Aktiesumering 2017, juli

Fortsatt läsning på detta inlägg är på egen ekonomiska RISK! ?

Högst troligt så kommer jag inte i närheten av junimånadens personliga rekord, men.. ”allt kan hända” om man satsar på rätt häst ?

3 juli: Trodde SolTech skulle hoppa p.g.a positiv PM på morgonen om framgångarna i Kina. Fortsatte köpa Fingerprint som är på så låg nivå att frågan är om det går lägre ner. V.27:  har annars vart segt med ca 195kr i säljvinst. Detta var en vecka jag mer tvättade av aktierna så jag fick ett lägre  GAV och räkna in mellanskillnaden som ”vinst” men ändå inte. V28:  Fortsatte tvätta av aktierna från minus genom att försöka sälja på dags högsta och köpa tillbaks på dags lägsta. Börjat handla mig in på Snap INC (SNAP). V.29:  18 Juli köpt lite mer på Umida -aktien. 19 juli, missade jag en liten raket på GoldX -aktien. V.30: gjort små vinster i rätt så stora köp&sälj. 27 juli: sålde alla (utom en, så man ser aktien i portföljen) Fingerprint få se om den sjunker igen. 28juli: För hela dagen en säjvinst på ”hela” 40kr. V31: den 29 juli: sista dagen på månaden sålde jag alla Astra Zeneca får se om den sjunker igen, så man kan göra återköp på en annars troligen rätt så stabil aktie.

Säljvinster juli 2017

Vecka 27 195 SEK
Vecka 28 450 SEK
Vecka 29 903 SEK
Vecka 30 1465 SEK
Vecka 31 (en dag) 210 SEK

Totala säljvinsten juli:  3223 SEK och cirka 153 SEK/A.vardag portföljens totala steg med ca 3% för hela Juli. Detta stämmer rätt bra då man sålt de flesta aktier i säljvinst med ca 3-5% genom juli månad. Ni ser att diagrammet visar 2607,45 SEK för Juli och säljvinsten på 3223 SEK betyder egentligen att de nya aktier jag köpt med säljvinst pengarna har helt enkelt gått ner, så aktierna totalt i portföljen har sjunkit med ca 615kr.

Tvättat aktier
Finns säkert ett finare ord på detta, men så känns det för mig, som att tvätta av dom röda siffrorna så ens GAV närmar sig marknadspriset. Detta genom att sälja ungefär hälften av sitt innehav på en aktie till dags hösta i hopp om att sedan köpa tillbaks på dags lägsta med samma antal och eller kommande dagens lägsta och sedan se mellan skillnaden som vinst, dock utan att räkna in det som så.

Aktier jag handlat med Juni

Zenergy (ZenZip) : Väntat tillfälle att köpa in mig på denna men två första veckorna av Juli har inte givit mig tillfälle för det. Slutet av Juli lyckades jag få till en lagom bra pris på aktien, i hopp att den sedan stiger till hösten. Bra nivå att köpa verkar vara på + 5SEK nivå.

Snap INC (SNAP):
Vy över USA aktien Snap INC från introduktionspris i början av mars på 17USD och vart uppåt 29USD som högst och nu nere på ca 13USD, förhoppning är att den stiger till ca 20-22USD inom kort. Orsaken till fallet är att aktieägare vid introduktionen lovades guld och gröna skogar och om jag förstått det hela rätt och då har dom aktieägarna stämt Snapchat när verkligheten visat en annan marknad. Annars känns Snapchat sett till ungdomar, att den avnädns flitigt, så aktien kommer troligen att återhämta sig med tiden, med intäkter från appens reklam.. eller så kanske den faller ännu hårdare! även Twitter har haft en seg start av liknande mönster som Snap har nu. Ligger själv minus 17% på denna aktie där mitt Gav ligger på ca 15dollar.

