Recenssion: Philips 70PUS7304/12 (LED-TV)

Det bästa bild för pengarna (”2019 till 2020″) sägs bland det flesta TV-proffstestare va OLED-tekniken, gällande kategori TV´n.
Nackdel med OLED = 2-3ggr mer ström hungrig (ca 250watt) & kring dubbelt så dyr i inköp av samma 70”, som exempelvis den Philips 70″ av 7-Serien 304/12, som denna recension skall handla om ?


VALET
Velade lite fram & tillbaks mellan olika LED-TV (+ även LG & SAMSUNG), slutligen fastnade jag för Philips Ambilight-tekniken de andra TV´n inte har (-Philips patent på detta). Min tidigare TV i mörkt rum, tvungen att ha nå mjuk ljussken mot den annars starka kontrasten TV-bilden gav och detta fixas riktigt bra av Philips Ambilight (3) -tekniken.

BILDEN
Philips 7-serien har deras nya P5-processorn & sett mot tidigare Philips generation, skall det nya CPU´n hjälpa till med att nå bättre den bild som OLED-tv´n har. Är annars riktigt nöjd med bildkvalitén trots att det är en LED-TV, svart ser ut och vara riktigt bra svart. Amblight -tekniken är lite som att.. när du väl växt in i det, så kan du inte förstå hur du kunnat leva utan det! ?? men bilden blir så mycket bättre med denna igång ?

FÖRDELAR
Ambilight WOOOW! Smart drag av Philips! (speciellt i helmörka rum! även något behjälplig i ljust rum, det ser snyggt ut) – Mindre ström än gamla TV´n med minus 60w/h, projektor med 150watt/h = mindre pengar till ström! för samma stora underhållning ? – OA-uppdateringar ?

NACKDELAR
(partisk!) Kommen från ”Apple-TV” miljön & i och med det, är Andorid userinterface.. så mycket mer krångligare! ? inte att det är jättesvårt, men krångligt!.. användarvänligheten är som dag och natt med Apple-TV användarvänlighet. – Att man måste verkligen ställa in TV-inställningarna rätt på externa källorna!. Det går som inte spara och namnge manuellt & spara olika profiler på respektive källa.. hade vart önskvärt. (hoppas på en sådan bra OA-uppdatering).

SAMMANFATTNING
Efter ca en veckas användning & med lite svordomar! så har jag lärt mig TV´s svaga och starka sidor men överlag nöjd med köpet! det går bra att spela, se film, Youtube och annat smått och gått.

OBS!
Märkt att olika externa videokällor kräver förståelse när något skall vara av & annat igång i TV inställningarna = Det går inte att ha samma bildinställning på alla videokällor, för om! så kan en standar (låg) videoupplösning se riktigt värdelöst ut, men om man har bra inställt i inställningarna blir det riktigt bra bild! – Detta sägs va vanligt med alla nya TV´n, att kunskap krävs i inställningarna från andra externa källor.

TECH
– Miljö: WATT = 108watt i drift = 158Kwh/år = ca 160kr/år (a 4timmar/dag).
– HDR: Dolby Vision, HDR10, HLG, HDR10+ Bild Lagg : 23ms (rätt OK vid t.ex Tv-spel, den klarar sig ?)
– OA-Version: 2 DEC 2019