Aktiesummering, september 2017

Fortsatt läsning på detta inlägg är på egen ekonomiska RISK! ?

September månad har startat med små säljvinster = många bäckar små ☺️

V35: Fanns det en vardag av september för börshandel och blev endast köp. V36: För veckan har man satsat något mer på  SolTech Energy Sweden (SOLT) trots goda nyheter från Kina så har aktien fallit något och Hennes & Mauritz B (HM B) har det inte lätt med analytiker som troligen pressar aktien under 200kr som gjort att man handlat in sig mer på aktien. 5SEP: Chans köper Auriant Maining TR aktie ihop om att göra enkla pengar då 6 september är sista dagen man kan köpa TR och hoppas den hoppar upp så man kan sälja av dom sen återstår att se morgondagen! ? 7SEP: Visade sig vara ett dåligt köp med TR, hann inte sälja av så minus 400kr på det. Annars köpte in mig lite på Fingerprint igen. 8SEP: Köpt lite mer på guld aktier p.g.a oroligheterna. V36: 11SEP: Sålde all innehav på H&M med säljvinst 270kr ihop om ett återköpt senare på veckan, men troligen passerar den 210kr, kanske…? V.37 sålt en hel del SOLT i förlust och FING men väldigt små marginaler av säljvinster, känns som att den kanske kanske är på väg uppåt, får se hur reaktionen blir på Apple Event 12 september tisdag för Fingerprint dagen efter. Slutet av veckan sålt FING med hela 25kr i säljvinst 300st fingrar på kring 33kr i säljvinst! ? var lite i behov av kapital till annan aktie ett spelföretag därav försäljningen. V.38 18SEP: Var en mindre rolig dag för FingB ägare till aktien, aktien sjönk med hela 20%, förra veckans säljvinst på 33kr på 300st fingrar blev denna vecka ”som” en säljvinst istället på 2100kr som annars nu hade vart i förlust, nå ibland har man bara tur! ? Få se hur övriga veckan går för FingB -aktien. ? 19SEP: hann inte sälja som jag ville men sålde 150st FINGB och så köpte 150st åter på en lägre nivå. 23SEP: Blev en positivare vecka för FingB men kan vara att nästa vecka ”blankas” FING_B åter hårt ner mot 20kr, så får se om man sålde rätt. Sålde även för hastigt SOLT och STARB -aktien, men veckan gav ca 1700kr i säljvinst. V39: Början av veckan har varit en köper dag, då jag suttit löst med pengar, men trots köpen lyckats smått med fortsatta säljvinster, men har även missat flera bra tåg/raketer på aktier man tidigare ägt..? FING B ser ut att kanske att falla under 20kr, tungt för storägare av aktien ? 27SEP: Köpte in mig med 400st aktien STARB när den föll med närmare 10% bör vara svajig för den till nästa vecka då håller på att byta till en större börsmarknad. 28SEP: Vart en hel del köp tre första dagarna, man får se om man får sälja idag eller imorgon med små säljvinster. 29SEP: två sista vardagarna på månaden gav ca 800kr i säljvinst och oktober sägs vara börsens falltid.. ungefär som med höstlöven, dock! verkar det bli en av det bättre oktober månaderna på väldigt länge! ? men man får se! ?

Säljvinster september 2017

Vecka 35 (1 dag) 0,0 SEK
Vecka 36 73 SEK
Vecka 37 1218 SEK
Vecka 38 1708 SEK
Vecka 39 1361 SEK

Totala säljvinsten september: Totalt 4360kr eller ungefär 207kr /aktievardag. Återigen är säljvinsten nästan dubbelt mer än diagrammet visar, så med andra ord har portföljen, aktierna jag köpt fallit något fel ? men sitter även även löst med pengar till det nya månaden med närmare 30% av portföljens totala värde ? så med andra ord 30% pengar som inte gör något jobb, bara sitter där tyst och är som pengar och inte värdepapper! ?

