Aktiesummering, Februari 2020

Fortsatt läsning av detta inlägg sker på egen ekonomisk RISK! ? 

V06: Lite mjölkpengar och stilla börs… klassiskt.. ”Januari, februari” och troligen mars sett till tidigare erfarenheter… ? V07: Lite mjölkpengar in, se om det klassiska årliga ”årsrapport” månaden sänker börsen!… stilla… stilla… ? V08: Helt OK vecka till säljvinst, bättre än inget! ☺️ V09: Missade ca 7-800kr på en aktie där jag hade sälj 2öre för mycket! och så föll den! ? Jaja! annars SOM! nöjd med veckan trots en blodig vecka, sett till CONVIC19 influensan som även drabbat ekonomin kan man säga i världen. Så man får se hur mars månads öppningen vecka 10 öppnas med.

”Den som leker, får leken tåla”  

Säljvinst, Februari

Vecka 06197 SEK
Vecka 07122 SEK
Vecka 08823 SEK
Vecka 09435 SEK

Totala säljvinsten för Februari: 1577SEK (Jan: 2714SEK), eller utav 20 svenska börsvardagar så cirka 78SEK/Aktievardag (Jan: 123SEK). Så 1137SEK mindre i säljvinst i februari sett till Januari månaden! ?

Portföljvärdet under februari föll med -9,42% (JAN: -3,23%).

Sett till februari 2019 till året innan 2018 sjönk portföljen med hela 40% och nu senaste året från FEB2019 till FEB2020 så har portföljen stigit med ca 17%!! ? så tröstar mig med det ? annars föll portföljvärdet med -9,42% denna februari månad eller med cirka 5000kr totalt, men att säljvinsten dämpade det fallet med +1577kr i alla fall !! alltid försöka ”tänka positivt” ?☺️

Aktier jag handlat, Februari

SolTech Energy Sweden (SOLT) : … COVIK19.. säker i alla fall.. dock har den också lidit av fallet runt om i världen sett till aktier som fått en smäll av influensan. ?

ÅAC Microtec (AAC) :  .Fler ordrar är kommen men COVIK19 gör sitt även här. Dess bör värde är över 5SEK men nu neråt 4SEK under februari.?

NEL (NEL) : .. COVIK19 fall även här antar jag… vart uppe i 15NOK början av månaden och nu kring 10NOK.

Nexstim (NXTMS): .. Bör bli en NEXSTIM år sett till dagens värde och vad kommande värde den kommer ha. Dock har även COVIK19 fällt denna aktie.. tror jag.. men kring 0,70SEK och bör va närmare 2SEK i alla fall, sen återstår det ju och se i slutet av året om man hade rätt eller inte ??

Starbreeze B (STARB) :  … Denna har haft en ”influensa” lite hela tiden, men troligen även STARB har fallit p.g.a COVIK19.

Snap INC (SNAP) :  … Alla börser i världen blöder och folk försöker hitta en stabil aktie, här har även SNAP fallit, men om ni anser den ha en stark framtid så bra tillfälle att köpa den nu.

Fingerprint (Fing_B) : .. Deras försäljning är bra, men tror deras ”fabriker” är i Asien och vi vet ju alla vad som sker där.. så även FING har påverkats av COVIK19.

Zenergy (ZenZip) :  .. i slutet av månaden har styrelseledamöter köpt en och annan post av innehav på Zenergy, så kan hända det kommer ske en och annan positiv nyheter från dom nästkommande månad eller så, är vad jag tror.

Smart Energy (SMAR) : .. nya styrelsen har de tufft! dock var årsrapporten i mina ögon till det bättre, så får bara hoppas att deras tankstationer fortsätter att tankas. SEGR bör ha ett bättre 2020 än 2019 var… trots att de enligt PM hade bra försäljnings månader även då!.. ? den som lever får se ? (Ligger ca minus -22% på denna)

Proligt Diagnostics (PRLD MTF): .. denna känns som stark och vet inte varför.. just nu inget innehav här.. men men ibland önskat man hade haft innehav!! ☺️

Advanced Micro Devices Inc (AMD) : .. sett till INTEL CPU och eller NVIDIA GPU så…. AMD har det bättre ställt sett till dem i alla fall, så som folk vill köpa och äga är AMD ?? 

SSAB (SSAB) : Pausasd….☺️

Swedbank A (SWEDEA) : ……pausad….. ?  

SWEDOL (SWOL-B) : … pausad…..

Precisionsmetall Group (PREMET) : HAR INNEHAV…..he!… fortsätter att blunda och hoppas på det bästa! ??

Hennes & Mauritz B (HM B) : …
Auriant Mining (AUR) : …
ICA-gruppen (ICA)  : …
Avanza ZERO (#FOND)  : …
Anoto Group (ANOT) : …
Avanza Bank Holdings (AZA) : …
AstraZeneca (AZN) : …
Twitter (TWTR) : …
SpectraCure (SPEC) : …
Boliden (BOL): 
Gaming Corps (GCOR) : .
Delta Minerals B (DEMI-B) : En aktie i dvala.

Sammanfattning

Det var något väntat med fall på börsen för egendel sett till tidigare erfarenheter och eller ”mönster”, men alltid svåra att gissa sig fram och det nu speciella som visade sig sista veckan…

Coronaviruset!! = COVID19 (upptäcktes 2019) = SARS:COV2 ? som även gav en ekonomisk ”influensa” och feber med mycket minus. Man får se hur länge detta varar och hur mars månad kommer gå, håll i hatten! ?