Aktiesumering, Mars 2019

Fortsatt läsning av detta inlägg sker på egen ekonomisk RISK! ? 

V9 : ”små” vinster, eller egentligen allt över 1kr är alltid bättre än att hamna på minus sidan!! ☺️ V10: ÅAC -aktien börja leva om.. nu kanske!? en lagom vecka i säljvinst ☺️ V11 ÅAC gav mer klirr i kassan, annars är över mitt ”minimi” med säljvinst för veckan, hoppas det håller ☺️  V12 : ÅAC -fortsätter att leverera säljvinster, tack, tack och åter tack för det ? PREMET hamnat i ett NE som kommer varar i någon vecka, så stort värde fall på den aktien ? V13: SWEDA.. börja som leva om, gäller att va med i svängarna, får se under April månadens början och vart kniven slutligen kommer falla för aktien. ?

”Den som leker, får leken tåla”  ?

Säljvinst, Mars

Vecka 9 (1dagar)185 SEK
Vecka 10304 SEK
Vecka 11677 SEK
Vecka 12942 SEK
Vecka 13818 kr

Totala säljvinsten för Mars: 2926 kr, eller utav 21 svenska börsvardagar så cirka 139 kr/Aktievardag.. känns bra ☺️ ?

Nöjd med marsmånaden! trots att bilden ovan ser rätt så platt ut med + 267kr i portföljvärde! trots att jag skrev säljvinsten är på närmare 3000kr, hur kan det komma sig!? ? … säger inte! ☺️

Aktier jag handlat, Mars

Starbreeze B (STARB) :  De seglar i hårt motvind! ? Tröst är väl att flertalet andra spelbolag har det också tuft. Kanske uppgång i April? .. bara aktiegudarna vet ?

Precisionsmetall Group (PREMET) : Bara vänta.. 2019 bör bli bättre nu när alla ”fakturor” är betalda från åren innan ☺️ dock en högrisk aktie!. Marsmånad har även kommit in i en NE-period och därav det hårdare fallet för mig med minus 60%, därav portföljvärdet ungefär i samma ställe som månaden innan. Bör stiga under majmånad om inga fler sämre nyheter tillkommit.. ?☺️

Snap INC (SNAP) :  Daytraidat med ”snäpp” under hela Mars månad, den bör vara stark sett till andra sociala apparna.. känns väldigt populär sett till hur ungdomar och andra använder den. Den bör ha framtida utsikter på uppåt 15-20USD, ifrån dagens cirka 10-11USD.

ÅAC Microtec (AAC) :  De arbetar med fler ordrar, har även hoppat friskt från februari månad till marsvärdet och bör uppnå tidigare högre nivåer, dock finns en chans kanske för NE, med tanke på flera ordrar! och frågan om de har tillräckligt med resurser att bygga alla de ordrar de fått! ?? aktien bör ha en stabil 2019 från dagens värde 4SEK till närmare 10kr! ? men jag har ju haft fel förut också! ? Annars fick en hel del Day-traiding denna månad, men skall försöka samla på mig igen med fler andelar! ?

Smart Energy (SMAR) : Känns väl helt OK, enligt olika PM så känns det positivt, så man får se ?☺️ Dock har den fallit från 0,20SEK neråt 0,15SEK, vissa pratar om NE eller liknande neråt 0,10SEK. Men annars en aktie som sett till PM och ”mag-känsla” bör lätt vara på 0,30-0,50SEK ? under 2019… men!! som med allt annat.. inget är skrivet på sten sa Moses! ?? Så man får se och hoppas på det bästa med företaget ☺️

Advanced Micro Devices Inc (AMD) : Denna bör ha en bra resa uppåt.. en av två stora Grafikkort tillverkare i världen och de är Nr 2 sett till marknadsandelar har jag för mig och deras nya VII-version av GPU, verkar riktigt lovande! med troligen goda försäljningar för året?

Proligt Diagnostics (PRLD MTF): De FASár på och något av panik bland aktieägare, liksom för mig att, testerna ser ut att bli…? men ingen förutom företaget själva bär på den informationen, om det blir bra eller dåligt i testerna. För egendel är det helt klart en högrisk aktie! ?

SolTech Energy Sweden (SOLT) : Långsiktig trolig stabil -aktie i framtiden. Bör nå detta år redan till 15-20kr om inte mer.. dock!! har de stora kapitalskulder har jag för mig (osäker). Det viktigaste för dom är att solen skall lysa starkt i KINA, med det bör pengarna bara rulla in till företaget ? Enda nackdel det närmsta 5-10åren är väl.. ”sol-förmörkelse” av aska som skymmer solljuset under längre tid, eller liknande och eller andra alternativ av energikällor som är bättre än sol-energi. ?

Zenergy (ZenZip) :  Högriskaktie och samtidigt ”SOM” stabilt, men att de står på en skör tråd som kan brista!… byggbranschen har fortfarande något utav en lågkonjuktur. Fortsätter ”tanka”, med lever mer med denna som en day-traiding aktie, trots att jag fortfarande tror starkt på företags iden! ?

Swedbank A (SWEDEA) : Generellt bland banker är att.. för, -eller senare sker det ”penningtvätt” ?, för där pengar finns, så är inte korruptionen allt för långt borta. Därav viktigt att det finns stränga regler och andra polycin som bankerna själva bör 100% alltid följa, men sen sker det som nu kommit fram. Förstått att detta är något Swedbank annars försökt åtgärda, men att det visat sig vara svårare och med ett längre åtgärd. Sedan att allt hölls ”hemligt”.. bankerna har annars även ”Banksekretess”, till sina kunder och därav det sega processen och felen i det. Oavsett bra att det kommer ut! och!! att Swedbank får tvätta av.. börja bokstavligen vårstäda! ?☺️. Hur som helst, skall själv försöka ”rida på stormarna” och berätta mer på April månadens inlägg, på hur färden gick!! ??

Fingerprint (Fing_B) : Troligen är dom nu ”nummer 1” i världen på fingeravtryck hårdvara, dock är förtjänsten på varje sålt enhet, litet jämfört med för några år sen. Så får se hur de klarar sig bland andra liknande stora konkurrenter, giganternas kamp lite för 2019 i denna område av teknik.

Gaming Corps (GCOR) : .Mer pausat med aktie……

Delta Minerals B (DEMI-B) : En aktie i dvala och väntar och hoppas att affärsliven får komma igång. (2 år av vätan…) rekommenderar att INTE köpa, men vem vet… ”plötsligt händer det” ?☺️

Hennes & Mauritz B (HM B) : …
Auriant Mining (AUR) : …
ICA-gruppen (ICA)  : …
Nexstim (NXTMS): …
Avanza ZERO (#FOND)  : …
Anoto Group (ANOT) : …
Avanza Bank Holdings (AZA) : …
AstraZeneca (AZN) : …
Twitter (TWTR) : …
SpectraCure (SPEC) : …

Sammanfattning

Mars, en väldigt bra månad! trots att grafiken ovan av diagram och annat menar det motsatta, men är en som tänker tvärtom till allt vad jag ser! ?☺️

Kommande April månad… *hmm* … hoppas att VÄDRET!! inte blir så mycket, ”-Det är April väder” ? Annars, ha en bra April och kom-ihåg! att i slutändan är det viktigaste att ha bra hälsa och att Envars nära och kära har det bra! ?☺️