Aktier jag handlat med september

Zenergy (ZenZip) :V38. Köpt in mig åter på aktien under september månad, något högre gav än vad marknadspriset är idag 18September, men känns som att något är på gång för företaget (annars bör det alltid vara så för företag annars är det illa ?) . Storm och annat runt om i världen gör att snabba bygglösningar i drabbade områden behövs och ZenZip (samt konkurenterna) kan mycket väl vara en bra lösning för deras affärside. 27SEP: Köpte in mig mer till en vad man som aktieägare alltid tycker är till ett lågt värde och denna gång av 4,32SEK. Annars ingen uppstuds uppåt 5kr och 6kr under september månad, får se om oktober erbjuder detta, eller om det blir en kortdykning på 3kr nivå ?.

Gaming Corps (GCOR) :

Köpt in mig rätt hårt med ett gav på 0,70SEK, aktien har uppnått närmare 1kr för någon vecka sen, men är på fall igen, nu på en marknadsnivå av 0,60SEK. Mest köpt in mig för de spel de producerat men även de spel som är på väg. Samt hösten är generellt en tid då barn & ungdomar men också dagens nya generation av vuxna som är en generation av 2á generations TV spel  entusiaster. Grafiken och känslan på deras spel känns.. att man vågar investera och troligen kommer aktien nå åter nå 80-90öres nivå under oktober månad, men! givetvis kan man sia helt fel! ?

Starbreeze B (STARB) : En aktie jag köpt på 10kr nivå och sålt kring 11kr, samt första vardagarna av kommande månaden oktober introduceras den på en ny större börs, så man får se hur det svenska spelbolaget uppmärksammas där. Dock sålde av allt i slutet av september månad, ville köpa in mig igen på lägre nivåer, men hann inte få igenom mina köp. Annars bör spelföretagets värde ligga på en 14-15kr. Företaget storsatsar väldigt mycket på R&D inom VR-tekniken som verkar från förra året men kanske mer i år äntligen börjat få fotfäste på marknaden sen ”Virtual Boy” tiden ? ?

Snap INC (SNAP): V37. köpt mig åter in i aktien, mest p.g.a att Snapchat känns lite i framkant med att pressa fram AR-tekniken in i appen gentemot ”instagram”, detta gjordes även PR på Apple Event för kommande iPhone X smartphone som nyttjar tekniken till fullo. Så känns att Snap kanske borde rycka uppåt igen. 27SEP: Köpt in mig mer på SNAP med ett gav på runt 14,10dollar. Sålt något sista veckorna i månaden ihop om ett litet dyk igen för åter investering. Tycker själv ”teknik mässigt” känns SNAP som ett roligare verktyg än vad Instagram är och det känns som att SNAP kanske åter är påväg mot 20dollar nivån, men innan det får de vänta så jag hunnit köpa in mig lite mer i lägre nivåer!! ? men visst sen kan det ju dyka också ännu mer, inget aktie är någonsin garanterat säker så att säga, men men SNAP ser jag ett ljus i .. ja just det ☺️

Precisionsmetall Group (PREMET): Är det nya namnet på det tidigare namnet GoldX International (GOLDX). Köpt in mig men daytraidar med aktien, annars tror jag företaget är en bra ”Guld” företag med tanke på oroligheterna i omvärlden. Dock har företaget historiskt lite negativa PM händelser, men kanske har nu företaget städat av det mest negativa under sommaren. Försökte sista två veckor av månaden hoppa in i aktien, men fick inte till det pris jag ville, dock en aktie som inom kort kanske kommer befinna sig på 20-30 öres nivå (-idag ca 15 öre).

Auriant Mining (AUR) : Denna aktie har jag daytraidat rätt mycket och speciellt i en tid av BTA (Ny Emission) och i slutet av månaden skedde ihop slagningen med stamaktien, så har någorlunda bra ridit på vågorna. Annars har guldpriset börjat åka norrut och ”gruvbolag” generellt kan ha en positivare uppgång i en när framtid, så kan vara bra investeringar, men endast något jag gissar.