GoldX International (GOLDX):

Tvättat GoldX -aktierna, samt en väldigt högriskaktie och aktien verkar va påväg att byta namn (igen!), då företaget blivit något svärtad av händelser som kanske skett i styrelsen, eller hur det nu är. Missade den lilla 19 juli raketen, eller ”såg” att jag kunde sälja med 1000kr i säljvinst, så ville vänta in för ännu mer och så missade jag hela härligheten. Bättre att vinna till hälften, än inget alls vid raketer. Prognosen verkar vara att deras guldsälj ökat för varje månad, men på detta område har dom anklagats för ”dopade fakturor”, men om det visar sig att det inte är så, så bör aktien nerhämta sig starkt uppåt. Men till diagrammet ovan av aktien så bör den kanske landa på 20öre inom kort, men som med allt annat, ingen som kan bedöma det rätta framtidsvärdet.

Auriant Mining (AUR) : Ett NE på väg för aktien på 2,50kr och har även lyckats pressa mitt GAV till 2,53kr i skrivandets stund, genom att tvätta av aktien. Annars en intressant gruvaktie och som med allt annat RISK givetvis. Kopparn sägs vara annars på rekord-höga nivåer då Kina är den som köper in mest sådant och guld sägs också vara påväg norrut då den annars länge vart pressad neråt.

Vicon Industries inc (VII) : USA aktie jag försökt köpa, men ännu inte till ett pris som passar mig i smak, troligen missar jag tåget. Blev inget köp av aktien under Juli månad.

Anoto Group (ANOT) : Den som hoppar mellan 0,15SEK och 0,19SEK så försöker leva på vågorna genom köp och sälj. Fått några säljvinster och har nu ca 5000st av aktien. Annars har den verkar börja leva på 20öre sträcket. Företaget har annars lämnat sina negativa siffror till positiva, känns som att företaget äntligen börjar se ljuset.

Hennes & Mauritz B (HM B): Sålt det mesta i början av halva Juli, få se om det blir återköp av H&M aktien, den känns att den börjar stabilisera sig. Annars fick inte till det skambuds pris jag ville ha och det verkar som augusti månad att företaget är påväg uppåt igen.

Nexstim (NXTMS) : Sålt av och skall försöka köpa igen innan deras palcebotest troligen godkänns, signalerna nu verkar vara att det kommer få igenom tekniken, men givetvis allt kan hända. Det finns två andra tror jag med liknande teknik som Nexstim har, men att deras.. ja bättre resultat, återstår att se. Sedan om de får igenom och försäljningen börjar ta fart så kan dagens ca 2,50kr säkerligen gå uppåt 10-20-30kr men när det sker är det bara ”aktiegudarna” som vet.

SolTech Energy Sweden (SOLT) : Köpt och sålt två första veckorna på månaden för att pressa ner mitt GAV och lyckats någorlunda. Annars ett bolag som troligen ser riktigt bra ut enligt prognos för hösten 2017 och året 2018, detta då KINA storsatsar på renenergi, mest även p.g.a törsten av ström men att storstäderna där har väldigt smutsig luft.

Avanza Bank Holdings (AZA): Köpt till mig som en ”säker aktie”, satte citat för som sagt ingen aktie är helt säkert för något, men anser att aktien är rätt så stabil.

Sammanfattning

Juli månad inget personbästa som förra månaden. Annars om man spelat korten rätt Juli månad så hade säljvinsten på +3000kr jag fått in, kanske kunnat nå 5000kr.. men givetvis är man nöjd med månadens 3223kr i säljvinst ?

Juli månad annars en hel del pengar som åkt till USA och satsat rätt hårt på Snap INC, de har nå event 10 augusti så det återstår att se om aktien återhämtar sig, annars kan det svida en hel del för min portfölj ?

Augusti månaden erbjuder för min portfölj, en heldel delårs rapporter, så det kommer troligen blåsa bra med höst vindar, både uppåt och neråt ?