Aktiesummering, Januari 2018

Fortsatt läsning på detta inlägg är på egen ekonomiska RISK! ?

Januari 2018 kanske med ett lite fredligare år för jorden eller ännu fler händelser av #Fake aggressioner som skapar mer irritationer folk emellan? ?

V1: Börja bra med hög omsättning och bra säljvinster tills!!!!.. aktiemarknaden visade mig var skåpet skall stå, då en aktie föll rätt så hårt, men ca minus 30% dock inte med så stor kapitalförlust. V2: I överlag en bra vecka gällande säljvinster på daytraiding, alltså en sund vecka. V3: Denna vecka testade jag ”gambla” på Bitcoin (BTC) -certifikat där jag missade med att köpa mig in något för högt och i panik sålde det med förlust. Det blev som en veckas säljvinst till det. Annars vägde totalen av säljvinsten mer än förlusten för veckan. V4: Det tyngsta av veckorna, en aktie som jag ännu delvis tror på med att nå över 0,20SEK men som rasade från marknadsvärdet ca 0,14SEK till neråt 0,08SEK = ungefär minus 40% på den aktien, där jag även hade en större del av kapitalet. Så har sålt i förlust med denna aktie, med hela månadens säljvinst kan man säga ? …  V5: blev en halv vecka då det nya månaden starta på en torsdag, samt en vecka med en flygresa söderöver, så hann som inte få upp säljvinsten för Januari som bortförklaring. Nå bara ta nya tag under februari! ??

Fortsätter med kryptovalutan (ETN).

Fortsatt grävning på Electroneum (ETN) valutan och dess värde kan hittas exempelvis på sidan Coinmarketcap.com(ETN) .

Grävt fram fler ETN även för Januari månad, dock har grävningarna börjat bli svårare, tidigare var det 50-100ETN/dag, nu neråt 20-30ETN/dag. Värdet på kryptovalutan var på sin topp 0,20USD men har liksom andra kryptovalutor fått en och annan ansiktsslag av gammelvalutan, liksom regeringars attityd runtom i världen som börjat förbjuda sådana markander och eller hårdare reglering.

Dock!!!! bra med starkare regler för kryptomarknaden! är lite som aktiehandeln var i början av 1900-talet, rena Vilda västern!! ? så bra med regler, men hoppas det inte blir nå förbud inom detta nya ”Gold rush” inom internet, eller som jag ser det, en ny sorts marknadsekonomi. Detta ger även en chans för nya generationen, liksom i det fattigare delen av världen att skapa en framtid, när annars all ekonomi egentligen ägs av världens ”en procentare” ?

BlockChain -tekniken

Till alla de som ser att kryptovalutan inte har något värde, man kan delvis säga att det påståendet är korrekt, men sen tillkommer det nya kryptovalutor med värde och närmaste svar till det kan vara exempelvis kryptovalutan X8 som har sitt värde bundet till guld, alltså mer säker än vad världens analoga valutor har som även de tidigare vart bundna till guld. Men nu är de flesta analoga valutor bundna till ett lands BNP för och enkelt förklara ett valutavärde. Japan har även börjat titta på en egen kryptovaluta liksom Dubai och för dom troligen då bunden till Olja. ? Sedan finns det kanske inom kort en kryptovaluta som är bunden, ironiskt nog till en ”TRO” bokstavligen! ? vid namn Halal-coin kryptovaluta ? vet dock inte hur trovärdig den sidan är, men om den blir verklig så hinner den säkerligen få ett snabbt värde på kort tid, eller?  ?☺️

Blockchain tekniken är heller inte enbart knutet till ”internet-valuta”, med tekniken kan man även göra transaktioner av värdepapper, prylar, fastigheter, tomter, ja allt möjligt! och fördelen med att använda blockchain tekniken är att man inte behöver ha någon mellanhand som bank-till-bank transaktioner eller andra institutioner för att göra en säker överföring. Detta görs krypterat mellan person A och B som sedan med kryptering accepteras av folk som gräver den valutan, så detta gör att affären sker på ca 1-3minuter, gentemot bankers klassiska 1-2 bankdagar som vi alla är vana vid att höra.