Fingerprint (Fing_B): 18SEP2017 ett datum som inte var kul för storägarna av aktien, då den sjönk med ca 20%. Hade själv turen att veckan före sälja 80% av aktierna till priset av ca 33kr med 300 aktier och fick säljvinst på 25kr ungefär från vad jag köpt och om jag sparat dom, så hade dem andelarna varit minus 2100kr.. så min ”säljvinst” kan sägas ha varit 2100kr. Trots detta tror jag uppgång men inte nå mer på 40-50kr men nu mer på 30-40kr inom det närmaste tiden eller som jag annars brukar gardera mig med analyser.. eller så kan det gå åt… men känns inte som det ? 19SEP: Sålde 150st och återköpte 150st när den föll med ungefär 1kr lägre för att gardera att fallet inte blir allt för stort, skall försöka göra fler sådana, känns som att FingB kanske är påväg under 20kr?? 23SEP visa sig att aktien orkade hålla mer mot en något positivare håll i slutet av veckan, men kan vara samma mönster som tidigare och att det blir en hård blankning nästa vecka. V39. onsdag 27SEP och det verkar som att FINGb är på väg under 20kr?! ? sista fredagen på månaden verkade ge lite ljus till Fingerprint, men tror ändå på 20kr och något under , företaget känns lite som.. ”Företaget som aktieguden glömde”… ? men hoppas man tror fel, för tekniken Fingerprint har, är fortfarande ibland nr 1 på området om jag förstått det hela rätt ?

Vicon Industries INC (VII) : V36 fått köpa och sälja och aktien har lite räddat min minus för veckan. V.38. Har köpt in mig i aktien ned GAV på ca 0,40USD och aktien har NE för de nya aktier på 0,40USD, så skall försöka sälja på 0,42USD eller så. Denna aktie har seglar på mellan 35-40-45 uppåt 55 cents nivå, men i närmaste tid segla närmare 40cents nivån, så länge aktien har NE (Ny Emission). Affärsideen på säkerhetskameror så känns det som att världen är påväg till en mer accepterad ”1984-samhälle” där fler och fler vill ha mer och mer övervakning, gentemot tidigare tiders mer negativa syn på övervakningskameror, denna psykologiska ändring, kan delvis bero på att folk vant sig att ”vika ut sig själva” öppet på olika digitala sociala medier.

Anoto Group (ANOT) : V36 så har aktien studsat uppåt åter, så det är som att den vill uppåt, återstår att se hur det blir. 19SEP köpte in mig med 5000st på rätt så dyr inköp men vill vara med när de gör en omvänd splitt.V38 verkar som att den nått 0,40SEK man får se om den nivån kommer bli det nya normala för aktien framöver. V39. och den 28SEP nådde aktien nya nivåer på 0,50SEK, men det visade sig sista dagen med en dykning på under 0,40SEK troligen p.g.a klassisk nedgång i en splitt. Man får se hur aktien reagerar 1 oktober, en nagelbitare för folk som äger aktien! ??

Hennes & Mauritz B (HM B): Satsat hårt på H&M mest i tron på deras internethandel som kommer bli stort gentemot konkurenterna. V36 passat på att köpa deras aktie när den vart under 200kr och sedan med hopp som med andra aktier för en uppgång. V37 måndagen 11SEP sålde jag alla H&M efter positiv PM för att sen ihop om ett återköp senare på veckan, se om man spela korten rätt. Slutet av månaden lite ångest att man sålde på runt 205kr nivå och hade kunnat sälja på 215kr nivå eller så, men nu gör jag återköp på ca 205kr nivå är det som tänkt. ”tron” finns att den kommer nå uppåt 250kr nivå iår, den som lever får se ?☺️

Nexstim (NXTMS) : V36 verkar aktien på fall till 2kr men sägs även att september/oktober är en klassisk tung månad för börsen och oroligheterna har fått investerare att hoppa på stabilare aktier. Till antal äger jag själv nu 1250st i slutet av denna månad, viljan finns till fler men till en lägre köpnivå. Tekniken deras sägs kanske ta fart mot vårkanten 2018 vad jag förstår och tester som genomförts har varit med goda resultat för företaget, så om allt klaffar positivt så kan dagens ca 2,40SEK nivå lätt passera 3kr och vidare, men som sagt högrisk aktie och om du köper så lycka till !!!. ?

