Aktiesummering, Juni 2020

Fortsatt läsning av detta inlägg sker på egen ekonomisk RISK! ? ?

V23:  Över tre siffrigt = nöjd! ? V24: Hann inte riktigt till förra veckans säljvinst, men otroligt nöjd i alla fall!! ?? dock ser ut som ”andra vågen av börsfall” har börjat synas på vissa områden i marknaderna nu.. ?  V25: ööö…. en siffriga siffror ?? börsfall och kunde inget sälja, därav det låga säljvinsten för veckan, dock självförvållat… för finns alltid någon aktie som går uppåt även i fall.? V26: nå 400% mer i säljvinst denna vecka!! än förra veckan!!! ??? Alltid försöka se livet från den ljusa sidan! ?

Den som leker får leken tåla ?

Säljvinst, Juni

(Juni 2020)
Vecka 231746 SEK
Vecka 241604 SEK
Vecka 2560 SEK
Vecka 26241 SEK
TOTALT: Juni3651 SEK
Ovanför visas vecka för vecka, gällande säljvinst i ISK-kontot

+3651SEK för Juni (+5812SEK Maj) månad och 3 siffriga veckor var två av fyra veckor….. jaja det får duga!! ? portföljvärdet annars neråt med -603SEK ? (+600SEK maj), med andra ord portföljvärdet sjunkigt lika mycket som… säljvinsten vart för månaden ? men troligen en bra återhämtning för nästkommande Juli månad!!…. tror jag! ? Det i alla fall planerat! ?

Aktier jag handlat, Juni

SolTech Energy Sweden (SOLT) : …Bör ha en bra sida uppåt… till hösten i alla fall, över 20SEK bör va möjligt!!… eller? .. tror jag ? men har haft så många gånger fel tidigare med andra aktier.. ?.

LightAir (LAIR) : …De har haft en bra Q1 på 2020 i alla fall och troligen bör väl Q2 även bli bra hälsosamt ? och kanske en trend med fler som köper sig Joniserare till sina hem! Tekniken rengör luften. Dock ej bevisad att just CoVid19-virusen dör av det, bara att virus generellt ogillar Joniserare ( Luftrenare: https://sv.wikipedia.org/wiki/Luftrenare )

ÅAC Microtec (AAC) :  .. Inte så bra som jag hoppats på! men kanske snart! ??.

Petrotal Corp (TAL) : ..Kanadensisk Olje företag med borrningar i Peru området där CoVid19 just nu härjar med stoppad verksamhet, har jag som för mig. Annars en spännande och troligen en uppåtgående företag, när samhällen mer och mer i världen börjar åter-öppna sig. ? 

Fingerprint (Fing_B) : .. bland de starkare inom fingeravtryck teknologin i världen, så bör va rätt så säker aktie att ha, kommande år! Så man får se!!.. ☺️

NEL (NEL) : ..Denna farit mer upp än jag trodde och mitt under CoVid19-tider?!!.. oavsett bra om den stiger, miljövänligare alternativ i framtiden för speciellt stor-fordon, tror jag ?

Nexstim (NXTMS): .. deras produkter är dyra och av de som köpts, så fått bra kritik så som jag förstått det hela… så man får se! ?

Norwegian Air Shuttle (NAS) : …Frågan är bara när NAS har bottnat och som med alla andra aktier, vill Envar köpa andelarna som billigast, mitt GAV annars är kring där priset på värdet är.. men NAS bör gå uppåt till sitt tidigare värde, när världen väl börja komma ut ur karantän.

SAS Air Shuttle (SAS) : …Denna är något som NAS, bara frågan om att man lyckas köpa in sig billigt, men bör gå uppåt sen efter karantän tiderna… båda bör.. eller en av dom.. men båda bör klara av bördan av ”minus-kostnaderna” framöver tills allt öppnar sig igen.

Snap INC (SNAP) :  …Har den bokstavligen lite till och från, bör va en bra app under ”karantän tider” och annars också!… ?

Advanced Micro Devices Inc (AMD) : .. Borde våga satsa på denna, men vågar inte.. då varje andel är en 500kr/st ? … Men men.. får se ?

Zenergy (ZenZip) :  .. Nya ordrar har inkommit, trots omständigheterna runt om i världen…!? Annars alltid gillat deras affärside som är något grön av sig! ??

Starbreeze B (STARB) :  ……PAUSAD….. 

SSAB (SSAB) : …PAUSAD…..

Swedbank A (SWEDEA) : …PAUSAD…..  

Hennes & Mauritz B (HM B) : …
Auriant Mining (AUR) : …
ICA-gruppen (ICA)  : …
Avanza ZERO (#FOND)  : …
Anoto Group (ANOT) : …
Avanza Bank Holdings (AZA) : …
AstraZeneca (AZN) : …
SWEDOL (SWOL-B) : ……PAUSAD…..
Twitter (TWTR) : …
SpectraCure (SPEC) : …
Boliden (BOL): 
Gaming Corps (GCOR) : .
Delta Minerals B (DEMI-B) : En aktie i dvala.
Proligt Diagnostics (PRLD MTF): .. …PAUSAD…..
Precisionsmetall Group (PREMET) : HAR INNEHAV…..he!… fortsätter att blunda och hoppas på det bästa! ??
Smart Energy (SMAR) : ……. ?

Sammanfattning, juni

Sådär, nå tolkar min framtida prognos som en … uppåtgående trend ? Har någorlunda städat i portföljen och gjort den mer ”Virus-säker”.. så får se senare på året om jag lyckats och annars nöjd för juni månaden, trots att man inte satt så mycket tid med handeln ?

(iår 2020)

.. SIAR ??

Juli månad med 5 onsdagar, 5 torsdagar och 5 fredagar… dock pratar de om fredagar, lördagar och söndagar och att detta sker var 823år!! i det gregorianska kalendern (det vi använder oss av) och detta brukar kallas för ”Krösus”!?! Så man får hoppas på den gamla Kinesiska filosofin stämmer in på det!! ?

Världen med CoVid19 har börjat något öppna sig, men högst troligt blir det mer en värld med ”Semi-öppet”, som Sverige gjort sedan pandemin av CoVid19 startade, dock bara vad jag gissar. Hoppas givetvis att pandemin tar slut så fort som möjligt och att världen återgår något ”till det vanliga”.

Annars hoppas ni får det soligt och fint och satsat på ”rätt hästar” på aktiemarknaden, för kommande Juli månad! ??