Aktiesummering Mar/Apr 2020

Fortsatt läsning av detta inlägg sker på egen ekonomisk RISK! ? 

”tuffa tider” & vart slö med månads rapporterna, med att visa -20% till -40% fall på det flesta aktier från mars månad….men!! Envar behöver inte känna sig ensam för fallet! för detta minus har skett för de flesta på börsen.

Från V10:  till och med V18: nedanför har vart … = Kämpiga två månader med mars månad när Covid19 började kännas i portföljen, men har återhämta mig något, dock troligen pågår nu lite av en ”konstgjord andning”, för om inget vaccin hittas snarast, så kommer ekonomier i världen över troligen falla mer… är vad jag tror.

Så frågan är vart skall man förvalta pengarna? troligen även flera länders valutan kommer att falla… så vet inte om det klassiska ”Guld” är ett alternativ… eller kanske ”BitCoin” … ?

Har försökt i alla fall ”byta” om aktierna till annat.. till aktier som bör drabbas mindre av viruset, så gäller att hitta ”guld-kornen” i detta djungel av aktier, med andra ord.. ”som det brukar va”, men att man får tänka helt annorlunda nu, sett till innan pandemin…

”Den som leker, får leken tåla”  

Säljvinst, Mars & April

(mars & april 2020)
Vecka 1095 SEK
Vecka 11116 SEK
Vecka 12316 SEK
Vecka 13355 SEK
MARSTOTALT 882 SEK
Vecka 1496 SEK
Vecka 15871 SEK
Vecka 16155 SEK
Vecka 17612 SEK
Vecka 18460 SEK
APRILTOTALT 2 194 KR
(vecka för vecka, gällande säljvinster när jag daytraidar)

Bilden ovanför är diagram som ger en bild på fallet och återhämtningen, men!.. från mars till april så har säljvinsten stigit med det dubbla!!… och sen skall vi inte prata om portföljvärdet!!! ??

Trots mars månadens ”låga” (-allt över en krona är bra! ☺️) 882kr och April månadens 2194kr så blir totalen kring 3076kr (ca 1500kr/månad ?) …dock är det en lång väg upp från minusen som orsakats av CoVid19 ?

Aktier jag handlat, Mars & April

SolTech Energy Sweden (SOLT) : …bör vara COVIK19.. säker.. dock har även de lidit med andra aktier i världen gällande fallet.

Petrotal Corp (TAL) : .. oljan lider som mest av pandemin sett till dess värde och den dagen pandemin förhoppningsvis släpper, eller att det framställts fungerande vaccin, bör oljan nästan omgående hitta tillbaks till det tidigare värde. Detta företag är annars ett Kanadensiskt företag och pumpar upp olja i Peru. Så vem vet! men detta är just nu min enda ”olje-företag” och enda Kanada-aktie i portföljen ?

LightAir (LAIR) : …bör vara COVIK19.. säker.. Dock finns andra konkurrenter med samma produkter som även funnits i ÅRTIONDEN. LightAir säljer ”VIRUS-DÖDAR” -maskiner, alltså luftrenare som Joniserar luften. Så fick tips om detta som lät som en bra ”CoVid19” säker företag som jag satsar på just nu och som med alla andra företag så daytraidar jag även denna aktie. Det forskas även just nu ifall Joniserare har bra dödlig effekt på just CoVid19, dock inga vetenskapliga belägg finns på det, men! bevisligen så renar den luften från olika bakterier, dampartiklar och vissa virus arter .. eller för och säga.. ”bättre än inget”. Har annars själv en Joniserare jag använt i över 8år och det känns som att den gör sitt jobb någorlunda i alla fall, sett till hur hemmets luft vart tidigare ?

ÅAC Microtec (AAC) :  ….bör vara COVIK19.. säker…. för virus finns väl inte i rymden?! ? enda är om större företag eller nationer prioriterar om i budgeten med att göra fler affärer på Jorden än med satelliter så att säga.

NEL (NEL) : .. ..bör vara COVIK19..säker… dock! …. om Oljat inte stiger till tidigare högre nivåer, så kommer alternativa miljövänliga bränslen som hydrogen få det tufft, för nu är ”kg&liter” priset rätt så jämt med varann..

Nexstim (NXTMS): …..bör vara COVIK19.. säker… dock har nog flera vård verksamhet ändrat budgeten till vård av CoVid19, så då kan Nexstims hårdvara, vara… av mindre intresse.