Blockchain tekniken har även den fördelen att folk i fattiga länder kan börja göra ekonomiska transaktioner utan att en ”bank” i området och att folk även kan jobba som grävare till en BlockChain -teknik och få utdelning på det. Detta gör att demografin i gällande ekonomin sett till världen blir mer plattare. På grund av detta har den gamla analoga världen svårt att acceptera då ”deras pengar” (en procentarna) har svårare att hålla i värdet på ett ställe för på det här sättet blir ekonomi värdet mer ”globalt”.

Samtidigt förstår jag att regeringar och speciellt banker lobbar för oro av denna nya teknik, men det finns progressiva banker och som jag tidigare skrev vissa länder som börjat se fördelen med tekniken och för en ny typ av ekonomi.

Vi får se vart detta slutar, kanske att den ”gamla världen” tar död på det nya.. själv hoppas jag att båda delarna kommer hitta ett samarbete med varann, alltså det ”analoga” & ”digitala” bildar som en gemensam ekonomi och nyttjar varandras fördelar ?

Säljvinster Januari 2018

Vecka 1 (fyra dagar) 2165 SEK
Vecka 2 2280 SEK
Vecka 3 2411 SEK
Vecka 4 2069 SEK
Vecka 5 (tre dagar) 234 SEK

Totala säljvinsten för Januari: 9159kr eller ca 416kr/Aktievardag en stor del av månadens vinst gick åt till förlustett på (PREMET) -aktien med ca 7000kr minus och så (BTC) -certifikaten där jag hoppade in något på fel ställe med cirka minus 1500kr … så lite tillbaks till ruta ett… ?☺️

Aktier jag handlat med under Januari 2018

 

Precisionsmetall Group (PREMET) : Detta blev det ”Svarta-fåret ?” för månaden. En aktie jag något fortsätter att tro på och den bör ligga på 20-30 öres nivå, men föll hårt den 11 januari kring 16:30 tiden med ett PM om en ny trolig NE då fallet blev till ungefär 0,08SEK (minus 40% för mig). Sedan har forum klimatet inte vart nådig för aktien, samt kommit en och annan information som gjort  att tron på företaget även för min del slutligen börjat mer falla neråt. 7 Februari sägs vara det nya datumet för årsrapporten 2017 så det blir en spännande onsdag den veckan. Försöker dock igen köpa in mig billigare än när jag sålde i förlust!. Företaget har annars verkligen lite kniven i strupen på sig och kanske även mestadels självförvållat att de grävt sin egen grop, men trots det försöka köpa in mig billigt och sen hoppas på det bästa, men den biten ser mer och mer mindre bra ut, men jag får se!. ??

Starbreeze B (STARB) : Sålt! allt och ca 2 veckor för tidigt då jag missade en och annan säljvinst krona. En aktie som bör vara en stabil 15SEK, men om man hinner få den kring 9-10SEK under januari månad så bör det vara bra. 2018 är äntligen det år de börjar pumpa ut sina AAA-spel som de är kända för. 2017 var mer en programmerings och tillverknings år, eller som det på engelska heter R&D.

Gaming Corps (GCOR) : Lite av en chansaktie men intressant sådan om det slår till, mitt GAV är på den är kring marknadsvärdet under Januari! men hoppas den slår 1SEK inom kort.

Zenergy (ZenZip) : Köpt och sålt för att få ner på GAV. Men 2018 är annars året då företaget måste visa vad de går för, då hela 2017 vart mer en ombyggnation och flytt år = kostnader. Det är troligen på väg att få sin CE-märkning och större hallar för att hantera större ordrar. 17 Januari kom godkännandet av CE-märkning och aktien når återigen nya (-gamla) nivåer på närmare 4kr igen från tidigare 2kr kan man säga. Det bådar gott! kanske! ?☺️

Hennes & Mauritz B (HM B) : Oj den gick mer neråt än jag själv trodde och lite konspiration är att.. de känns som att de gör enkomt ”dålig reklam” för att få priset på aktien att falla ännu mer neråt, så att de själva sen kan köpa det ”billigt” och sen går värdet upp igen. ? Annars förra årets online satsningar bör ge vingar uppåt för 2018, så man får se ?