SolTech Energy Sweden (SOLT) : Aktien jag har flest andelar på och som faller mot närmare 9kr, men troligen bara på besök tills den går uppåt mot 10-11kr kommande månader, denna prognos för alla positiva nyheter företaget kommit ut med. Ungefär mitten av månaden sålde jag med förlust på 11kr nivå med kanske 1500kr minus och hade jag väntat in med 2-3 dagar hade den siffran kanske vart positiva 3000kr i säljvinst. Nu är aktien ”där den skall vara” men tror inte den går mer upp, eller ja uppåt men endast med nya PM, innan det så kanske den kommer falla mer neråt på den högre 11kr nivån (-den ligger nu på ca 13kr).

Avanza Bank Holdings (AZA): Haft och sålt och.. sålde för tidigt och eller borde sparat då banker generellt är bra invest under svårare tider. ABH har haft en bra månad när man sneglat på aktien jag sålt, men men aktiehandel är inte lätt, om så hade väl alla hållit på med det! ?

AstraZeneca (AZN): Sålde mina få andelar jag hade på denna dyra aktie, missade med kanske 500kr när jag sålde den under 500kr mot dagens 502kr den 8SEP. Företaget har bra ”patent” och på placebo test på både Cancer och nå annan medicin, så det gör att aktien har stigit och bra att sådan medicin har tagits fram! ? Av alla aktier jag ägt bör jag ha sparat dom till slutet av månaden då aktien steg till ca 550kr, men samtidigt hade jag inte kunnat köpa & sälja annat, annars en säljvinst miss på ca ca 1000kr. ?

Smart Energy (SMAR): Aktien jag vart mest ner en längre tid och nu efter ca 2 år kanske äntligen påväg uppåt till en framtida förhoppning på 0,50SEK men! chansen på det ser idag 8SEP är inte där ännu, men kanske om någon månad 0,20kr-0,30SEK kanske… 11AUG: köpte till mig 18000st på 0.09SEK och sänkte mitt gav från 0,54SEK till 0,34SEK, för att sedan försöka sälja 20 000st på kanske 0,15kr och sen återköpa igen på 0,09kr, se hur det går!?. Företag har annars äntligen fått fler och fler bygglov godkända för fler obemannade stationer, antar att bygglov har vart största bromskloss för företaget på många orter, därav affärerna gått sakta, men dessa analyser är endast mina egna. Annars Inga uppstuds på nivåerna jag hoppades på, får se vad oktober månad har att visa med aktien. ?

 

Sammanfattning

September är en rätt så färgstark säsong i naturen.. månaden har väl med aktier vart lika så, sedan det klassiska ”om” man köpt och sålt mer rätt så hade man kanske kunnat krama till sig 1000-2000kr till, men 1kr över minus i säljvinst är alltid en vinst! ?

Oktober månadens första aktievardag kommer jag sitta löst med pengar med ca 30% av portföljvärdet, dock har det så vart mer eller mindre kring den summan sista två veckorna av september månad, det har vart svårt att köpa in sig billigt på aktier med ”skambud”, men lite då och då får man till det pris man satt sin bud på! ?. Annars när en ny månad startar på en söndag så kommer det alltid finnas en fredagen den 13´de på den månaden! ??

Nu bara ”KÄMPA-IGENOM-HELGEN” så det nya aktievardagarna får komma igång igen! ? Hoppas ni får en bra oktober månad med aktierna!.. men viktigast är alltid hälsan, allt annat kommer sekundärt! ☺️