Aktiesummering, December 2017

Fortsatt läsning på detta inlägg är på egen ekonomiska RISK! ?

December månaden, förutom att jag kommer bli ett år ”klokare” så är det även en mörk tid, åtminstone till 21 december, sen börjar det ljusna igen, skönt! ?

V48 : Månadens första aktiedag börja på en fredag och fick sålt andra halvan av SEGR för 19öre. V49 : För hela veckan en svår vecka där säljvinsten endast blev 577kr till det krävdes hög omsättning av sälj och köp på aktierna.? V50 : Något bättre vecka på säljvinsten men blev mer intresse av kryptovaluta som jag börjat gräva med datorn ? V51 : Veckan då tomten kommer och var en riktigt bra vecka, samt skall börja satsa mer på kryptovaluta Certifikat via börsen och testa om man kan få bra säljvinster med certifikaten ☺️ eller så hade man bara tur med dom, för under fredagen den 22 december var det lite berg och dalbana för Bitcoin (BTC) och Ethereum (ETH) kryptovalutan och hela den marknaden föll de flesta med minus 20-30% och om man prickade rätt, så var det enkla säljvinster, givet om man pricka fel, hade det vart tuffa förluster! ?☺️ Troliga orsaken sägs vara att Asien har vaknat i gällande kryptovalutan gentemot resten av världen. V52 : Endast tre dagar kvar av aktiehandel och dom dagarna var kämpiga men lyckades skrapa ihop med hög omsättning 500kr i säljvinst.

Fortsätter med Krypto valutan ETN.

Troligen blir kryptovalutan mer vardaglig under 2018 då 2017 vart mer en BitCoin-reklamår som fått folk att vakna till den nya ekonomiska marknaden. Trots att den ekonomin börjat vid millenieskiftet kan man säga, men antar nya marknader tar en 10-20år innan den äldre marknaden blir intresserad.

Föregendel ännu inte börjat göra nå affärer i någon kryptomarknad, men har börjat gräva Electroneum (ETN) värden på valutan kan hittas exempelvis här Coinmarketcap.com(ETN) .

Redovisar även Electroneum (ETN) grävningen nedanför denna text, för att visa hur många digitala ETN-mynt jag grävt med datorn och slutet av månaden fått fram ungefär 1600st ETN till ett dagsvärde av ca 0,08USD/st = 128USD.

Kommer arbeta fram dessa ETN via grävningarna men förvara dom i långspar, så om kvoterna blir ungefär 1500ETN/månad så kanske jag har inom ett halvår ca 9000st ETN och till julen 2018 ”om gud vill” ? ca 18000st ETN. Vissa analytiker för Electroneum (ETN) spår att till sommarn ha ett värde på 1-3USD, men bara om värdet blir 1USD/ETN och har kanske inom några månader 18 000st ETN till USD = ca 140 000kr och av vissa andra spekulerar att värdet kommer hamna på ”40USD/ETN” redan iår som i så fall gör dom 18 000st ETN till julen = ca 5 700 000 kr ??…. men!… alla värden på prognoser kan lika väl vara värt 0USD också ??

…men om inge annat så har man testat i alla fall och det enda experimentet ovan kostat mig är ström! och lite surr-surr i köket. Dock så enligt strömförbrukningen som jag ser rätt så detaljerat, trots att 3 datorer gräver ca 15timmar/dygnet (ca 1kWh/h), så har inte totalen på husströmmen ökat!. Detta har att göra att datorerna själva ger ifrån sig värme och då behöver inte luftvärmepumpen, eller pannan arbeta lika ofta. Så det blir som en Vinn-vinn situation och extra vinn ifall valutan man gräver stiger ännu mer i värde. Men det klart om valutan ETN visar sig inom några månader vara ej lönsamt så kommer jag minska på ETN-grävningen. ?

