Aktiesumering, Januari 2019

Fortsatt läsning av detta inlägg sker på egen ekonomisk RISK! ? 

V1 : Höjde självförtroendet!! väl behövligt ? V2: Rört om i portföljen, små kostsamt! men tror jag börjat vårstädningen bra, återstår att se..?☺️ V3 : Lugnare start på veckan, kanske även något jag behöver ☺️  V4 :Äntligen en ”normal” säljvinst vecka ? V5: Om jag sparat alla sälj från början av veckan till slutet av veckan, så hade mina närmare 500kr vart lite över 1000kr… men men.. svårt att sia om framtiden! annars nöjd med veckan ☺️

”Den som leker, får leken tåla”  ??

Säljvinst, Januari

Vecka 1 (3dagar)24 SEK
Vecka 2(452 SEK)
Vecka 3426 SEK
Vecka 41640 SEK
Vecka 5 (4 dagar)408 kr

Totala säljvinsten för Januari: 2046 kr, eller utav 22 svenska börsvardagar så cirka 93 kr/Aktievardag ..väldigt nöjd sett till tidigare månader! ?

Har under Januari liksom de tidigare tre månader vart tvungen och sälja, dock denna Januarimånad i vinst! från portföljen. Förhoppningsvis är detta uttag för sista gången (hoppas jag), så med andra ord, har mindre pengar som är ute i aktiehandeln och arbetar. 

Har bokstavligen dragit åt svångremmen i det egna ekonomin.. resulterat i det positiva att man gått ner närmare 10Kg ☺️ Så finns fördelar med små inkomster om man hanterar det på ett positivt sätt i svårare tider, det mesta handlar om att dra ner på godsakerna i livet som skett det senaste månaderna och bara se till alla måsten i kostnader!

Fördelen med effektivare ekonomi, dock med lite ångest på ”all-skit” man tryckt i sig, men har ”skalat bort” något lite över 1000kr/månad på onödigt svammel = så har minst! 12 000kr till annat iår ?  = så mer köp till aktier 2019! ???☺️

Aktier jag handlat, Januari

Starbreeze B (STARB) :  De har trampat på kring 0,78SEK hela månaden, bland Sveriges största spelföretag, men de lever verkligen med kniven i strupen sett till deras nuvarande ekonomi..så man får se. ?
(Litet innehav som visar  -17% (Dec -1%)

Precisionsmetall Group (PREMET) : Faktiskt hoppat in mer på aktien än det innehav jag redan hade där. Under Januari månad har Avanza Bank mäklare satsat större summa medel på denna riskfyllda företag. Sedan om personen i fråga råkade bara göra ett felköp kan jag bara spekulera i utan fakta, men p.g.a det köpet av banken, drog jag slutsatsen att våga satsa lite mer på en redan väldigt riskfyllda aktien. ? men kanske ? OBS! en omvänd splitt med 100 till 1 är på gång = oftast när sådant sker, alltså splitt/omvändsplitt = brukar va negativt för värdet på aktien 
(Större innehav med -37%)

Snap INC (SNAP) :  Några stämningar SNAP är inblandad i, trodde själv de skulle falla under 6USD, men de verkar ha börjat en resa uppåt mot 7-8USD.. kanske!? ?
(litet innehav som visar +12% (Dec -1%)

ÅAC Microtec (AAC) :  Väntar och väntar på att ”raketen” går uppåt, men köper och säljer i kursvågorna kring 3,7SEK, den bör gå över 4kr, men men kärleken kan även göra en blind! spännande företag och utveckling den är på! ??
(Medel innehav som visar -10% (Dec -3%)

Smart Energy (SMAR) : Denna har återhämtat sig bra under Januari månad och nya normala kanske är över 0.20SEK. Så bra pris är givetvis att komma in så billigt som möjligt och under 0,20SEK. Denna aktie ”tycker jag” skall va på mellan 0,30-0,50SEK men endast magkänslor där och har haft rätt så ofta fel! ?☺️
( Litet innehav på +3% (Dec-2%)

Advanced Micro Devices Inc (AMD) : För Er som gillar GPU eller grafikkort och under senaste stora teknik mässan 2019 så presentera de sin 7nm teknik som är 25% mer effektivare än föregående version av VEGA 64 tror jag de jämförde det med. Enda ångest under Januari med aktien är att man inte köpte mer! och… att man sålde de för tidigt när den börjar kanske resa sig. Så får se om den når det tidigare högra nivå på kring 25USD, då den under Januari landa på ca 23USD/st.

