Undvik vissa typer av energitjuvar till folk.

Ingen är perfekt inte jag, eller någon annan.. men det går att minska på ens egna dåliga sidor mot andra och så finns det folk som tar energi trots ens trevliga personlighet men vet inte vart all energi försvinner, det kan handla om att du omges av energitjuvar.

Vi möter alla typer av personligheter i vardagen, kan vara så nära som i hemmet, grannarna, på arbetsplatsen, ute på stan och så vidare.

Dessa energitjuvar har i nutid fått bra digital plattformar & gillar att synas på sociala medier.

GHOSTA eller UNDVIK dessa typer av människor.

 • Narcissister
  Personer som vill höras mest i rummet & som gillar att ”stå på scen” i samtalen, vet alltid bäst och helst skall allt handla om Hen & sällan om någon annan i samtalen. När något handlar mer om vad N gjort och mindre om vad du gjort, alltså ingen balans i samtalet.
 • Skvallerfolk
  Personer som är känd för att ha information om andra & helst något dåligt som hänt för en person och den personen är inte i samma rum = Chansen är stor att denna person pratar illa om dig & dina hemligheter när Hen pratar med andra, när du inte är där.
 • Negativa Irritationer & retningar
  Större delen av samtalet är att de retas/irritera mot dig, små-små verbala psykologiska negativa känslor mot dig på din bekostnad. Visserligen OK ibland med sådana här roastingar, men då skall man även kunna bjuda på sig själv, eller tåla få samma retningar tillbaks. Dessa människor bokstavligen lever på att trampa ner på andra och de mår ”bra utav detta”, när andra mår dåligt av påhoppen mot dom. Till detta även folk som skojar om dig, på din bekostnad, att skoja om något skall va trevligt åt båda håller och inte bara ett.
 • Osäker personlighet
  Har svårt att bestämma sig om vad som är rätt, eller fel.
 • Två ansikten
  Är otrolig trevlig när ni umgås, men pratar illa om dig när du vänder ryggen till.
 • Nyfikna personer
  Som utåt kan va trevlig och vill veta allt om dig, väldigt social och frågar massor med information om dig, som en ”Google”. Detta kan senare av personen användas emot dig p.g.a den INFORMATION den fått av dig i tidigare samtal.
  Ja bra att berätta om sig själv, men lämna åtminstone ”30%” osagt.
 • Universal vän
  Någon som är socialt väldigt trevlig med alla, har lätt att bli vän med folk, men personen i fråga kan lika snabbt glömma dig, trots att du trodde denna ”vän” var en trevlig riktig vän.
 • Kritisk personlighet
  Klagar om allt & alla, allt är någon annans fel, är aldrig nöjd med tillvaron, lever på att vara negativ på alla möjliga sätt, även minsta små sakerna.
 • Falsk lyssnare
  Person som lyssnar när du berättar något & spelar på att ha lyssnat och svarar enkelt ”OK” eller ”Ja” och sedan byter samtalsämnet till något annat.

KÄNNER DU DIG TRÄFFAD?!!


Den som klagar, drama magneten, en Nej sägare, har alltid offerkoftan, den oändligt positiva personen, manipuleraren och tidsvampyren är även egenskaper du själv helst inte skall va, eller folk du bör undvika så ofta du kan och eller själv vara mot andra.

Är du oärlig, undvik va det och undvik sådana personer, som ljuger, eller otrogen, dålig integritet och medmänsklighet. Arroganta personer, hybris och andra onda ting. Avundsjuka & svartsjuka är något som bör alltid undvikas även om svårt, va nöjd med det du har redan framför dig, mer värdefullt än något annat.

För det mesta kan Envar (-vi, alla) känna oss träffade i varje punkt ovan, det hela handlar om ”lagom” & inte hela tiden för om så, så är du i andras ögon en ”jobbig person”, vissa kanske gillar det, men det flesta håller avstånd.

Men vi kan även ändra på våra fel (brister), dock desto äldre Envar blir.. desto svårare är det att ändra på ens brister i personligheten, men man kan alltid minska på det och försöka påminna sig själv när man gör dessa fel.

Ibland kan dessa punker ha skäl att göras mot en annan, men om man gör det hela tiden så har man ett problem & till slut märker du att du har färre och färre vänner och eller att folk undviker dig mer och mer. Det behöver inte vara så, men det kan vara på grund av det.

Döden hänger över dig så som alla andra, hur vill du bli ihågkommen efteråt och medan du lever, är du ond, eller god i andras tankar.

Summering

En reflekterande person
Som kan ändra sig om logiken ändras och kan anpassa sig efter det. Att kunna se båda sidorna och se vad som är vettigast och inte troget bara se ena sidan av myntet.

En som är tålig och ger inte upp. (eldsjäl)
En som vågar fela och vågar göra om och om igen tills en lyckas. En som ser möjlighet eller lärdom än ett hinder. Vågar pröva på se nytt och inte leva i det förgångna. De vågar se sina egna brister och försöker bättra eller accepterar sina brister.

Den ärliga rådgivaren
Kan prata med empati förstående men även ärlig ifall något är otrevligt att säga, förskönar inget utan säger det som de flesta kanske tänker. Är ärlig men söndrar inte drömmar, utan berättar fallgropar och hoppas på det bästa om någon undrar rådgivning.

Nöjda minimalisten
Kan vara nöjd med det som behövs och blir inte avund av allt man måste ha, utan bara är i nuet och är nöjd med sitt liv på det och blir inte nere av att se andra ha stora möjligheter utan säger mer grattis och lever vidare på sitt enkla.

Empatiske hjälparen
Hjälper utan att kräva något tillbaks, är bara hjälpsam.. de har inga underliggande krav. En medmänniska för mänskligheten och livet på Jorden.

Disciplinerade eleven
Den som älskar kunskap & är nöjd med alla typer av kunskaper och upplyft i… lär sig något och lär sig mer om varje ny ämne om så vill och gillar det.

Nuet av livet.
Den som älskar att leva i nuet och inte tänker på det förflutna eller framtiden utan det som är framför en. Den som älskar de små plötsliga stunder även om annat är i KAOS, de ser de fina som behövs se.

Civilcurage, mod, principer och rättigheter, försvarar de svaga & ha en balanserad värld.