Säljvinster December 2017

Vecka 48 (1 dag) 3666 SEK ETN (totalt)
Vecka 49 577 SEK 161 ETN
Vecka 50 823 SEK 592 ETN
Vecka 51 2267 SEK 1100 ETN
Vecka 52 (3 dagar) 500 SEK 1644 ETN

Totala säljvinsten för December: Totalt 7833kr eller ca 412kr/aktievardag.

Tack vare V48 med 1st av december aktiedag! men gjorde en liknande affär som dagen (torsdag) -innan det nya månaden, därav hög inkomst denna månad, känns på ett sätt som att jag inte skall räkna in den… men den fredagen var i det nya månaden och så på det sättet blir det bättre statistik för december månaden ?

Annars sett till diagrammet ovan så vet jag inte hur banken räknat men är givetvis korrekt räknat! men att förstå logiken denna gång, visserligen har jag några aktier som tryckt ner portföljvärdet med ca 6-7000kr som har fallit ”bra” under senare tid men…. Men totalen på portföljen är bättre (se översta bilden på detta inlägg), sakta men säkert uppåt ?… kanske ?

Aktier jag handlat med November

Zenergy (ZenZip) : Köpte in mig på aktien, har under december månad ”tvättat av” aktierna med för hög GAV till lägre GAV men med ett större innehav i aktien. Tanken är att 2018 ser ljust ut för Zenergy, för hela 2017 har vart mer en uppbyggnads fas med få intäkter för företaget medan kunderna väntar in 2018. Troligen inom kort får företaget CE-märkning som är behjälplig till bygglov som kräver att sådana certifikat skall finnas i byggmaterial som är som en internationell standard. Slutet av månaden tankade jag ännu fler och fått mitt GAV till kring 3kr ?

Gaming Corps (GCOR) : Lite av en chansaktie, men samtidigt har dom köpt upp intressanta spelföretag, så som jag förstått och det gör att 2018 blir mer ljusare för dom. Dock har jag köpt&sålt aktien och fått mitt GAV till en lagom nivå för en förhoppningsvis stark uppgång ?

Starbreeze B (STARB) : Köpt och sålt och fått ner mitt GAV under marknadsvärdet, så nu bara vänta att 2018 startar med sälj på AAA spel de skapt hela 2017 liksom all R&D som även skett på detta år, därav naturligt att aktien fallit mycket för året. Så troligen upp på normala nivåer 2018 ?

Precisionsmetall Group (PREMET) : En aktie jag länge trott på men som med alla andra aktier så lever jag på vågorna, denna aktie bör ligga på 20-30öres nivå tror jag och lever på ca 13-18öres nivå med att hoppar och lever om. ☺️

Auriant Mining (AUR) : Har sålt tre fjärdedelar av allt och med några 100kr i vinst i alla fall, har ca 1000kvar och med ett GAV på 2,16SEK. Har även sen rätt så många NE på deras aktie, men den tar slut först under Mars månad. Företaget i sig är lite som på vila och med investeringar för att bryta ännu mer, så 2018 bör bli en uppstickare när allt är igång hos företaget.

Fingerprint (Fing_B): Ja vad skall man säga, denna Svenska företag är visserligen nummer ett med tekniken, men de har svårt att flörta med marknaden samtidigt som den ”blankas” hårt utav drakarna så att säga. Rykten fanns om uppköp, men annars så är det just ett uppköp eller att de har en bra teknik för Face-ID som jag tror är dom två stop-klossarna innan denna aktie kommer ha en resa uppåt igen. Nå man får se hur det går 2018 för dom.

Vicon Industries INC (VII) : Hann inte med månadens raket som VII -aktien åter gjorde men man får se om man hinner på nästa! dock nu har den fallit under det normala, detta då deras prognos är sämre än vad de trodde (och jag trodde), men antar det nu bara kan gå uppåt igen.. hoppas jag ?