SolTech Energy Sweden (SOLT) : Har köpt in mig på denna igen och de har mer och mer MW de producerar i Kina. Dock har Trumpen i USA satt som ”sanktioner” på solenergi med 30% skatt, om det inte är företag av amerikanska medborgare som gör solenergi, något sådant har jag för mig. Men detta bör inte drabba SOLT då de gör det mesta av sina affärer i Kina, via deras dotterbolag. Bör vara en aktie som har vingar för 2018 ?

Auriant Mining (AUR) : Haft några 1000st alltid och så har man köpt och sålt, men antingen före eller efter mars månad bör den stiga från dagens ca 2SEK, kanske uppåt 3-5SEK. De har gjort uppgraderingar i sin verksamhet och fler investeringar, men 2018 bör bli ett bättre år.. då de bör komma upp på fötterna igen ?

Fingerprint (Fing_B): Ja vad skall man säga.. de säljer bra, aktien bör väl komma till 20-25SEK ”någongång” och att den går neråt 11-14SEK som analytiker spekulera kring vet jag inte… men det klart företaget har som ett virus på sig… ”blankarna”. Den bör inte gå lägre ner, men man får ju se vad som sker under februari.

Vicon Industries INC (VII) : En kul USA aktie med en affärside på säkerhet, men det står lite och stampar och volaliteten är kring 0,40-0,45USD, tanken är väl kring 80cent eller så för företaget, men! man får se. Omsättningen har minskat om jag förstått det hela rätt.. så man får se ?☺️

Smart Energy (SMAR) : nere på 15öres nivå, som sagt den bör vara på 50öre. Senaste PM har vart fler bränslestationer på små orter, så kanske februari, mars så kanske på 20-30öre är väl min förhoppning ?☺️

Delta Minerals B (DEMI-B) : Försöker köpa in mig billigt, får se om man lyckas och sen.. hoppas man inte förlorar allt, men det känns som att dom är på gång igen med affärside med miljötänk i sig. ?

Snap INC (SNAP) : Ifall man får köp på neråt 13USD (eller lägre ? ) så bör det vara bra köp, för ”tror” SNAP håller på bli mer och mer populärt och ännu mer detta år. ?

Twitter (TWTR) : Trumpén är ju företagets ”bästa” PR-person, sen om det är på ett bra sätt vet jag inte, men folk är nyfikna och vill läsa Trumpens twittringar. Så Twitter kommer nog att växa sakta och stadigt de närmaste 3 åren i alla fall ?☺️

Avanza ZERO (#FOND) En ”gratis fond” hos Avanza. Skall försöka köpa in mig, men blev inget under Januari, väntar in februaris alla årsrapporter för 2017, kanske får fonden att falla något, eller att stiga beroende på hur dess portfölj av aktier visar för resultat.

SpectraCure (SPEC) :

Anoto Group (ANOT) :

Nexstim (NXTMS) :

Avanza Bank Holdings (AZA) :

AstraZeneca (AZN) :

Sammanfattning

Hoppas på en snabb återhämtning under Februari månad för portföljen, dock trodde jag som jag tidigare skrev att Januari skulle vara det bästa av månaden då den steg uppåt närmare 7,73% tills den ”svart får” till aktie sänkte värdet på portföljen och drog ner på alla dom ca 9000kr jag skrapat fram med säljvinst, men! ”Den som leker får leken tåla” ? bara börja på en ny kula. ??

Februari ser ut att vara för mig och kanske för många andra, den månad då årsrapport 2017 landar… ?

Annars hoppas Er Januari vart snällare både i aktiehandel och i det privata ekonomin! Januari är annars känt att vara i det privata som det mest kostsammaste månaden och så kan man säga att det blev för min portfölj, bokstavligen ?☺️