Just ”Du är sjuk i huvudet” !!!?

Detta är något jag skrev i min Blogger för över 2år sen, så har kopierat och klistrat in det här på min nya hemsida.

Med all respekt till alla anhöriga eller berörda med allvarligare kroniska psykiska besvär av sjukdomar och sjukdomar som kan komma ”som ett brev på posten” och vända livet upp och ner, bara sådär! ?

Inlägget är mer skrivet.. i det mildare av fallen och med en väldigt objektivt syn på det hela. Detta är ett känsligt område att skriva om! men jag hoppas ni förstår budskapet av texten nedanför och tolkar det hela på ett korrekt sätt. 

Hälften av jordens befolkning beräknas snart vara mentalt störda enligt psykiatrin, och varför säger dem det?! ?

Att sälja psykiska sjudomar..

.. är bland det mest inkomstbringande affärsidéer som finns på planeten idag…
.. Att vara ”normal” har inget inkomstbringande mening, i att tjäna pengar på människor …

Vad som var bondförnuft förr och om hur ett normalt liv är, kan många gånger idag va ”GÅ TILL PSYKIATRIN”, vanliga mänskliga åkommor har nu fått en stämpel, ett psykiatriskt namn med olika nummer, vissa av nedanför på ett sätt normala känslor i livets olika skeden har dessa siffer kategorier …

 • Blyghet >>> ”Social ångest : (300.23)”
 • Hemlängtan >>> ”Separationsångest : (309.21)
 • Disträ >>> ”ADHD : (314.9)”
  …Sedan några på engelska, svårt att översätta de korrekt..
 • ”Loss of a loved one” >>> ”Major Depressive Dissorder : (296.2)”
 • ”Suspicion” >>> ”Paranoid Personality Disorder : (301.00)”
 • ”Ups & Downs” >>> ”Bipolar Disorder : (296.00)”

Alt detta skall botas genom att du som person skall köpa medicin (droger). Det finns så att säga medicin som sägs dämpa din ”ångest” mot din ”sjukdom” och så vidare.

4.3 miljon kronor i minuten

Vad psykiatrin i världen ungefärligen kostar.. totalt finns en industri på hela 330 miljarder dollar (2 310 000 000 000 kronor) årligen världen över och denna marknad drivs, trots att man flera gånger inte har ett 100% botemedel till en som har ”blyghet, hemlängtan och eller lite disträ” för och dra detta med mycket grov ”kam” över det hela, givetvis de med allvarligare sort som dessa nämnda så dämpar medicinen något dessa åkommor.

Av medicinerna dör..

Psykiatrin hänvisar att det ungefärligen dör ca 42 000 människor årligen och att så många som 700 000st människor årligen får på något sätt en felbehandling och kan med det felbehandlingen även få ännu mer verklig psykos/ångest o.s.v…

Psykiatrikerna har också fått skolan att tro inlärnings- och ordningsproblem beror på fel ”kemisk balans i hjärnan”… som egentligen kan vara så enkelt som att… ”vi vuxna har blivit så slöa med att umgås med våra barn och ungdomar”.. och gör att barn och ungdomar då mår dåligt av det.

Trots det pumpar politiker miljarder in i psykiatrin undrandes över varför folk inte börjar må bättre. Detta för att psykiatriker kräver mer och mer pengar då fler och fler individer kan klassas med ”psykiskt sjuka”, trots att det kan bara handla om normala vanliga känslor som ”Blyghet, hemlängtan och så vidare”. Även att vi Envar som individ oftast när vi mår dåligt…att jaha!!… nu mår jag dåligt, måste ha medicin för de e ”Socialångest, Separationsångest” m.fl vanliga mänskliga åkommor vi envar har i livets olika situationer och istället bör lära oss hur vi kan hantera dessa.

LÄNKAR 

Youtube klipp som kanske förklarar vissa delar av det som skrivits här uppe.

 • Här dokumentären var jag fått större delen av informationen  marketing-of-madness-introduction
 • Dr. Andrew Weil is a physician, author, spokesperson, and broadly described ”guru” of the alternative medical brands: Länk till en Joe Rogan #1213 : Dock finns det vissa skater mot slutet som jag själv inte riktigt håller med.
 • DSM-5 : är det senaste uppdaterade databas av alla olika prognoser på psykiska besvär. WikipediaENG
 • DSM-4 : Här har wikipedia beskrivit vissa exempel som finns skrivet. WikipediaSWE.
 • Psykologiguiden : En svensk sida som har en bibliotek över de vanligaste orden som används inom psykologi. Detta mer som en extra länk och en bra sida.

SAMMANFATTNING

Ja, det finns absolut de individer som drabbats av verkliga psykiska besvär av kroniska besvär! och det är inte till dessa jag skriver om i detta inlägg, de skall ha all den hjälp de kan få och envar av oss kan mitt l livet även bli drabbad av något!.

..och med det sagt så till alla övriga individer i världen, så frågan är, om det är rätt väg att kategorisera allt till en ”psykiskt-ohälsa” där exempelvis en ung människa, hör utav vuxen säga att Hen mår psykiskt sjuk med (-exempel) Socialångest! något som egentligen är normalt under tonårsperioden, där dock de flesta får bra verktyg av vuxna, att bekämpa detta och kanske även att de hittar egna sätt att bygga upp sitt självförtroende. Medan andra faller mellan stolarna och lär sig att det enda sättet att må bra är, att hen får ett piller för sina psykiska besvär av sjukdom-X, alternativ självmedicinering utav missbruk.

.. med det klart, om ekonomiska krafter ser en stor marknad med detta, eller har en bra position i samhället och får ekonomisk fördel på något vis, så sker tyvärr detta okontrollerat, medan andra blir nedtrampade med ett helt liv i medicinering.

Förut botades det ”mesta” med ”Hej kära du, hur mår du, kom hit så skall du få en kram”, nuförtiden är det ”Ta denna tablett tre gånger om dagen, så jag kan tjäna pengar på dig”.

En med kritiska ögon kommer säkerligen misstolka allt jag skrivit på ett negativt sätt, så är i alla fall inte min mening med detta känsliga ämne. Jag hoppas de flesta förstår i vilken andemening jag skrev detta.