Aktiesummering, Januari 2020

Fortsatt läsning av detta inlägg sker på egen ekonomisk RISK! ? 

V01: Dessa fö!”#!€.. röda dagar gjorde att säljvinsten ej blev så högt.. men lagom ☺️ V02: Riktigt segt, hela veckan igenom! eller att jag helt enkelt hade fel aktier för att göra bra säljvinster!! ? V03: ”Om jag hade vetat..”, så hade säljvinsterna vart väldigt högt denna vecka! ? V04: AAC började leverera med fler beställningar! ? V05: ASDF?!!! .. ?

”Den som leker, får leken tåla”  

Säljvinst, Januari

Vecka 01 (3dag, inkl sista från 2019)340 SEK
Vecka 02 (4dag)458 SEK
Vecka 03956 SEK
Vecka 04736 SEK
Vecka 05224 SEK

Totala säljvinsten för Januari: 2714SEK (Dec: 1117SEK), eller utav 22 svenska börsvardagar så cirka 123SEK/Aktievardag (Dec: 60SEK). Så 1597SEK mer i säljvinst sett till December månad förra året! ?

Portföljvärdet föll -3,42% (DEC: +2,7%) under Januari sett till December månaden.

Sett till förra året (JAN2019) denna tid, så var portföljen neråt 20% i värde, så tröstar mig med det ? annars föll portföljvärdet med hela 1600SEK, men tack vare säljvinsten, så föll det inte så hårt som det annars hade gjort för Januari månaden.

Aktier jag handlat, Januari

SolTech Energy Sweden (SOLT) : … Förmodligen Sveriges och en av världens största solenergi skapare av ström!! ? Bör gå bra för företaget, så jag ser på det hela ?

ÅAC Microtec (AAC) :  …… ? ?

NEL (NEL) : .. Bränsle för stora fordonen!! ?

Nexstim (NXTMS): Mmmmm…. medicin inom neurologi och hårdvara som stimulerar med hjälp av…. nå de har haft enstaka ordrar och .. de behöver också ”minst” enstaka för att ha bra med säljvinster så som jag förstått det hela.. deras produkter kostar… mer än en skjorta!! ??

Starbreeze B (STARB) :  …… Oj…… vem vet!!! ☺️

Snap INC (SNAP) :  … Verkar ha börjat få vingar!! dock sålt alla i mer låga nivåer, än det börsvärde den har idag! ? Men skall försöka köpa mig in hit, innan den åker för högt upp…!! tror jag ☺️

Fingerprint (Fing_B) : … de måst ha luft under vingarna nu! sett till konkurenterna!! ?

Zenergy (ZenZip) :  …hörs lite… hörs väldigt lite om dom!! ?☺️

Smart Energy (SMAR) : .. Antingen eller och min syn på denna höga småsparare av investering jag gjort! och den höga risk aktien i dagsdatum bär på på generellt !! sett till rykten som florerar och hur det skrivs om företaget i forumkanaler så.. det var denna aktie som tyngde ner Januarimånadens säljvinster! ? Dock hoppas jag företaget visar musklerna inom kommande två månader!!! ? OBS!! högrisk på denna!! ? (Ligger ca minus -35% på denna)

Proligt Diagnostics (PRLD MTF): .. Missade Januari ? !! ? ☺️

Advanced Micro Devices Inc (AMD) : ”Jag borde ha sparat mina….”……. ”OM JAG HADE VETAT” !!!! ? Vet ej om dyrt att hoppa in i AMD nu, men sett till Intel aktier så vem vet… kanske har dom ännu ”värde” att gå ännu högre upp!!! men vågar inte köpa mer! ? Men de håller på att sopa mattat för INTEL i gällande pris! och prestanda!! ?? 

SSAB (SSAB) : Pausasd….☺️

Swedbank A (SWEDEA) : ……pausad….. ?  

SWEDOL (SWOL-B) : … pausad…..

Precisionsmetall Group (PREMET) : HAR INNEHAV…..he!… fortsätter att blunda och hoppas på det bästa! ??

Hennes & Mauritz B (HM B) : …
Auriant Mining (AUR) : …
ICA-gruppen (ICA)  : …
Avanza ZERO (#FOND)  : …
Anoto Group (ANOT) : …
Avanza Bank Holdings (AZA) : …
AstraZeneca (AZN) : …
Twitter (TWTR) : …
SpectraCure (SPEC) : …
Boliden (BOL): 
Gaming Corps (GCOR) : .
Delta Minerals B (DEMI-B) : En aktie i dvala.

Sammanfattning

AVANZA har under Januari passerat ”milstolpe” sett till antal kunder!!… 1MILJON BANK KUNDER!!! ? Själv med Courtage till Banken blev för 2019 kring 10 000kr ? Dock nöjd med deras Courtage och mest av allt, användarvänligheten! ? Dock lite si och så med det nya designen via Browser… ni vet… ”Svårt att lära en gammal hund att…” men den börjar som växa till sig! Nu bara det sista kvar, att de aktiverar DARK-MODE även där! så jag kan göra TÖFFA-AFFÄRER!! ??

Sett till förra året, så ligger man bättre till under Januari, så sett till det! så har Januari gått bra ☺️ Dock har jag en högriskare till aktie som tyngde ner portföljen! men hoppas på en ? .. givetvis som alla andra sparare med sina innehav av risker i portföljen! ☺️

Något som påverkade negativt under Januari med alla branscher var Corona-viruset då den slog ut i Kina, som även är ett av världens största tillverkningsländer med ”Made-In-China”, så man såg att det påverkade en hel del marknaden med fall.

Februari månaden är väl åt vilket håll marknaden drar till en början gällande BREXIT som skedde sista januari, så vi får se hur första februari börsdagen den 3 slår till?!.. samt i USA pågår en rättegång mot TRUMP, troligen klarar han sig med en stark majoritet hos Republikanerna, själv hoppas jag han får avgå!! men kan hända att Börsen reagerar ”uppåt” ifall domen blir att han klarar sig och negativt om Trump förlorar i rättegången.