Självblind (Själblind)

… vill varken se höra eller känna något ….
… kärlek i hat och lycka, vad blind jag var…
… blev blind av att inte vela se sanningen ….

Självblind kan du som person (personlighet) vara när du varken vill se, höra eller känna något, beroende på situation du befinner dig i. Du kanske känner dig med och vara kär, lycklig men vågar inte konfrontera dig utav sanningar med rädsla och förlora känslan med och acceptera lögnerna eller den ilska du håller inom dig, detta gör att du vill inget annat än ”se” just vad du vill se höra eller känna och förtränga det du egentligen vill vara.

Självblind är dem gången du är som mest Egocentriskt, då du har rätt och alla andra fel, du ser inte sanningen för du är omedveten rädd för det.

VILL INTE SE
Dem stunder vi förtränger gör oss självblinda, är stunder sanningen kan vara för stor, gör oss arga eller får oss att fly undan sanningen om oss själva.

Det som förvärrar rädslan över vem man är, är att man blir blind över vem man själv är egentligen. De som klarar av att acceptera vem man är från början får oftast en lättare start i livet än de som ständigt vill göra allt annat för och dölja sin riktiga identitet.

EXEMPEL PÅ DEN EGNA BLINDHETEN
Folk tror mobbarna är mobbare och att de blyga inte mobbar någon, sanningen är att den blyge också mobbar… sig själva då och skillnaden med en som mobbar andra och en som inte mobbar någon är i själva verket det samma, bara att situation hanteras på två helt olika sätt, där den ena är sadistisk för att själv må bättre när andra mår sämre och den andre tystlåten men självdestruktiv.

Exempel…

En politiker har svårt att rubba sina tankar, trots att hela världen säger att hon/han har fel då bevis på bevis har lats fram, men kan ändå inte se sanningen. Detta för att man inte vågar vara den person man egentligen är utan är en person i ett kollektiv och faller tryggt till ideologin. (- tillägg; bra politiker är flexibel genom och vara sig själv och kunna följa något till sin ideologi, men ej göra det slaviskt.)

Andra ggr kan det vara världen som är blind, när bevis på bevis kommer fram att jorden är rund, men att exempelvis religionen säger att den är platt (- Under medeltiden då kyrkan var emot vetenskapsmän). Religion som bestämmer över en människas hela liv, kan göra en hel folkgrupp blinda till en sanning.

FÖRDELEN MED ATT INTE VARA SJÄLABLIND
Du lever mer av vad livet/naturen har att ge, du som person kan anpassa dig lättare, förändra och se saker och ting på ett mer positivare sätt än att se allt i svart. Det sägs att hjärnan tar en 20-30% av all energi vi förgör i kroppen och om hjärnan måste hela tiden bearbeta ett problem man personligen har, så är det en slöseri med organisk energi (- livsenergi).

NACKDELEN MED ATT VARA SJÄLABLIND
Du är inte flexible i ditt tänkande, du lever som i det förflutna hela tiden medan resten av världen går framåt. Att bearbeta sina personliga problem är viktigt annars tar det bara tid och livsenergi ur en hela tiden.

ATT INTE VÅGA SÄGA SOM MAN TYCKER
Ibland kan censuren (kultur/tradition/tro) göra människan själablind, man lyssnar till normerna istället för vad själen egentligen vill. Allas själ är även goda, men när en person slutat lyssna på vem man är så sker det mycket konflikter med dig själv som du antingen visar det utåt med ilska eller att du stänger ner dig själv & börjar skada dig själv.

INTUITIONEN PÅ VEM MAN ÄR.
Denna egenskap finns hos alla levande ting då vi känner att något vi gör är rätt, eller den känsla man får när något är fel, troligen en egenskap hos oss in till DNA/RNA som gör att vi överlevt genom evolutionen. Men när vi blockerar denna känsla om vad som är rätt eller fel gör oss blinda, att vi till slut blir självblinda, blind i att se oss själva som människa och hur vi egentligen tycker & tänker (-hur vi fungerar) i en fråga och oroar oss för hur andra skall tycka, hur vi tycker om något.

;

Det som står här är ca 9% klar
uppdaterad 2013-01-07