Aktiesummering, december 2018

Fortsatt läsning av detta inlägg sker på egen ekonomisk RISK! ? 

V49 : Höjde självförtroendet!! väl behövligt ? V50: Slaktfest…..? V51 : Slaktfest… ?  V52 : Slaktfest….?. V53: En röd dag, bokstavligen, nyårsdagen så börsen stängd! kanske tur det! ?

Fick några härliga bilder från Avanza som sammanfatta året 2018 och om man vetat i förväg så borde man sålt allt vid hösten ?? men Aktiehandel är inget jag kommer sluta med, tror även det förblir ett av mina… som det nu ser ut och va.. ”dyrare hobby” i livet!! ☺️

Vissa spenderar sina intressen på exempelvis ”skoter” för några 100 000kr genom åren som är ett minus i ekonomin! med med positiva upplevelser!! ☺️ och mitt minus ser ut och gå till Aktier, men även jag får en form av upplevelser! ?

OBS!! Tillägg till ovan bilderna: Precisionsmetall Group (PREMET), med aktien har jag levt något med kniven mot strupen. December månadens värde på dom där 9736kr är mer eller mindre uppätna av dagens värde. Så med den aktien har jag som +-0 av det innehavet jag har värdet på idag. Förhoppningen är att företaget lyfter upp sig ur Jorden under 2019, om inte, så blir förlusten stor för egendel som småsparare på den aktien.

”Den som leker, får leken tåla”  ??

Säljvinst, december 2018

Vecka 49+ 302 SEK
Vecka 50– 784 SEK
Vecka 51– 804 SEK
Vecka 52 (2 dagar)+ 100 SEK

Totala ”säljvinsten” ? för December: -1186 kr, eller utav 17 svenska börsvardagar så cirka -70kr/Aktievardag … nå kunde ha vart värre ??

Skillnaden och reaktionen på innehavet har vart, att jag senaste månaderna när det även vart som mest blodigast på börsen, varit tvungen att göra uttag från ISK-kontot med ca 16 000kr. Med andra ord 16 000kr som inte är nå mer för mig på börsen och jobbar! ?

Detta tvunget när inkomsterna vart låga, genom hela året, för har SOM… ”levt-lite-på-hoppet” ?☺️

Aktier jag handlat, december 2018

Starbreeze B (STARB) : Fått slåss något med denna aktie hela december månad. De fick en dålig start på deras ”AAA” spel som kanske blev av spelarna en ”CCC” -spel ? men trots det känns det som att med uppdateringarna så närmar sig spelet mer mot ”A-hållet” ? och under våren blir det släpp till TV-spel konsolerna som bör hämta tillbaks förlusten på spelet.. ?
(Större innehav som visar -1% (Nov -5%)

Snap INC (SNAP) :  köpt&sålt men känns som att värdet bör gå över 6USD kanske uppåt 10USD/st under 2019, dock bara vad jag ”tror” ?
(Större innehav som visar -1% (Nov- 6%)

ÅAC Microtec (AAC) : 2019 bör bli från decembermånadens värde ca 3.5SEK åtminstone närmare 5SEK hålle, under 2019!! ??
(Större innehav som visar rött, -3 (Nov -7%)

Smart Energy (SMAR) : De är som på gång, hoppas på ett bra 2019, visserligen gör man det med varenda aktie man äger ?☺️
( Större innehav på -2 (Nov-8%)

Proligt Diagnostics (PRLD MTF): Försöka hamra ner GAV, de är ännu med medicinen i FAS-tester, så ALLT KAN HÄNDA….. ?
( Större innehav på -2 (Nov-5%)

SolTech Energy Sweden (SOLT) : Känns väl bra.. ??
(Medel innehav som visar rött -0,1% (Nov-1%)

Zenergy (ZenZip) :  Denna tog ett rejält dyck under december månad, det var som just när jag lyckats hamra ner GAV, så fall igen.. ? Men den bör ha ett ljusare 2019, man är ju optimist ?☺️ (OBS! högrisk-aktie!)
(Litet innehav -41% (Nov-24%)

Vicon Industries INC (VII) : En aktie jag väntar på Q4 rapporten för 2018 och hoppas på det bästa! ??

Hennes & Mauritz B (HM B) : …
Fingerprint (Fing_B) : …
Auriant Mining (AUR) : …
ICA-gruppen (ICA)  : …
Nexstim (NXTMS): …
Avanza ZERO (#FOND)  : …
Anoto Group (ANOT) : …
Avanza Bank Holdings (AZA) : …
AstraZeneca (AZN) : …
Twitter (TWTR) : …
SpectraCure (SPEC) : …
Advanced Micro Devices Inc (AMD) : …
Gaming Corps (GCOR) : 
Delta Minerals B (DEMI-B) :

Sammanfattning

December har vart blodigt för ekonomin världen över.

Som tröst försöker man alltid hitta orsaker, för det är aldrig ”ens-eget-fel”, automatiskt självförsvar i psykologin.. men i slutändan är det alltid ens eget fel. Att man satsat på ”fel hästar” och så vidare. ?

Men försöker ändå härleda orsaken till det stökiga världsekonomin med börsåret 2018.

  • Donald Trump skapade genom året bråk med tullavgifterna, detta troligen gjort att folk blev tveksamma och drakarna (de med pengar) börja i förväg sälja av sitt innehav då ekonomin i början av året hade ett bra värde, som även då till stor del var tack vare Trumps skattereformer som blåste på ekonomin i USA, tills han sen börja bråka ännu mer om tullavgifter ”och allt annat”..
  • Brexit, har troligen inte heller varit det bästa, som även gjort sina oroligheter då varken EU, eller Storbritanniens ekonomi riktigt vetat hur skatter och annat kommer bli vid förändringen om så sker. Även här har ”drakarna” (de med pengar), garderat genom att de sålt och flyttat sitt innehav till andra områden.
  • Regeringsfrågan i Sverige och som aktiehandlare i Sverige, så berörs man av att ingen vet hurdan stadsbudget, eller hurdana skatter det blir för offentligsektor och företag. Återigen drakarna (de med pengar), har i förväg gissat att det blir oroligt och även här sålt och minskat värdet på aktierna från det tidigare högre nivåerna och kommer tillbaks efter när regeringsbildningen blivit till, förhoppningsvis sker detta med ny regering ”år 2019” ??☺️

Där är mina bortförklaringarna till det fallande innehavet ? men allt detta kommer inte skrämma bort mig från Aktievärlden, snarare gjort mig mer trygg i det hela! ??

p.s
På sätt och om du inte alls äger aktier/fonder och eller annat… ypperligt!!! tillfälle att nu hoppa in, dock kan det ännu falla närmaste 1-3månader. Men när det väl börjar gå uppåt så ”tror jag”, att det kommer gå snabbt upp! ?☺️