Aktiesumering 2017, juni

Fortsatt läsning på detta inlägg är på egen ekonomiska RISK! ?

Juni månaden känns att det kanske blir en positivare månad, återstår att se ?

1-2juni: Det var inte mycket man hann med förutom städa lite i portföljen och sälja något på minus. 5-9 juni: fick lite utdelning från en norsk aktie, annars mer köp på H&M och SolTech aktier. 12-16 juni: Anoto Group av ryktesvägar så steg aktien utan anledning, så sålt sådana ihopp om att köpa det billigt om den faller igen. 20-21 juni: Zenergy blev en andra gång handelsstoppad i början av veckan, så var väldigt oroligt tills nyheten om varför med goda nyheter och aktien återupptogs. Pendlar mellan att sälja mina 3000st Zenergy TR som var för mig 190 000% plus, slutligen bestämde jag mig att använda 2000st av dom och sålde 1000st av TR så har jag garderat mig om det går åt den ena eller andra hållet. De sålda TR gav en vinst på ca 1400kr. 22juni: Köpet av ZenZip BTA blev som färdigt under dagens natt. Sålde även mer av Anoto Group (ANOT) hopp om att nästa vecka köpa billigare tillbaks. 23juni: Stängd börs dag, men kanske hittade ett guldkorn på Norsk börs aktie vid namn Hunter Group (Hunter Group) handlar om ett sätt att göra provborrningar i hav billigare än hur det nu görs. projekt som pågått närmare 10år och kanske att prototypen äntligen börjar bli accepterad, dock mycket högrisk aktie. 26juni: Försöka köpa Anoto och kanske sälja alla BTA på ZenZip och sedan återköp ifall det faller igen. 27 juni: Försökte hamstra något dyrare Nexstim då det kom en bra nyhet, men marknaden följde inte nyheten, det blev en ”liten raket” men hann inte sälja av det då jag trodde aktien skulle stiga lite mer men inte. 28 juni: Hamstrat mer på Auriant som fått en NE på 2,50kr. 29 juni: Sålt bort lite av Nexstim ihopp om att tvätta av aktien. Sålde även alla H&M utom en i tron på att Juli månad kanske den faller något mer, då jag skall föröka göra återköp igen, men tror det är en stabil ”dyr” aktie så att säga. 30 juni: Köpte till mig Auriant till lägre pris än NE , så skall försöka sälja det så jag sänker mitt totala GAV jag nu har på Auriant Mining (AUR).

Sista veckan av Juni gick inte som jag riktigt tänk mig, men så är det med aktiehandel, börsen är som en människa, man vet aldrig hur den reagerar från en vecka till nästa ?

Säljvinster juni 2017
Vecka 22 (två juni aktie dagar) -80 SEK
Vecka 23 (tisdag SWE börs stängd) 455 SEK
Vecka 24 660 SEK
Vecka 25 (fredag SWE börs stängd) 8804 SEK
Vecka 26 5915 SEK

Totala säljvinsten juni:  15 754 SEK och cirka 790 SEK/A.vardag (Ej räknat in röda vardagarna på säljvinst /aktievardag juni månad). Här nedan en bild på RAKET-dagen 20 juni, synd bara att alla dagar inte är sådana, men kul att vissa få dagar är det ?

 

 

 

 

 

 

Ett personligt rekord för vecka 25, 2017 som kan ses här nedan i uppgång, återstår att se när jag slår det veckorekordet igen.. ?

Juni månad har vart en återhämtning förbi egna satsade pengar, så de aktier jag har på minus sidan är ”som” på plus sidan, om nu inte någon aktie rasar med flera 1000kr så att säga. Nu när man totalt ligger på plus så kan man åter börja jaga hög-riskaktier, hoppas jag bara inte tar segern ut för mycket i förskott och att det biter tillbaks lika hårt ?

Bilden nedan visar mina portföljer totalt från första juni till sista juni.

Aktier jag handlat med Juni

Zenergy (ZenZip) : Varit ett osäker kort hela våren, men vem vet med sommaren verkar aktien kanske bli het till hösten, positiva PM och stora investering fångade av företaget. Det visade sig att handelstopp (deras 2á) 20 juni var lite av en hjärtklappning, tills man fick veta varför, så skyndade på alla sätt att ta bort  två stycken stop-loss jag hade på aktien, en på ca 4kr och en på lite över 5kr som hade sålt 75% av aktien och tidigare på dagen var jag nära på att sälja för 3kr och 40öre. Lyckades sälja 90% av aktierna på 7,77kr trots att den var på 10kr.. så om jag prickat rätt så hade jag fått en 7800kr plus från säljvinsten jag fick på 7,77 som annars blev ca 6400kr, så lite surt men oavsett bra plusdag blev det ?

