Bättre musik förr! Nu bara skit musik!!! (2023)

Varje generation säger alltid om sin generations musik är det bästa av musiksmak och musiken någonsin!! och om man som vuxen äldre då säger, dagens musik är bara skit, förr var musik, riktig musik!

På ett sätt stämmer det på ett annat inte, för man kan backa musiken flera 100 och 1000tals år bakåt i tiden och var dom låten bättre än 1900-talets, eller 2000-talets och så vidare? antagligen tycker så folket som levde för 100 eller +1000 år sen och ser konstigt på 1900-talets eller 2000-talets musik. 🤓

1980 till 2000

Mina yngre dagar då född 1981 så var jag en stor FAAN av engelska gruppen, Queen. Sedan fanns andra musikgrupper som Metallica, AC/DC, Guns´n Roses och liknande, men även mycket från 1960 talet (som var 20år före jag var född) troligen att barn gillar viss musik som föräldrarna hade sin ungdomsmusik.

Precis som dagens barn & ungdomar lyssnar på sina föräldrars musik, som kan va början av 2000-talet och eller 90-tals musik som ”bra-musik”.

Annars alla årtionden och århundraden har sina bra låtar av musik.

Musik-poliser då och nu och kommande

Fula ord av musik har alltid censurerats ofta av samhällets ordning och som var lättare förr exempelvis i Sverige då det bara fanns SVT (Television kanal) med kanal 1&2 och i radio SR (Radio) kanaler P1 till P4 och så vidare… och där var det producenterna som godkände vilka låtar som kunde spelas.

Sedan när fler privata kanaler och radio kanaler började musiken bredda sig och även de ”Fula-orden” eller ”satans-musik” från mer accepterad ”kristen-musik” och liknande låtar.

Även om dagens musik handlar om droger, vapen och det mest horribla av texter som barn & ungdomar lyssnar på, kanske som protest mot samhället eller annat… så fanns även låtar på exempelvis 80-talet som bannades från Radio & TV.. vissa låtar som ”Eddi Meduza” hade fula ord, men som lyssnades nästan enkom av yngre för det var Coolt att höra en vuxen sjunga med svärord och bajsord som inte var rumsrent.

Musik då och musik nu

Varför FUL-musik eller annat finns lättare tillgängligt då man kan ha sin egen studio hemma och förr var det antingen att man hade själv mycket pengar och kunde producera så musik och eller om man lyckades få en låt som alla gilla och speciellt de som satt högt uppe i media-studion som godkände vad som skulle sändas i Radio & TV.

Nu kan man VIRRALT om man får till en låt, då 1000-tals eller miljoner lyssnare på 1-dag, förut.. mycket svårt och tog tid att få många lyssnare. Så man kan säga tidigare tider, för att det funnits få media och svåråtkomligt, så är det många enstaka musikers musik som gått förlorat med tiden

Men sen är frågan om dagens lätta till tidigare svåra sätt, kan det handla då om kvalitet förr i musiken mot dagens kvantitet då det kommer ny musik ”varje-minut” och ingen hinner lyssna på allt, som man tidigare gjorde via få media-källor och därför kvalitet var bättre förr i musiken än nu.