Aktiesummering, Maj 2020

Fortsatt läsning av detta inlägg sker på egen ekonomisk RISK! ? 

Maj månad vart mer ”hälsosammare” för portfölj ekonomin, sett till de tidigare två månader som vart stupigt..?

V19:  Över tre siffrigt = nöjd! ? V20: Nära tre siffrigt.. eller jo egentligen ”fyra”, men i pengavärlden räknas bara nollorna ? V21: Triss i nollor igen ? V22: Här gjorde jag rätt.. när man hör ordet NE om en aktie, då är det dags att sälja stora andelar (-oftast) av stamaktien, eller den regeln jag har! och sedan återköpa som BTA-innehav av det företaget och fick därmed billigare, tekniskt samma aktie och innehav och sparade därmed ca 1400kr med konverteringen och kunde använda det pengarna till annat istället ?

Säljvinst, Maj

Vecka 191466 SEK
Vecka 20973 SEK
Vecka 211675 SEK
Vecka 221698 SEK (*3098SEK)
TOTALT: Maj5812 SEK (*7212SEK)
Ovanför visar vecka för vecka, gällande säljvinst i ISK-kontot

5812 SEK för maj månad och med närmare 3 siffriga säljvinster för varje vecka! ? portföljvärdet även uppåt 600kr, men själva säljvinsterna gav en hel del nya ”soldater” att leka med på slagfälten (-Aktiemarknaden) ?

Samt om jag prickat toppen rätt på varje sälj, hade det vart kring 500-1000SEK mer per vecka i säljvinst!! men om man vetat varje veckas rad på EuroJackpot hade man vart mångmiljonär!! ?

…men men!! bästa klippet var för vecka 22, då jag lyckades sälja en stamaktien (Nexstim Oyi) & återköpa det med BTA, därav parentesen* på listan ovanför, så den parentesen visar det ”Tekniska säljvinsten” och vad totalvinsten då skulle ha varit ?.

Aktier jag handlat, Maj

SolTech Energy Sweden (SOLT) : …Bör ha en bra sida uppåt inom kort, över 20SEK.. tror jag ? men har haft så många gånger fel tidigare på andra aktier också ?.

Petrotal Corp (TAL) : ..Kanadensisk Olje företag med borrningar i Peru området där CoVid19 just nu härjar och stoppat en del av verksamheten, har jag som för mig, men annars en spännande och troligen en uppåtgående företag, när samhällen mer och mer i världen troligen börjar åter-öppna sig. ? 

LightAir (LAIR) : …De har haft en bra Q1 på 2020 i alla fall och troligen bör väl Q2 även bli bra hälsosamt ? och kanske en trend med fler som köper sig Joniserare till sina hem, denna teknik att rengöra luften har bevisligen va till godhjälp för mindre dam, bakterier och virus i luften (Dock ej bevisad att just CoVid19-virusen dör av det, bara att virus generellt inte gillar Joniserare, då den rengör luften.) ( Luftrenare: https://sv.wikipedia.org/wiki/Luftrenare )

ÅAC Microtec (AAC) :  .. Inte så bra som jag hoppats på! men kanske snart! ?.

NEL (NEL) : ..Denna farit mer upp än jag trodde och mitt under CoVid19-tider?!!.. oavsett bra om den stiger, miljövänligare alternativ högst troligt i framtiden för stor-fordonen ?

Nexstim (NXTMS): .. deras produkter är dyra och av de som köpts, så fått bra kritik så som jag förstått det hela… så man får se! ?

Snap INC (SNAP) :  …Har den bokstavligen lite till och från, bör va en bra app under ”karantän tider” och annars också!… ?

Smart Energy (SMAR) : .. företaget har något som grävt lite av sin egen grop och under CoVid19 så har försäljningen för de flesta liknande verksamhet, haft det tufft, då färre som använder sina bränsle fordon. De har även under senare tid haft det hett om öronen från småsparare som slagit ihop sin rösträtt för att … ja man får se hur det slutar. ?

Advanced Micro Devices Inc (AMD) : .. Borde våga satsa på denna, men vågar inte.. då varje andel är en 500kr/st ? … Men men.. får se ?

Zenergy (ZenZip) :  .. Nya ordrar har inkommit, trots omständigheterna runt om i världen…!? är till och från med denna, men alltid gillat deras affärside som är grön av sig! ??

Fingerprint (Fing_B) : .. de är bland de starkare inom fingeravtryck teknologin i världen, så bör va rätt så säker aktie att ha, kommande år! Så man får se!!.. ☺️

Starbreeze B (STARB) :  ……PAUSAD….. 

SSAB (SSAB) : …PAUSAD…..

Swedbank A (SWEDEA) : …PAUSAD…..  

Proligt Diagnostics (PRLD MTF): .. …PAUSAD…..

SWEDOL (SWOL-B) : ……PAUSAD…..

Precisionsmetall Group (PREMET) : HAR INNEHAV…..he!… fortsätter att blunda och hoppas på det bästa! ??

Hennes & Mauritz B (HM B) : …
Auriant Mining (AUR) : …
ICA-gruppen (ICA)  : …
Avanza ZERO (#FOND)  : …
Anoto Group (ANOT) : …
Avanza Bank Holdings (AZA) : …
AstraZeneca (AZN) : …
Twitter (TWTR) : …
SpectraCure (SPEC) : …
Boliden (BOL): 
Gaming Corps (GCOR) : .
Delta Minerals B (DEMI-B) : En aktie i dvala.

Sammanfattning

Att trösta sig! så skall kollar jag på det bättre staplarna, än att se hela sanningen!!!.. ? Men bra är och se alla typer av statistik, då kan man hantera bättre förluster och eller hoppet om bra vinster långsiktigt! ?

-19% är bättre än CoVid19-fallet på neråt avrundat till -40% ? Så har bytt strategin på portföljen något.. för att hantera pandemin bättre, sedan får jag se om man lyckats, ”hjärngympa” sig bort från detta fall och återuppta ytan igen ?☺️

.. SIAR ??

Dock i världen finns olika faror (alltid funnits). Det ser ut som att andra vågen av CoVid19 har påbörjats och pandemi har som startat i Syd Amerika som det verkar se ut och kanske rent av en tredje våg med högre pik av smitta för mellanöstern, samt vissa delar av Afrika så kan smittan kanske börjat få fotfäste..

Arbetslösheten i USA är oroväckande, samt även det protester som uppstått av rasism som folk protesterar med all rätt, men kan gå till överstyr då Trump inte är den bästa av ”diplomat” och hotar sitt eget folk med militärkrafter. Dock finns det vissa som nyttjar och vem vet, med lite ”konspiration” så kan främmande makter etablera enkelt i folkhaven för att skapa mer kaos, dock hoppas så inte är fallet.

Förutom ”domedagstankarna i ovan stycken” så…
Trevlig Juni månad till mötes och att det mesta av allt dåligt som sker i världen blir till det bättre! Sköt om Er ??