Hennes & Mauritz B (HM B) : Om aktien kommer nå åter 200-250kr nivå från dagens värde ca 170kr, så är det helt klart värt att hoppa in i aktien igen, men som vi alla vill är ju att hoppa in på lägsta möjliga läge. Annars är H&M på gång nu fullt ut vad jag förstått med Online satsningen där de mindre företagen och nya sådana haft en försprång, men 2018 har företaget som jag förstått tänkt spänna musklerna och storsatsa inom näthandel. ?

Smart Energy (SMAR) : Har slutet av december återinvesterat i aktien när de ny introducerades till en ny och billigare börs, samt att man kan äntligen handla den via ISK-konto. Deras affärside om obemannade bräsnlestationer i glesbygden verkar har återigen börjat ta fart, så aktien kan hoppa bra uppåt kanske redan i början av året, men bör göra det under 2018 till dess tidigare ”normal-nivå” på ca 0,50SEK. ?

Delta Minerals B (DEMI-B) : Köpt något mer in mig i denna trots den höga Courtagen på 120kr, samt att om man gör vinst/försluster så måste dessa affärer göras via aktie&fond -konto som gör att det åtminstone för mig försvårar att göra snabbare affärer med aktien. Annars är aktien och affärsiden om de får och fungerar den, en bra grön aktie så att säga, hoppas verkligen det lyckas vända på skutan till det bättre igen ?

SpectraCure (SPEC) :

Anoto Group (ANOT) :

Nexstim (NXTMS) :

SolTech Energy Sweden (SOLT) :

Avanza Bank Holdings (AZA) :

AstraZeneca (AZN) :

Snap INC (SNAP) :

Twitter (TWTR) :

Säljvinstsumman för 2017

Att bara se året 2017 på hur det gått, så har året vart mer en återhämning från det tidigare åren (sen 26 okt 2015). För 2017 har min portfölj stigit med 17,52% och eller stigit med ca 13 590kr mer i värde än året innan. Som kan ses på diagrammet nedanför.

Hade även min lästa nivå på året och det såg riktigt mörkt ut kring april-maj månad, då portföljtotalen var på cirka minus närmare 35% har jag för mig, men återhämtat mig förhopningsvis till balansnivåer och lärt mig av mina misstag! kanske..! ?

Det sägs ju att när man startar upp ett företag så är de 1-2 första åren tuffa, sen blir det bättre och startade min ”aktiehandel” hösten 2015, så 2018 blir som mitt tredje år, så jag hoppas fixa affärerna bättre framöver med hjälp av erfarenhet. Men givetvis kommer jag trampa på en och annan mina, eller att jag blir ”fartblind” och satsar för mycket på ett och samma ställe som exempel.

Här nedanför redovisat alla säljvinster sett till totalen varje vecka i det blåa och i det gröna vad varje vecka hade för medel /dag på säljvinsten ?

Så om jag håller säljvinsten MINST! 240kr /aktiedag under 2018 så kommer min portfölj MINST att öka med 60 000kr ?. Sedan beroende på hur 2018 börjar, så kanske efter första månaden är jag åter på ruta 1kr ??

Sammanfattning

Det har vart lite stiltje med aktierna jag själv äger under nästan hela December månad, men islutet blev det lite fart på dom och lyckades pressa in en och annan ny 1000lapp i säljvinst och sen till det viktigaste av allt! att man fått uppnå en högre och förhoppningsvis klokare ålder på hela 36år! ☺️

Får sedan se om det nya månaden som är lite speciell, när det är på det nya året 2018! Tanken med det nya året är att ”drakarna” (dom med mycket kapital) kommer göra återinvesteringar på världens aktier. För på slutet av året säljer de ut för att lätta på ”skatterna” om jag förstått det hela rätt ? så det kanske blir en mer berg och dalbana under Januari månad, på grund av detta.

Annars fortsatt trevlig gott nytt 2018 och vi får alla hoppas att världens länder får en mer lugnare tid gentemot det 2017 år vi fått passera. Ha det ☺️