Aktiesummering : April 2019

Fortsatt läsning av detta inlägg sker på egen ekonomisk RISK!? 

V14 : Certifikaten för BTC och ETH, eller kryptovalutans värde har stigit, riktigt bra för året!! Enligt nyheterna att Ryssland satsar stora summor pengar in i kryptovärlden! tackar! ?? Hade bra säljvinster från certifikaten och STARB och SNAP ? V15: Något segare vecka, men nöjd med vinsten! och SWEDA vill inte riktigt röra sig dit man själv velat !! men men! ?☺️  V16 Förutom en massa påsk-kärringar flygandes överallt så!.. spännande vecka för aktien SOLT ? dock hade mindre innehav, men kul att företaget man tror på åker med en påskkvast uppåt! ? ☺️ Annars färre öppna börsdagar denna vecka, så mindre kul ?  V17 : Välkomnande säljvinster ?  V18: och innan mållinjen (-ny månad).. så föll man lite pladask på alla månandens säljvinster ? jaja, så kan det gå när man har aktiehandel som hobby ☺️ 

”Den som leker, får leken tåla”  

Säljvinst, April

Vecka 141401 SEK
Vecka 15838 SEK
Vecka 16 (3.5dagar)279 SEK
Vecka 17 (4 dagar)716 SEK
Vecka 18 (1.5 dagar)184 kr

Totala säljvinsten för April: 3418 kr, eller utav 19 svenska börsvardagar så cirka 179 kr/Aktievardag.

4 helgdagar ett som berör mig ”politiskt” eller ”ideologiskt”.. tycker att under vardagarna kan börsen vara öppet och de som vill ha sina heliga eller ideologiska dagar kan ha sin lediga dag ?

Aktier jag handlat, April

Starbreeze B (STARB) :  Precis som andra spelbolag så.. tufft situation, samtidigt som andra stora giganterna skapar en typ av ”Netflix” för spel, och dessa två är Google och Apple. Så frågan är hur stora spelföretag klarar sig mot dessa typer av streamade spel tjänster? visserligen kan de publicera spel där, men då blir det lite förtjänst till spelskaparna. Blivit annars något som Paus med denna aktie.

Precisionsmetall Group (PREMET) : Delårs rapport minus 13% från förra årets omsättning, samt en NE som gick mindre bra och gav totalt 15 000kr i NE-stöd till företaget och PREMET (BTA) aktien har under April haft ett värde på kring 1kr medan stamaktien håller i sig på 1.30kr… ännu… Företaget har det riktigt tufft, men om det tar förbi sig denna storm så bör det bli en resa uppåt 2kr, eller det tidigare ”0.020SEK” och målet är hoppas jag på närmare 5SEK (eller det tidigare 0.05SEK). Risken har ökat ännu mer än det vad jag trott vart risk, de har som ena foten i graven och andra balanserandes uppåt, så återstår att se ? Vecka 18 kom slutligen ett tungt besked, tredje tuffa besked historiskt tror jag. men men.. de får väl arbeta upp sig uppåt därifrån. De skall hoppa ur en större aktiemarknad och därmed vara mer ”utanför”, så för aktieägare blir det mer krångligt och att aktien blir nu ett långsiktigt sparande. Så lite ”PAUS” med denna aktie för egendel, dock deras omsättningar per månad är som ”okej”, men man får se hur våren-sommaren blir.

Snap INC (SNAP) :  Daytraidat mellan 11-12USD , även en nyhet om att den är övervärderad aktie från analytiker om jag tolkat engelskan korrekt?..och min egen analys av att se hur nära och kära använder tjänsten.. så bör den analysen vara felaktig, bör va det motsatta med 100% plus.☺️ Återstår att se hur andra halvan av månaden blir, men är riktigt positiv för aktien. Företaget har börjat med enklare snabba spel och bara under påsk så har de tävling på att hitta ägg, typ ”som” Nintendos söka monster spel, så tror det är bra hitt hos de yngre samt även ungdomar ?

ÅAC Microtec (AAC) :  Början av April vart bra, se hur andra halvan är. V16: blev det panik hos ”småspararna” och med rätt, för när man ser ordet NE (Ny Emission) så är det 9 av 10 fall = neråt och med fart, men jag tror att ÅAC kan vara ett av dom där 1 av 10 som kommer klara sig bra i denna NE ? återstår att se om man har rätt på det sen ?☺️ Beskedet är att under Maj skall NE bestämmas, eller nå sådant.. så se hur havet stormar kring ÅAC nästa månad ?

Smart Energy (SMAR) : Forumen pratar under April månad om ”nyemission” eller liknande, därav fall från tidigare stabila 0,20-0,25SEK neråt nu nya nivå på ca 0,15SEK, pratas fortfarande om 0,10SEK nivå. För egendel ”Tror jag” det är bra och få komma in på 0,15SEK nivå. V18 kom bra besked om att en styrelse ledamot köpt en hel del andelar på 0,20SEK så blev lite uppåt resa i slutet av April ?

