iPhone iOS vs Android OS (året 2023)

Det eviga striden mellan två sidor av mänskligheten!!
är du en iPhone eller Android person, det som är frågan!! 😇

Är själv en iPhone användare sen 3GS >> iPhone 4 >> iPhone 4S >> iPhone 5S >> iPhone 7 och nu senast >> iPhone 13PRO 🤓 troligen mycket av det jag skriver är omedvetet partiskt skrivet med fördelar iPhone än Android, men skall försöka va neutral ☺️

Genom åren från 2007 har smartphones bara blivit smartare & smartare och användare dummare och dummare genom åren 😘 alla stirrar mer på mobilen än den verkliga omvärlden! .. men om man använder ens smartmobil på rätt sätt, så ett bra verktyg att hantera framtiden. ☺️

——————————————————————————————————-

FÖRDELAR med en iPhone

 • Säkrare operativsystem iOS, svårare system att hacka sig in.
 • Högre kontroll emot SPAM:SPIONER av appar på APP-store p.g.a Apples högre kontroll av godkända appar, än Androids play store som är mer ”öppnare” mot allt.
 • Du får längre tids systemuppdateringar med dina föråldrade enhet.
 • Apple är snabba att täppa igen kritiska säkerhetshål.
 • Bilder & Video har iPhone nästan alla år varit ”1:a och 2:a”, dock senaste åren (5åren) har Googles Pixel och Samsung, fått bättre kamera. Nu delar alla som på 1:a och 2: platsen i olika miljöer bilder tas, denna analys gjord av folk som jämfört bilder i en meta analys.
 • Batteritiden sett till batteristorleken så länge varit 1:a-2:a i effektiv watt/h. Historiskt har Android haft ”bättre” batteri, men då inte räknats in att Android har större mAh i sina batterier & på så sätt haft ”längre batteritid” än iPhone som oftast haft mindre mAh i batterierna.
 • Apple miljö hemma med deras datorer, laptop, iPad, Apple-TV, iCloud och annat synkroniserar oftast utan problem med varann.
 • Apple ”har råd” att inte samla all information om dig, sett till google som har hela sin affärside att veta allt om dig, dina sökningar & vilken reklam som sedan skall synas för dig.

NACKDELAR, när Android är bättre.

 • Svårare att installera 3-part appar på enheten. (- iOS17 sägs fixa något detta..)
 • Oftast är premium enheter några 1000kr billigare än iPhone, dock har Android priser närmat sig iPhone genom åren & vissa mycket dyrare också.
 • Lättare att genomföra egna reparationer i en Andorid-mobil.
 • Svårare att synka en iPhone med konkurrenternas enheter så som Windows, Android-OS och annat, här Android bättre på enklare funktioner som överföring av video & bild.
 • Inga andra tillverkare får göra iOS mobilenheter, går bara köpa det via Apple produkter och här kan vem som helst göra en mobiltelefon och sedan betala licens för en Android OS.

STÖRST ANLEDNING ATT INTE ANDROID.. för mig..

 • .. hela Googles affärside är att veta information om dig, så du får ”rätt” reklam via appar.
 • Äldre system uppdateras inte genom åren.
 • APPAR som laddas hem, oftast mer spion-koder i sig.
 • Oftast behöver Android system någon typ av ”Virus-program” som ser ifall du har spioner i systemet, eller inte. Detta om man vill ha ett säkert system av Andorid.
 • Att göra bankärenden så är din Android system oftast 10X mer öppnare system än iPhone system. (Ja även Apple spionerar, men enligt IT säkerhetsfirmor, mycket mindre än Android som har kontakt med alla möjliga, när mobilen används.).

———————————————————————————————————

HAR DU ALDRIG ANVÄNT ANDORID?!!

Enda system jag har av Android är min Philips SMART-TV med Android system & helt OK.

Sett till mobil så har jag endast reparerat nära & käras enheter av Android, oftast väldigt mycket REKLAM/SPION -appar de råkat installera och brukar oftast säga att gå över till iPhone system. Som oftast är mer användarvänlig, lättare för nybörjare (eller någon upp till åren) att förstå systemet än en Android.

.. ”Android” system har kopierat en hel del av Apple (även Apple kopierat på senare tid Android) enklare användarvänlighet.. men Android har fortfarande en hel del lull-lull i ny-installerade Android, det är en heldel ”REKLAM” -appar sett till en ny-installerad iPhone.

SUMMERING

Fördelen med konkurrens är att det blir en tävling mellan Operativsystemen, alla försöker se vad konkurenterna har och om bra funktioner kopieras det och implementeras på något sätt till det egna systemen och i slutändan fördel för alla användare oavsett vilket system du väljer ☺️

Slutändan så det absolut viktigaste att du väljer det system du trivs bäst med, om Android så är det Android du skall välja, om iPhone så iPhone.

… därför iPhone för mig, för det passar mitt hem bäst och känner mig tryggast med den, som är ett av de största anledningarna till att jag använder mig utav Apple produkten, iPhone 🤓

EXTRA

OBS!!! bara höra av sig om det är något jag missat med för & nackdelar 🤔

Nedanför ser ni screen på youtube klippet där man mäter upp några av de senaste mobiltelefoner, samt deras batterikapacitet visas också.