Aktiesummering, Oktober 2017

Fortsatt läsning på detta inlägg är på egen ekonomiska RISK! ?

”Oktober” skall vara av ondo en månad som sett till historien enligt ”aktiehandlare” vara en neråt månad och speciellt så var åren 1987, 1997, 2007 och så får man se hur det blir för år 2017 som också slutar på en 7á, även det sägs vara till ondo enligt ”aktietron” på finansvärlden ? men som med alla andra tron, ”man blir som man tänker” och då blir psykologin i börsen kollektivt, att alla tror att börsen kommer gå ner, vi får väl se! ??

V40 : 2OKT: Missade (STARB) tåget på ca 7% på morgonen ? Köpte även in mig lite på H&M på 208kr, sen senare på veckan sålt. Slutet av veckan köpte jag mer av (STARB). Sålde hälften av (GCOR) på 0.61SEK ihop om att köpa tillbaks på kanske 0.55SEK nivå innan höstsäsongen på spel premiärer börjar valla fram. V41: Väldigt hög omsättning för hela veckan för att kamma hem små säljvinster med ungefär totalt 500kr och sålde en aktie för hela 1300kr back ihop om att köpa tillbaks den billigare senare på månaden, se om man siar rätt. V42: En bättre vecka med ca 2000kr i säljvinst, så gentemot förra veckan så totalt sett en återhämtning på det till ”0SEK”, annars den amerikanska aktien (VII) som åter räddade min säljvinst för vecka med hela 1600kr in. Köpt även samma USA aktie som BTA och just nu är det värdet i mina ”övriga värdepapper” och är inte på marknaden så nu är som portföljen nere med över 3000kr. V43: Generellt för hela veckan har vart blödande för portföljen med nedgång på 3% och ser ut att för hela månaden kanske ca 8% minus ?, men tack vare att man daytraidar så bromsas det minuset med säkerligen hela 5% eller så ?. Säljvinst mässigt får jag väl ändå vara nöjd med, men ”alla vill vi ha mer” ?. V44: Lite tråkigt att man inte kan ändra på vissa köp/sälj, under månaden, ”…men den som leker får leken tåla!” ?

Säljvinster oktober 2017

Vecka 40 1 848 SEK
Vecka 41 527 SEK
Vecka 42 2 202 SEK
Vecka 43 1 651 SEK
Vecka 44 (två dagar) 103 SEK

Totala säljvinsten oktober: 6 331SEK delat på 22 Aktievardagar = ca 287kr /dag. Oktober månad blev att följa ”traditionen”, att portföljen kan falla med 10-20% och för min del då 6,87% och troligen ännu mer om jag inte daytraidat! ? Det var väl vissa sälj som jag sålde i minus, som sen senare slog på plus sidan ibland efter 20minuter, eller annan aktie samma dag men senare mot kvällen på plus. Med facit i hand hade man spelat lite annorlunda men svårt att sia. Portföljen är på samma nivå som under juli månad. Hur som helst nöjd med säljvinsten! nu bara se framåt ?☺️

För oktober månad enligt diagram ovan fallit med minus -6,87% från högsta till lägsta så att säga, men sett till 3år från förra månaden (september) till denna månad oktober så har jag fallit med -6,48%. ??

Aktier jag handlat med Oktober

Zenergy (ZenZip) : ?. V41: sålde jag rätt hårt andelarna med hela 1105kr i säljminus. Detta Ihop om att kommande veckor köpa tillbaks samma innehav billigare, men ännu V43 har sådan tillfälle inte kommit, aktien har snarare stigit, se hur det slutar. Fick slutligen ett återköp av aktierna på 3,59SEK (sålde tidigare på månaden på ca 4,00SEK nivå) och detta gjorde att jag ”som” sparat hela 280SEK. Annars på aktiens forum prat om kanske ljusnande tider för Zenergy, får se om det kommer ett positivt PM nästa vecka (en aktiehandlare hoppas alltid nästa dag, nästa vecka och så vidare för ens aktie). V44 gav två positiva nyheter för Zenergy, men aktien har inte börjat klättra idag 31 oktober, man får se vad November gör med värdet. ?

Gaming Corps (GCOR) : V40, sålt hälften av andelarna på aktien på 0.61SEK nivå ihop om att hoppa tillbaks på 0.55SEK nivå, så man får se om man hinner hoppa på tåget innan den åker uppåt 0.70SEK är vad min tro, mest p.g.a höst intresset hos folk som vill spela när mörkret faller. Slutet av V42 pangade aktien loss då det kom information om deras uppköpta företag pumpat in pengar, så förhoppningen är att kunna sälja aktien över 0,70SEK, har redan sålt halva innehavet ifall det blir ett fall igen. V43: Sålt och köpt och aktien har hoppat hela veckan som från cirka 0,50SEK till uppåt 0,60SEK och försöker köpa varje gång den går neråt 0,50SEK och givetvis sålt när den hoppat uppåt med nästan ”0,10SEK” till värde 0,60SEK. Sänkt GAV med hela 6öre på innehavet nere på 0,54 = Nöjd! ?