Snap INC (SNAP) :  ….bör vara COVIK19.. säker…. då folk kommunicerar mer digitalt än tidigare! dock!.. så har SNAP liksom andra sociala appar svårt att hitta företag som vill visa reklam stundvis i deras appar.. om inte SNAP hittar digitala köp&sälj av nå slag via deras app som folk vill spendera… ?

Smart Energy (SMAR) : .. … slutligen blev detta en förlust affär, missade slutet av april en bra köp&sälj, dock försöker köpa in mig igen, ifall man lyckas få det till ett lågt pris. Dock ser det ut att aktien kommer att tas bort från aktiemarknaden. Så man får se… och Bränslet överlag är ju lågt, så företaget har lite negativ… kaka på kaka på kaka med problem, tror jag. Men men… som med alla andra företag så hoppas jag det går bra för dom.

Advanced Micro Devices Inc (AMD) : .. de har flera stora kunder så vem vet….?… försöka köpa in mig, dock är svenska kronan svag till amerikanska valutan, så det är dyrt att köpa aktier från USA … 

Zenergy (ZenZip) :  .. kan ha det tuft framöver… om inte folk vill ha enklare hem och flytta bort från storstäderna när pandemin pågår troligen en rätt lång tid framöver!? ?

Fingerprint (Fing_B) : .. …folk vill slippa röra i kassan när man är ute och handlar och istället göra betalningarna via luftöverföring, så denna typ av teknik bör efter CoVid19 pandemin vara mer eftertraktad.. och företaget bör vara störst i sitt område… så.. vem vet!.. ☺️

Starbreeze B (STARB) :  ……PAUSAD…..

SSAB (SSAB) : …PAUSAD…..

Swedbank A (SWEDEA) : …PAUSAD…..  

Proligt Diagnostics (PRLD MTF): .. …PAUSAD…..

SWEDOL (SWOL-B) : ……PAUSAD…..

Precisionsmetall Group (PREMET) : HAR INNEHAV…..he!… fortsätter att blunda och hoppas på det bästa! ??

Hennes & Mauritz B (HM B) : …
Auriant Mining (AUR) : …
ICA-gruppen (ICA)  : …
Avanza ZERO (#FOND)  : …
Anoto Group (ANOT) : …
Avanza Bank Holdings (AZA) : …
AstraZeneca (AZN) : …
Twitter (TWTR) : …
SpectraCure (SPEC) : …
Boliden (BOL): 
Gaming Corps (GCOR) : .
Delta Minerals B (DEMI-B) : En aktie i dvala.

Sammanfattning

Precis som med andra större fall som kan ses på bilden nedanför är att… man kan alltid gå plus med aktierna i portföljen! bara man vet vilka aktier man skall köpa! ?

(iÅr 2020)

För egendel föll jag iår som hårdast.. en hel del!! och har återhämtat det med hälften, dock har en bit kvar att hämta mig! ? Dock så som pandemin ser ut och som jag skrev överst i detta inlägg, så har ekonomin troligen inte hunnit falla färdigt.

Det kommer troligen komma en andra våg av fall! (..hösten 2020) det uppgång vi upplever nu i världsmarknaden är något utav en konstgjord andning i form av … stimulanspaket som skapats av världens länder för att försöka uthärda ekonomin med.. ”lånade pengar”, dock ett måste, alternativet hade vart värre med ett väldigt hårt fall. Detta lån måste vi sen betala tillbaks för kommande generationer.

Sett till svensk ekonomi så har vi grovt ca 30% av BNP i skuld, medan andra större länders ekonomi är på minus 60-70-80% till BNP. På så sätt ligger Sverige bättre och kan högst troligt ta en till våg, men sen blir det tufft… och nej är ingen ekonom!! ??

Världsekonomin måste på alla sätt förhindra massarbetslöshet i flera länder samtidigt och även ändra hela ”affärsidén” hos företagen till något mer, som kan fungera tillsammans, eller snarare i sidan om CoVid19, eller tills ett vaccin kan hittas. Så är väl mitt ”kapitalistiska sätt” att se på världs ekonomin just nu, så det blir en spännande maj & juni månad till mötes.

Lycka till med Era köp&sälj ? dock mest lycka till alla världens forskare som på alla sätt försöker hitta vaccinet mot detta pandemi!! ? Sköt om och komihåg som prioritet att tvätta händer & ansikte ?