Proligt Diagnostics (PRLD MTF): Denna aktie är lite av, ”de som väntat för länge..” företaget är fortfarande i FAS-studier och beroende av det resultat och om bra sådan, så bör det bli en bra spjut uppåt och om dåligt resultat så…. ja ni vet! ?☺️ Annars trots ”vinsterna”, men hoppas det kommer en bra medicin som detta företag vill göra bot för är det absolut bästa vinsten för alla.
( Medel innehav på -3% (Dec -2%)

SolTech Energy Sweden (SOLT) : De börjar som få en och annan solpanel i Kina och intäkterna bör rulla in för varje solig dag! dock går dom vinsterna troligen till alla de lån som gjorts för att bygga infrastrukturen av El via solceller i Kina. ?
(Litet innehav som visar +6% (Dec -0.1%)

Zenergy (ZenZip) :  Företaget är antingen vid stupet, eller stiger in i en raket och på väg uppåt stjärnorna! ☺️ Dock att ha i åtanke, trots företagets svåra sits det nu är så är annars hela bygg branschen något i låg konjunktur som jag förstått.
(Litet innehav -13 % (Dec-41%)

Vicon Industries INC (VII) : Fortfarande inget om Q4 2018! Troligen någon tusenlapp i investering förlorat! ? men det gäller att ta det lugnt och eller bita i det sura börs-äpplet.. ? ?

Fingerprint (Fing_B) : till och från med köp, men bör väl nå över 20kr igen, nu när det verkar va åter lite kungar i sin branch.

Gaming Corps (GCOR) : Chans aktie och litet innehav i kronor men med många andelar på grund av värdet per aktie. Dock länge sedan det visat något konkret i gällande producerat spel och eller planer för kommande spel, så verkligen en ”chans-aktie”.

Delta Minerals B (DEMI-B) : En aktie i dvala och väntar och hoppas att affärsliven får komma igång. (2året av vätan)

Hennes & Mauritz B (HM B) : …
Auriant Mining (AUR) : …
ICA-gruppen (ICA)  : …
Nexstim (NXTMS): …
Avanza ZERO (#FOND)  : …
Anoto Group (ANOT) : …
Avanza Bank Holdings (AZA) : …
AstraZeneca (AZN) : …
Twitter (TWTR) : …
SpectraCure (SPEC) : …

Sammanfattning

Januari… önskar den vart så här under Oktober, November och December 2018, ser dem månaderna annars som de tre blodiga månaderna av lärdom! ?

Månaden har varit en bra självförtroendehöjare och bland det bästa av allt… mina ögontiks i ena ögat har försvunnit !!! ☺️ vet sedan inte om det var på grund av börsstressen de tidigare månaderna, eller tricksen orsakats av mycket skärmtid framför datorn, då olika skärm enheter blinkar med olika hertz.

Har någorlunda genom livets gång vant mig att, när livet är som svårast, det är då man lär sig som mest! …Givetvis hoppas jag på lättare handel än svårare, men att alltid försöka se det positiva i tider då det är som svårast, för annars är det jobbigt och ta sig upp och fortsätta färden framåt! ?

p.s
På sätt och om du inte alls äger aktier/fonder och eller annat… ypperligt!!! tillfälle att nu hoppa in, dock kan det ännu falla närmaste 1 till-2månader. Men när det väl börjar gå uppåt så ”tror jag”, att det kommer gå snabbt upp! ?☺️