AKTIESUMMERING 2017, APRIL

Fortsatt läsning på detta inlägg är på egen ekonomiska RISK! ?

April

Start på första börsdagen i April så verkar det börja stabiliseras i gällande aktier jag har i min portfölj. 5 April fick jag en USA aktie jag värpt länge att växa med 60% uppgång så ca 1000SEK säljvinst. 6 April en annan aktie 30% uppåt med ca 300 SEK säljvinst, så man får hoppas övriga dagarna är lika bra så jag får återhämta mig från Mars månadens portföljras.

I det stora hela så har jag minskat på vissa av aktierna jag värpt en länge tid, detta när de till slut börjat stiga, men då sålt ungefär hälften av innehavet, detta ifall att det sen sjunker igen så har man garderat sig, eller om det skulle visa sig att det stiger ännu mer så har man hälften kvar att sälja.

Mitten av månaden värptes Anoto Group som jag satsat med en större andel av min ekonomi, den steg med över 60% dock har den stigningen vart mer en återhämtning än vinststigning, så även dessa aktier har jag hastigt till hälften sålt, men tron på affärsidéen finns kvar för företaget. Ifall de faller igen så är chansen stor att man vågar göra ett litet återköp på aktien igen.

Självförtroende i Aktier

Att ha haft fyra någorlunda sega veckor i rad (-mars månadens veckor) gör att ens självförtroende för aktier och lusten av aktieaffärer även sjunker med ras. Sedan när raketerna börjar flyga uppåt under April så har jag hastigt återhämtat lusten med att ta RISKER igen. Aktiehandel är hela tiden ge och ta, helst vill man ju bara ”TA” än att ge, något som säkert alla, stora som små handlare samtycker.

Säljvinster April 2017

För April månad blev återhämtningen på ren säljvinst 5139kr eller medel 257kr/Aktievardag. Sedan har även själva portföljen återhämtat sig något från Mars månadens ras. Får se hur maj månad startar, naturen i sig har börjat öppna sig så vem vet, kanske så även företagens ekonomi som med vårvindarna.

Vecka 14 1757 kr
Vecka 15 692 kr
Vecka 16 1664 kr
Vecka 17 1026 kr
Aktier jag handlat med April

Zenergy (ZenZip) De fick några order i början av April som gjorde att man fick en liten del av kakan då aktien steg. Skall se om den går ner igen så göra återköp igen. Senare på månaden och med facit i hand så i slutet av April så har Zenergy rasat från en någorlunda stabil 5kr neråt 4kr, mitt Gav är kring 5,50kr och som småsparare satsat rätt hårt och värdet är nere på en 4,40kr. Det ryktas om en andra NE (Ny Emission) på kort tid, så får se vad 8maj säger om det på delårsrapport som presenteras. Dock har jag åkt rätt bra på deras raket lite då och då, men magkänslan för företaget finns, om det börjar snurra så kommer dom till förra årets 10-15kr, det är väl ditåt som aktieägare jag hoppas på.

Vicon Industries inc (VII) En USA aktie som steg när jag sålde på plus 66% men steg uppåt 100% i slutet av dagen den 5 April. Om den sjunker så troligen köpa aktien igen. Deras affärside är säkerhetskameror och annat inom ämnet för privathuset, företag och kanske offentliga myndigheter i USA med tanke på världsoroligheterna. Det har visat sig att den hoppar bra mellan 40 och 50cent så om man prickar rätt på åken så bra daytraiding.

Fingerprint (FING B) : Fortsatt bra magkänsla på företaget och daytraidar med någon 50kr uppåt 200kr vinst nästan varje dag för mig under April. genom att sälja någorlunda på dagshögsta och återköp på dagslägsta. Mitt Gav på aktien har vandrat från uppåt 100kr till nu en ca 38kr, värdet på aktien har under Mars vart kring 35kr. Företaget har börjat få stark konkurrens av andra företag och Fingerprint bankas hårt av blankare med stora börs som gjort att värdet sjunkit hårt. Vi får hoppas vindarna går uppåt 50kr inom kort, men det återstår att se hur Fingerprint seglar genom stormen som en vinnare eller med en bruten mast.. återstår att se.

Auriant Mining (AUR) : Aktie inom gruvnäringen som fallit hårt p.g.a en NE (Ny Emission) då det erbjuds köp av aktien för 3kr 70öre och det gjorde att AUR som redan fallit hårt de senaste månader, föll ännu mer från en 9-12kr till April månadens sista dag på 3kr44öre. Detta gör att originalaktien är lägre än NE erbjudandet = så om ni skall köpa, lika att köpa original aktien. Hög Risk, men företaget har även visat att de gräver fram nya mineralfyndigheter, så den bör stiga och desto mer ifall världsmarknadens mineralpriser stiger. Men som aktieägare så siar man som värderleksprgonos på alla sina aktier. Mitt eget GAV är på 5kr82öre.

Jojka Communications (JOJK): När denna aktie är under 3kr brukar jag passa på att köpa, för den brukar oftast hoppa sen till 3kr och troligen mer inom en framtid. De säljer LCD-skärmana man ser i affärerna på alla olika produkter som finns på hyllorna. Företaget känns stabilt.

Nexstim (NXTMS) : Denna aktie är på låga 1,30kr kan man säga, beror mest på att en riskkapitalist håller på tvätta av aktier de fått när de lånat pengar till Nexstim och det gör att aktien håller sig lågt. Denna aktie bör ligga på över 3kr om inte mer, ifall de får bra resultat på placebotest som pågår. Tekniken handlar om hjärnstimulering med ”el-vågor” som enkel förklaring. Elon Musk har även börjat forska med liknande teknikutveckling inom området, just med att leka med allas våra hjärnvågorna vi har inom oss. Annars Hög Risk på aktien!

Avanza Bank Holdings (AZA): Sålde alla få aktier jag ägde, då dessa aktier kostar över 300kr/st, men skall försöka tanka tillbaks under månaden. Var desperat med att få säljvinst, så därav sålde.

Hennes & Mauritz B (HM B): Det flesta vet nog om den svenska internationella stora klädaffärsföretaget. Dom i sintur har haft ett tufft år och verkar under April kanske falla neråt 200kr sträcket (köpte själv kring 218Kr). Aktien har även två utdelningar iår med ca 5kr/aktie.

Twitter (TWTR): Denna köpt lågt på 14,30 USD och sålt nu på ca 16,30 USD, tror Twitter som företag kommer vara en seglivad socialtjänst långt in i framtiden p.g.a specielt ”PR” med att USA presidenten rätt så flitigt gör sina inlägg och nyhetskanaler världen över som massmedia har Twitter som deras nummer 1 informations källa utåt. Detta är även för flera världskändisar ofta ett ansikte utåt med Twitter. Dock äter något Instagram och Snapchatt användare av Twitter, men för mig känns Twitter mer som en ”Vuxen social media” och på det sättet stabilt. Sedan gissar jag, har endast en känsla att någon stor företag vill köpa Twitter, men bara vad jag tror, inte vet. Ett bra pris nu att köpa Twitter är på ca 14-15dollar/st, för det känns som att det inom månader kommer stick uppåt 30 dollar, som sagt inga belägg på det endast ”magkänslan”.

Sammanfattning av April

Vet inte mer att säga, utan hoppas kommande månader skulle stiga med över 13% under en hel månad, detta skulle underlätta en hel del ?

Lycka till med Era köp & sälj ?