Advanced Micro Devices Inc (AMD) : För en gångskull håller jag med analytiker om dess värde på ungefär 33USD och min analys är dock mycket högre, detta sett till konkurenterna har ett värde högre upp, så där är då min logik att när AMD nyligen släppt en kraftull GPU och att de troligen kommer vinna mark till konkurrenten NVIDIA. plus en nyhet att Sony Playstation 5 kommer att ha deras hårdvara i sin maskin, ännu inte bestämt vilka delar, eller vilken generation det blir. Så hoppfull aktie! ?

Proligt Diagnostics (PRLD MTF): De fortsätter att FASá men aktien ser ut också att ”fasa” neråt så att säga! Sen vet jag inte.. de har i alla fall kapital för flera månader framåt, men alla väntar på slutresultaten av deras FAS -test. 

SolTech Energy Sweden (SOLT) : Troligen en bra April för företaget återstår att se… V16: Oj… denna aktie har åkt uppåt som en påsk-kärring med kvast!!! ?? och nästa vecka 17 den 25 April kommer Q1-rapport! den bör vara positiv, visserligen mycket kapitalkostnad, men den bör va täckt med Obligationerna och infrastrukturen har som exploderat i KINA med uppbyggda solpanels-parker och intäkterna rullar in!… funderar hur man skall göra veckan som kommer ? V18: fick SOLT en liten ”käftsmäll” av Elon Musk, som mer eller mindre gav en rejäl konkurrens till företag som tillverkar solpaneler, med att han menar att det skall gå att pressa ner priserna på solpanel med närmare 40% och detta gjorde att SOLT och liknande företag, att deras aktier föll med 10-20%. Men man får se, själv tankade jag mer utav aktien ??

Zenergy (ZenZip) :  Försökt köpa in mig på aktien vid 0,35SEK till 0,40SEK och sälja något dyrare.. men vart lite låg omsättning med aktien, förutom att man day-traydar med aktien, så finns denna aktie som i samma tro som SOLT och att den snart är på uppgång.. ni vet… ”mag-känslan” ? ? V18 av nå anledning åkte aktien uppåt i värde uppåt sista veckan, utan nå PM eller annat, antar någon vet något och gjorde köp? eller så var det bara psykologin som spelade spratt där? återstår att se vad maj erbjuder för ”PM” ☺️

Swedbank A (SWEDEA) : Försökt rida på stormen under April, gick inte riktigt som man tänkt, men med utdelningen och så lite köp&sälj så en kul aktie. Samt ett bra PM av flera andra är att Banken skall börja med låga Courtage kostnader = småsparare behöver inte längre gå till banker som Avanza, Nordnet och detta kommer ge mer stabila kunder med att de gör affärer med Swedbank istället för och göra det på annat håll. Så framtida 170-190kr bör ju vara rimligt….mer not lägre siffra och April månadens värde ligger på kring 155kr. Mer Pausat annars med denna aktie.

Fingerprint (Fing_B) : .. blankarna sägs va tillbaks på aktien, så det gäller att ha tungan rätt i mun! ? Dock mindre satsningar på denna aktie, samt de har väl haft bra PM under April månad.

Nexstim (NXTMS): Köpte mig in igen på denna efter längre tids väntan.. så en ny-gammal chansaktie som i Aprilmånad är på NE, alltså köpte in mig i en BTA-aktie av Nexstim. Så får se hur det går men det. De har börjat göra affärer i Canada med deras system, dock deras ursprungliga affärside har bytt riktning i gällande vad man kan göra med deras teknik. Så får se, väl medveten om riskerna.

Delta Minerals B (DEMI-B) : En aktie i dvala.

Hennes & Mauritz B (HM B) : …
Auriant Mining (AUR) : …
ICA-gruppen (ICA)  : …
Avanza ZERO (#FOND)  : …
Anoto Group (ANOT) : …
Avanza Bank Holdings (AZA) : …
AstraZeneca (AZN) : …
Twitter (TWTR) : …
SpectraCure (SPEC) : …
Gaming Corps (GCOR) : .Mer pausat med aktie……

Sammanfattning

April, April din dumma sill jag kan lura dig vart än jag….. Jo! nå…lite så är det med vissa aktier och deras PM, de har ”SOM” lurat mig neråt, men trots det givetvis nöjd med månaden, speciellt med säljvinsten som täckte andra aktiers fall ? ☺️ 

..och med facit i hand, så hade jag lätt kammat hem bra med säljvinster, ungefär liknande kan sägas om Lotto och EuroJackpot, om man bara vetat om de rätta siffrorna så.. ?

Annars ha en fortsätt bra Maj och en bra start på 1 maj! ??