Starbreeze B (STARB) :  V40 den 2OKT: steg aktien ca 7% och missade tåget, tröstköpte med 50st, hade satt skambudet allt för lågt, sådant straffar ibland.. ? STARB har vart seg hela oktober månad, men första dagarna av V43 har de börjat pratats om deras nya spelsläpp på VR som är ett av deras starkaste kort av spel, får se hur aktien blir till slutet av månaden. V44. Aktien har fallit hårt för innehavet jag har, enda ångest är bara att man inte köpte aktien i denna nivå, men att den kommer stiga känns ändå rätt så säkert! ? trots att inget någonsin är säkert här i livet, eller jo att en dag kommer man att… ja ni vet! ?☺️

Snap INC (SNAP):  Försökt snappa loss, men inte fått köpa in mig så snålt man önskat sig. Tror snapp blir större med tiden nu när de börjat sända reklam mellan sändningarna man kollar från vad kompisar sänder. V43 kom jag in med ett pris på ca 14USD som jag är nöjd med och det känns som att -appen har utvecklat ett rätt så bra intäktsmotor av reklam, på ett smidigt sätt som inte stör användaren så mycket, aktien bör väl nå uppåt 20USD inom kort. Slutet av veckan sålde jag åter aktien på 15,07USD och 20 min senare landa den på ungefär 15,40USD så missade med ca 32cent eller 100kr nå gick plus i alla fall. Hoppas av ”egoistiska” mål, att aktien faller neråt så man kan köpa in sig igen, men gissar som sagt att SNAP bör på årsslutet vara kring 20USD.

Twitter (TWTR) : Twitter verkar ha återhämtat sig, tänkte själv köpa in mig, men var 1USD lägre än det lästa innan Twitter raketen åkte uppåt. Grattis till dom som köpte in sig och åkt med raketen ca 20% uppåt i värde ?. Var nivån har landat är där twitter bör ligga så, troligen har den snart börjat nå taket som jag gissar är på 30USD, men då behövs en och annan bra PM. Vet inte om jag vågar köpa in mig mer på 20USD nivån, troligen inte. Att aktien åker uppåt kanske.. kanske det enda bra som ”Donald Trump” gjort under sin presidentskap hitintills, ? p.g.a hans twittrande så har folk som tvingats att  installera appen för att folk vill veta vad för svammel han skriver på sin twitter ??

Precisionsmetall Group (PREMET): Från vecka 40-43 har jag försökt komma in på 1,40SEK men PREMET verkar börja bli starkare och starkare, får se om man får komma in i aktien på ett ”snålt” sätt ☺️. Fick komma in på sista dagen den 31 oktober med 20t/st på 0,141SEK så är nöjd, nu bara hoppas den inte faller mer ?

Auriant Mining (AUR) : Ett sorgligt kapitel, men om man lyckas rida på vågorna så lyckas man sänka sitt GAV, men att den har rasat från en rätt så stadig 9kr till dagens 2SEK och vart på 1SEK också. Men av vad jag förstår håller dom på att uppgradera sina anläggningar som gjort oron och detta har tryckt ner AUR. Börjat sälja lite i förlust ihop om återköp på lägre nivå (under 2SEK). men har ca 3000st på GAV 2,35SEK. Dock har viss positiv PM kommit så den bör väl åter börja gå uppåt.

Fingerprint (Fing_B):  V40 har blivit ett försök att pricka in dagshögsta för att sälja bort majoriteten av andelarna, men missat varje gång, så har sålt stora delar med förlust på ca 350kr totalt från inköpet av ca 200st andelar. V41 är hoppet att kunna köpa aktien kanske för kring 20kr/st så man får se om man gissar rätt, eller så får man se raketer från håll ? ? V43 så har den nått ca 20,50SEK nivå, den var nära på smälla av då ryktet om ett uppköp kom V42 tror jag det var, men antar den måste lite ner innan ett köp kanske görs?! ?. V43 slutet av veckan är aktien på fall neråt 15SEK nivå, håller sig väl någorlunda på 17SEK. Carnige som oftast senaste halvåret eller så vart först med att gissa någorlunda rätt spår om en 13SEK ? nivå för Fingerprint inom kort, detta har gjort att jag så har sålt i förlust (minus 600kr) med två-tredjedelar av ett litet innehav på aktien, men förhoppningsvis göra ett återköpa i ett lägre botten ? för att sen hoppas på den där nostalgi raketen från Fingerprint, bara raketen inte blir till en borrmaskin! ?. V44: två sista dagarna så är aktien på väg uppåt ser det ut som, och mitt sälj förra veckan blev ett minus, se om man skall köpa nya sen 1oktober! kanske hinner med raketen! eller borren, vem vet! ?☺️

Vicon Industries INC (VII) : V40 köpte i slutet av veckan hårt mig in på aktien kring 0.38USD, men tanken är att nästa vecka sälja det kring 0.43USD så man får se om man lyckas få en fin vinst. Företaget är i en tid av en NE på 0.40USD nivå och där kommer aktien troligen skvalpa en tid framåt. V42: gav aktie bra utdelning med hela 1700kr i säljvinst (alltså ingen utdelning utan sålde aktien). Har nu inga andelar i aktien, men har BTA (NE aktier) så får se när dom kommer till marknaden. Annars ett företag som säkert på gott och ont får sälja en hel del utrustning i områden som tyvärr drabbat USA hårt av naturens krafter. V43 har jag hela veckan väntat på att mina BTA av innehavet skall aktiveras, men i skrivandetsstund sista dagen fredag ännu inget hänt, se om de öppnas med USA börsöppningen ? .ingen BTA försäljning för veckan, sitter låst där med ca 3200kr (värdet har räknats bort från portföljen). ??. V44 blev fortfarande låst i BTA.