Lyckades sälja på ca 7,77kr i en medel så kanske lite över 150% i säljvinst.

Energy BTA på ca 6,45kr, så ca 120% säljvinst.

Zenergy TR var ett personligt rekord på 174 900% i vinst ? sålde 1000st på ca 1,46kr på kanske ca 146 000% i säljvinst (från 0kr, rätter jag fått från företaget), detta blir svår att klå i framtiden! ? Det var någon som tyvärr lyckades sälja sina 500 000st TR för 0.001kr/st och en halvtimme eller en timme senare var dom värda lite över 2kr eller över 200 000% så han som sålde fick 500kr för sitt sälj och den som köpte, sålde efteråt med närmare 1 miljon kronor i vinst.

 

GoldX International (GOLDX): Handlade mer av ett företag som köper och säljer guld. De har dock på senare tid haft problem på toppen med skumma affärer. Försäljningen har trots det sägs ha varit bra senaste månaden, men man får se hur det går då utreedare tror att de har ”dopat” sina fakturan.

Auriant Mining (AUR) : sålde 1000st av aktier till en förlust på ca 300kr eller så och timmar senare hade jag tjänat 3-500kr, hoppade från 3,20 till 3,70kr och sen slutet av dagen på 3,30kr ungefär. Denna aktie bör ligga på 9kr men psykologin kanske har tryckt ner den allt för mycket, skall försöka köpa in mig på den igen. Slutet av juni månad kom beskedet om en NE på 2,50kr, så stamaktien har gjort ett ras till det området, så mitt sälj tidigare på 3,30kr blev på sätt och vis en ”vinst”. Får se hur jag gör med aktien under juli månad.

Vicon Industries inc (VII) : En USA aktie jag försökt köpa, men den börjar stiga lite för mycket för mina skambud.

Anoto Group (ANOT) : Sägs vara stora tillverkare som kommer nyttja tekniken Anoto har patent på mot en allt mer framtida satsning på VR-teknik på olika sätt. Hann sälja det mesta på ca 0,195kr/st och tror ny NE kan fälla den ner till kanske 0,160kr/st under juli månad. Så får se om man lyckades tänka rätt med aktien. Annars fortfarande en intressant aktie som kan smälla uppåt.

Hennes & Mauritz B (HM B): Tankat mer av aktien då den närmar sig mot 200kr hållet. Framtiden sägs gå till 185kr för vissa analysföretag, min egen förhoppningen är att den börjar klättra uppåt 250kr men de har problem med butiksförsäljning vad jag förstått (-även för deras konkurrenter). i USA sägs det även att ”stora handelscentrum” i storstäder plågas av internethandel som ökat mer än butiksförsäljning och att det gör att affärer på sådana handelsområden går på förlust när allt mer köp görs via internet, mer för varje år. H&M har dock senaste halvåret eller så storsatsat på en uppdaterad näthandel och den skall snart vara igång fullt ut.

Nexstim (NXTMS) : Har köpt och sålt och aktien har levt som på en berg och dalbana, nu försöker jag hinna köpa mig in på ca 2kr/st och den är nu i närmare 3kr så man får se om man hinner köpa in sig. Aktien bör vara om allt klickar in med aktien kanske på 10kr eller så, dock HÖGRISK aktie. Köpte något dyrt aktien på ca 2,90kr då den hoppade lite över 3kr men hann inte sälja och den har nu fallit på en något stabil 2,50kr i slutet av juni, tror även att under juli kommer den vara där och kanske falla mer mot 2kr om inga andra PM inom kort kommer.

SolTech Energy Sweden (SOLT) : Sjunkit mer än man vill, men på papper ser det tryggt ut i gällande framtida inkomster från en törstig El-land som Kina som köpt en del ström från deras dotterbolag. Deras planerade byggen av  solpanel håller tidtabellen de satt, så inkomster börjar komma dock har det varit mycket investeringar i detta, men man får se. Aktien bör ligga på 13-18kr känns det som och nu är den nere på ca 11kr/aktie men hoppas på återhämtning till hösten.

Avanza Bank Holdings (AZA): Känns något för dyr aktie, men kan hända att den lilla Avanza bank jag gör alla mina akieaffärer håller på bli en störrebank, men 360kr/st känns lite för mycket, men köpt mer av ”min banks aktie”, tycker dock att den bör ligga på 300kr, kanske mest p.g.a att aktien bara känns så dyr ?

Sammanfattning

Juni månad är även en månad då mindre och större företag går på ledighet och inte går på högtryck förutom andra brancher som fastighetsbolag och turistnäringen och andra som berörs av turismpengar. Så Juni månad är en av två sommarmånader här i Sverige, så man får hoppas att börsen även känns sådär somrigt hett liksom kommande Juli månad ?