Kryptonytt, Januari 2019

Läsning av detta inlägg sker på egen kryptoekonomiska RISK!  ?

Månaden blev inte den ökning av värde på marknaden som jag och miljoner andra runt om i världen hoppades på, men vem vet kanske februari!! dock väntar ”Alla” på en grej som håller på att förhandlas kring de större kryptovalutorna som BitCoin ☺️

Nyheter

Sammanfattat de nyheter jag fastnade mest för, under månaden.

 • Januari 2019: Kryptovärdet kan ses via CoinMarketCap hemsidan. Årets första månad hade sitt högsta värde på ungefär 185.5MUSD (MILJARDER USD) och som lägst kring 111MUSD = grov medel 148MUSD. December 2018 med samma grova uträkning hamnar den på 124MUSD. Så en ökning på lite över 24MUSD av mer värde till kryptomarknaden. (OBS!! Detta är extremt enkel medelberäkning, från högsta till respektive lägsta punkt för en månad. Samt det totala kryptovärdet har en lång väg tillbaks till Januari 2018års högsta värde på över 800MUSD.)
 • January 2019: Slutet av förra året 2018 kom det en nyhet om att aktiehandelsmarknaden NYSE har skapt en ny tjänst vid namn BAKKT, för digitala kryptovalutor, detta skall stödja handel med exempelvis BitCoin (BTC), nyheten fick även kryptovärlden att pusta ut något. Men inget av detta har riktigt kommit igång för månaden. Förhoppningsvis inom kort och när den börjar leva om i ”Fiat-världen”, så bör värdet på kryptomarknaden normaliseras till det tidigare högre nivåerna. Länk om detta finns på exempelvis LÄNK >> CCN (info via Wikipedia: BAKKT )
 • 27 Januari 2019: Fem tecken på att BitCoin (BTC) är ännu mer säkrare, sett till att svårigheten har ökat från Januari 2018års på 17 miljoner TH/s till 38 miljoner TH/s under januari 2019. Eller ifall någon skall göra en 51% attack på BitCoin krävs det hårdvara för ungefär 8 till 16 miljarder kronor och eller betala närmare 3miljoner kronor i timmen på en online grävartjänst, detta sistnämnda kan låta ”billigt” per timme..men går dock inte att köpa nog mycket, för att det finns ingen enskild onlinetjänst som kan erbjuda all den kraft som behövs, men sett till priset /hash, så hade summat vart där. Men även om mer datorkraft tillkommer så ökar även svårigheten efter varje nyskapad block. Mer om dessa andra ”fem-tecken” via LÄNK >> CryptoNews
 • 31 Januari 2019 : Kanadensiskt kryptomarknad varav grundaren till den marknad avled, tog som med sig kundernas 190 miljoner USD av kryptovärde och som nu är låsta med en hård kryptering av lösenord och kan vara omöjligt att få fram lösenordet.. detta när säkerheten för tjänsten fanns som i en ”torr-wallet” (börsen är inte Online, utan lagrad som i hårddisk kan man säga). LÄNK>> CNN
 • 1 Februari 2019 : Electroneum (ETN), denna nyhet skedde 1 februari 2019, men tänkte så ni inte missar en hel månads Cloud-Mining (gräva i moln, gratis!). Så ni får nyheten redan nu. Börja gräv en riktig kryptovaluta med Eran iOS enhet. Länk till app finns här >> iTunes

GridCoin (GRC)

Skrivit tidigare om detta via denna inlägg >>länk 

Blir mer och mer nöjdare med tanken på att kryptovalutan gynnar svagare datorer och belöningen kanske inte är mycket med ca 0.4GRC/dag, men sett till tidigare gratisarbete jag gjort tidigare till forskningen, så känns det symboliskt bra att man får något av hårdvaran som används till forskningen ?.

Dock har värdet på kryptovalutan fallit hela månaden.

Kryptovalutan : Egna favoriter

 • Electroneum (ETN) = Hybrid decentraliserad betalningssystem. Nu även stöd för molngrävning på en av dina smartenheter ? (ASIC + ”Molngrävning”)
 • Graft (GRFT) = Decentralicerad betalningsystem (GPU/CPU).
 • Monero (XMR) = En gammal goding och stabil (GPU/CPU).
 • TRON (TRX) = Intressant, för den sammanbinder som andra krypton.
 • GridCoin (GRC) = Bra alternativ för klena datorer (GPU/CPU)
 • BitCoin (BTC) = FarFar till alla kryptovalutor (ASIC)
 • Denarius (DNR) = ”Gamla romerska” -krypto till namn.

Sammanfattning

Är någorlunda hoppfull för Januari månad som nu passerat! ? återstår att se vad februari har att erbjuda liksom hela vårkanten av 2019 ?

Enklaste kryptogrävar -program

Lättaste sättet att gräva kryptovaluta, för Er som vill testa!

Denna applikation kan vara igång samtidigt när du utför viss enklare arbete med datorn, exempelvis Word eller surf stunder du har med datorn ?

LÄNK: NiceHash (Windows)
LÄNK: Minergate (Windows & macOS)

(Finns givetvis för andra OS, men valde för dom vanligaste operativsystemen)