Anoto Group (ANOT) :  V40: Den har haft en omvänd splitt med 30-1 och har som köpt in mig och köpt ut mig och köpt in mig, därför att den hoppar som med upp 10% med upp och nedgångarna från dag till dag. Annars ett bra företag. V43: Har hoppat in och ut från företaget (daytraiding) och trots en bra affärside så har företaget det kämpigt, så man får se när ljuset i tunneln börjar synas! ☺️

Hennes & Mauritz B (HM B):   2OKT: köpte in mig lite på 208SEK ihop om 250SEK! ? sålde något under veckan då chans att man kan köpa kanske den på 205kr nivå under oktober, så man får se. V43: har H&M inte nått det låga jag hoppats för att köpa in mig, men den ser ut att åka norröver i början av veckan i alla fall. Annars är det ett starkt företag med ny generation av köpare som gillar märket, men man får se vart man köper sig in igen, detta annars när de storsatsat på näthandeln och minskar med de fysiska butikerna vad jag förstår och skapar fler ”förråd” vart leveranser istället skickas ifrån.

Nexstim (NXTMS) : V40: Försöker segla på vågorna men har nu ca 1000st på 2,31SEK under. V42 började raketen flyga då Nexstim fått affärer i KINA som skrivs i ett PM,  får se hur den flyger. V43 mer stabilt med i en högre normalvärde.

SolTech Energy Sweden (SOLT) : Köpte in mig i mitten av V40 igen på SOLT, men lyckades inte få lägsta möjliga pris på veckan, så mitt GAV är något högre än marknadspriset. V43 har SOLT börjat rasa mot 10kr p.g.a danska banken som hoppat av en projekt de stött, så antar den kommer stiga om/när det hittar en ny investerare på antar samma eller nyare projektide eller vad det nu var. Annars köpt in mig på ca 10,50SEK nivå igen.

Avanza Bank Holdings (AZA):  Min daytraiding bank har rasat kring 300SEK nivå så tror det är dags att börja köpa lite i sänder igen, AZA aktien bör ligga på 320-350kr nivå, så AZA bör vara en bra köp på kring 300kr nivå idag den 23 oktober, återstår att se om man gissat rätt. V43: Höll nivån på ca 315kr så den nådde inte högre upp, men troligen påväg dit.

AstraZeneca (AZN):   En aktie man ägde på 490kr nivå och ”daytraidat” med den och hade mina aningar att den skulle återhämta sig till 530kr nivå, men idag V43 är den på 560kr nivå ? som tröst så kul att man gissade rätt ? sen framöver så gissar åter att.. den kommer gå mer mot 500kr nivå igen, det som går uppåt, faller igen ner för att hämta andan så att säga.. ☺️

Smart Energy (SMAR): Känns som att företaget åter är på gång så har förra månaden köpt fler andelar i företaget, visst kommer jag att försöka sälja och därefter återköp igen, för glesbygd både i södra Sverige och Norra delen behöver bränsle till sina fordon och.. ja man får se om det blir 0.30SEK nivå under oktober.. kanske!?  ? V43. har jag inte lyckats pricka rätt på aktien, så man får se, känns som att företaget kämpar vidare för att få en fullt fungerande affärside som fortfarande känns bra ☺️ (OBS! 120kr i Courtage ifall ni tänkt köpa aktien!)

Delta Minerals B (DEMI-B) : Företaget är ännu i första åren av utveckling och har motgångar, men om dom lyckas så bra pris att köpa in sig (OBS! 120kr i Courtage)

 

Sammanfattning

Oktober har blivit som ett steg framåt i kunskap men att portföljvärdet är som 2 (månader) steg bakåt  ? Får hoppas att November månad gör ett bra ryck uppåt och med 2.5steg framåt ?

Portföljen har annars fallit ”SOM” på tre sätt för mig… en USA aktie jag köpt BTA (NE) för ca 3200SEK (finns som inte i portföljen), (STARB) -aktien har fallit under oktober med ett värde på ca 2100SEK och tre andra aktier tillsammans som pressat ned med 1000SEK = minus 6300SEK men min förhoppning är att November månad gör en snabb återhämtning av den sammanslagna summan ovan, återstår att se om man gissar rätt ?

Hoppas Era portföljer inte fallit allt för hårt, men om så tänk det ”SOM” att det är en tradition att det skall falla så under oktober månad ? Ha det bra! ?