Kryptonytt, december 2018

Läsning av detta inlägg sker på egen kryptoekonomisk RISK!  ?


December månadens start har varit precis som börsen i världen, med nedgångar, men sista veckorna såg det kanske ut som att kryptovärlden börjat med sin återhämtning.

Kan även vara att oroligheterna med ekonomin i världen gör att folk med pengar placerar brett, i alla möjliga områden och då kanske ett av dom är i detta nya ekonomi av kryptovaluta, återstår att se hur följande nya månaderna av 2019 blir ?

GridCoin (GRC)

En mynt jag tidigare sneglat på för några år sen, men hade inte de tekniska NÖRD kunskaper då, eller rättare sagt inget intresse av kryptovaluta överhvudtaget. Med har nu parkopplat denna (GRC) ihop med min BOINC-applikation som jag annars i stort gjort ideellt arbete sen 1999 eller så.. BOINC applikationen hjälper forskare runt om i världen med deras beräkningar av ”vetenskap” med hjälp av din datorkraft.

Oavsett om man har mycket eller litet datorkraft så blir man belönad någorlunda rättvist med denna kryptovaluta, givetvis procentuellt mer till dom med kraftigare datorkraft, men skillnaden är stor sett till exempelvis BitCoin, att när du gräver med liten kapacitet av datorkraft så är belöningen där nästintill lika med NOLL.

Med GridCoin går även all din datorkraft till forskning och belöningen blir sen av varje färdig nyttjad beräkning i poäng via BOINC som sedan översätts till GridCoin och då kan du tjäna något på det arbete du annars tidigare gjort helt gratis, men nu med denna kryptovaluta vid namn GridCoin (GRC).

Kryptonytt, december

 1. Skaparen av BitCoin (BTC) -blockkedjan sägs ha namnet, Satoshi Nakamoto då ”Hen” eller ”gruppen” presenterade en whitepaper av tekniken i slutet av 2008 och 2009 var det premiär för BitCoin, då nästa år 2019 har BitCoin sin 10års jubileum, snart närmar sig tonåren! ??

  Hur som haver under december (November 29´de) månad 2018 aktiverade Satoshi Nakamoto, sitt internet konto med meddelandet och med ett ord ”Nour” och timmar efteråt kom även det kryptiska meddelande ” نور العالم في التجارة ” som skrevs an en som säger sig va ”Satoshi” men har sitt riktiga namn, Craig Wright och det budskapet enligt google translate blir ”The light of the world in trade”.

  ”Internet konspirationen” kring allt detta stycke ovan kan betyda ”Lighting Network”, som är en teknik där överföringarna går blixtsnabbt, ifrån det annars vanliga ”10 minuter” för varje BitCoin överföring. Själva ordet ”Nour” kan även betyda i det latinska med ”ljus”. Själv personligen tänkte jag direkt på ”Nyår”, med det persiska ordet ”Nouruz”, så vem vet kanske 20 mars 2019 sker något med BitCoin ?

  Stycket ovanför detta är vad folk tror, alltså INTE fakta, liksom min egen teori där mot slutet som säkert är ännu mer felaktig ☺️. Information är hämtad från EtheriumWorldNews.com med direkt länken>> till artikeln.

 2. Bitcoin var på sitt lägsta (3191,30USD) nivå den 15 december 2018 klockan 16:59:02 (UTC+1), sist den hade det värdet var året innan den 15 September 2017 klockan 13:24:32 (UTC+1) på det ungefärliga värdet 3200USD. Sedan dess ha den  återhämtat sig till ett värde av ungefär 4000USD i slutet av december.

  Bitcoin bryter en trend den annars haft som är bästa månaderna kring oktober till december. Detta kryptokrasch är den fjärde i sin historia på 10år, där fallen oftast hamnar ungefär på minus -30 till över -80%.

  2012 = Föll mellan -33 % till -57 %
  2013 = Föll mellan -50 % till -87 %
  2017 = Föll mellan -33 % till -39%
  2018 = Föll mellan -30 % till -70%

  Alla dessa ovannämnda hårda fall har jag avrundat oerhört enkelt, men kanske lättare och se så helheten. Värdet i sig har ökat till ett nytt ”högre-lägre-nivå”, om man nu så kan säga. Från ovannämnda år så 2012 var BitCoin värd 50USD sedan >> 160USD >> 1830USD >> till det rätt så nyliga på 4000USD.  

  Så en ”Tekniskt Analys” på det, så kanske man kan säga att BitCoin ser ut att gå uppåt efter varje ny ”krasch”, sett historiskt. Samt med ännu mer kritiskt ögon, så är det nya ”högre-lägre-nivån” egentligen kanske kring 3000USD. Men ändå högre än det tidigare fallet år 2017 som då var på ungefär 1800USD om nu ”min analys håller”, allt kan hända! ? återstår att se ?

  (Samt svårt att ge en bra bild över detta, för när BTC börjar hoppar i värde, så gör den det kraftigt under det året. Detta kan ses bättre via CoinMarketCap.com länk>> 

 3. Etherium (ETH) kryptovalutan är som Nr 2, det var tänkt att den skulle forkas under december månad men som inte blev av! men kanske början av nästa år 2019. Så vem vet! kanske ETH kommer hoppa starkt uppåt igen! ?

Kryptovärdet december månad

Från November månadens ca 110MUSD (Miljarder USD) till december månadens lägsta på kring 100MUSD till mitten av månaden plötsligt uppåt 140MUSD. Så under december kan man säga det tillkommit över 30 miljarder USD till kryptovärlden.

Hoppas det snart är på 2018års högsta nivå som var Januari månad! då innan fallet börja, så på över 800MUSD ?

Sammanfattning

Känns ”lagom-bra” igen med kryptovaluta nu äntligen under december månaden, dock inte som jag hade hoppats i början av 2018 att slutet av 2018 skulle landa på. Exempel i nedan texten.

Hoppades att Electroneum (ETN) skulle gå upp till ett värde av 1USD, men steg bara med till närmare 0.01USD så fel med över 90% fel på den kryptovalutan. Men!! tror den kommer uppåt 1USD, men antar det sker under våren-sommarn-hösten 2019!! ??☺️

Annars hoppas Er år har vart bra och i det mest viktigaste, att hälsan har vart bra, i det inre som i det yttre! ???