Aktiesummering, Februari 2018

Fortsatt läsning på detta inlägg är på egen ekonomiska RISK! ?

Månaden med flest årsrapporter för 2017 och även månaden då flest familjehus har VABruari! hur mår det sluta! ?☺

V6:  Startade segt första dagen med hela 2kr i säljvinst! ??  köpte mig även lite SNAP, annars en OK vecka. V7: Denna vecka var mest spännande på fredag, då jag lyckades nästa pricka toppen av en raket med aktien (VII) på 0,53USD men mitt sälj blev 0,50USD från ett gav på närmare 0,40USD ? god säljvinst för veckan med ca 3500kr ? dock ett onödigt miss med 120kr Courtage marknad, typ skulle sälja med råkade köpa! ? ”stress” ☺ V8: 3 av 5 dagar på 0kr säljvinst, men annars två bra dagar som fick veckans säljvinst på närmare 1000kr, hade kunnat va 800kr till, tänkte kursen skulle stig mer men ICKE! ? V9: månadens sista tre dagar.. ? och sluta väl skapligt med ca 200kr/aktievardag, så allt över 1kr skall man vara nöjd med ☺.

Fortsätter med kryptovalutan (ETN).

Fortsatt grävning på Electroneum (ETN) och dess värde kan hittas exempelvis på sidan Coinmarketcap.com(ETN) .

Grävt fler ETN även under hela februari  månad, hemlig summa! ? dock så har svårigheten på krypteringen ökat som i sintur pekar på att popularitet för ETN ökat, men helt klart jobbigare för grävarna ?

ETN´s bästa värde har varit på 0,20USD och nu nere på cirka 0,07USD, sedan har även totala krypto värdet fallit från hösten 2017 med 850MUSD (SWE = 6,8Milj.Kr) till dagens 450MUSD (SWE = 3,6Milj.Kr). Så halva värdet har snabbt växlats ut till det analoga valutan senaste två månader, medan de som höll i sitt innehav, tappade halva sitt värde för och beskriva det enkelt.

BlockChain -tekniken

Kanske att den ”gamla världen” lyckas ta död på det nya.. åtminstone ena halvan av värdet ?. Själv hoppas jag att båda världarna hitta det bästa från båda sidorna och samarbetar med varann, alltså det ”Analoga & Digitala” med en gemensam ekonomi ?

Hörde en intervju på Sveriges radio där dom ställde en fråga till någon kunnig för att förklara vad är BitCoin, i den intervjun fastnade jag mest på… att man kan jämföra handeln som tidigare var analogt och att de bästa affärerna/köpcentrum fanns i större storstäder.. tills Internet kom och erbjöd samma möjlighet oavsett var man bor. Han menade att BlockChain -tekniken har samma stora förändring för transaktioner av värdehandlingar som Internet hade gentemot analoga affärer.

Och det är lite så jag själv också ser det, tekniken är STORT! men man får se hur länge det tar tills den slår igenom i den gamla världen. Det tog några år för Internet också! ?

Med då menat ARPNET kring 1969-1971, HTML/HTTP sent 1980, kommersiellt MODEM mitten 1990, ”Internet 2000-talet”. Blockchain framfarten kan vara ”kring 1995” ? så kanske något år till ☺?

Är Bitcoin, pyramidspel !!?

Fick frågan ”är BitCoin pyramidspel !?” och blev lite ställd, för det brukar inte vara det vanliga frågan kring ämnet och tänkte säkerligen i 30 sekunder och sa ”-nääääeeee, mig veterligen är det inte det” och folk som svarar så på frågan om pyramidspel med ”Näeeee”, så brukar det med stor sannolighet vara = pyramidspel. Själv ser jag INTE kryptovärldens handel som pyramidspel, det är helt enkelt samma kamp där som på världens aktiehandels marknader.

Och som pyramidspel så är det INTE att den som har mest ”Bitcoin” tjänar på dom andra som har ett mindre innehav i ”BitCoin”. Utan allt handlar om värdet på kryptovalutan, så om värdet faller eller stiger får alla del av effekten på sitt innehav. Den lever sitt liv som en vanlig analogvaluta, men även mer knutet till USA-valutan, detta mest p.g.a att växlingen kan inte göras med så många andra valutor alltså från digitalt till analogt. Men fler och fler kryptovalutor har börjat binda sitt värde på råvaror som guld & olja, så man får se vart det bär av ☺

RX VEGA 64

Köpt ett fetare GPU (Grafikkort) som drar ca 110W (totalt hela datorn ca 290W) och överdrivet säga så gör den samma jobb som alla datorer tillsammans tidigare gjorde. Minskat strömförbrukningen därmed närmare 1000W. Får sedan se om den tjänar in sig själv men kostnaden 7995kr, men det vet jag först om ett år ? plan B är väl sen att jag kan sälja kortet, för efterfrågan på starka GPU är stort! och denna kort är lite av en ”TESLA” (-att säga Rolls-Royce känns inte optimalt längre ?) i gällande snabbhet och liten strömförbrukning, gentemot andra GPU-kort.

VEGA64 vs grävning

  • Kryptonite hastighet = (ETN) = ca 2050H/s
  • GPU förbrukning ca 110Watt (med beta grävar-drivrutiner från augusti 2017).
  • (För varje watt = 18,64H/s :::: för varje 1H/s = 0,054Watt. sett till GPU förbrukningen av 110Watt.)

Säljvinster Februari 2018

Vecka 5 (2dagar) 272 SEK
Vecka 6 1462 SEK
Vecka 7 3562 SEK
Vecka 8 963 SEK
Vecka 9 (3dagar) 553 SEK

Totala säljvinsten för Februari: 6812kr eller ca 340kr/Aktievardag.

Det må ha vart bra säljvinst för månaden, men hela den summan var mer eller mindre en återhämtning från förra månadens fall på ca 7000kr. Så man får se om man nu lyckas hålla sig mer nu till vattenytan som lägst och alt annat över det, så det inte blir nya vattenfall ☺?

Aktier jag handlat med under Februari 2018

Precisionsmetall Group (PREMET) :  Början av februari hade jag i tankarna om en kokurs på företaget, dock länge vetat att det är en högrisk aktie men OM! så blir det en bra raket. Till slut kom årsrapporten och lite annat smått och gott i PM. Så min amatöranalys på det är att..allt annat än ett KK i informationen var bara positivt ☺. Så nu mer lättad och har ca 50% av innehavet i stamaktien och så tekniskt sett andra halvan på PREMET TR (NyEmission) som ligger på 0,08 för återköp. Dock ligger stamaktie priset under NE-priset. Men det känns ”i magen” att den kommer gå upp över det i alla fall… tror jag ?☺

Starbreeze B (STARB) :  Mitt sätt och se det så är dom på gång i alla fall uppåt från 9kr nivå det nu ligger, för detta år blir mer utav en trippel A publiceringsår för 2018, eller åtminstone fler bra! spel som släps än för hela 2017.

Gaming Corps (GCOR) :  V8: sålde jag hälften av innehavet, fick ca 600kr i säljvinst, om jag sålt allt så ca 800-1000kr till, men chansa att den skulle gå ännu högre upp, men! marknaden reagerade annorlunda trots att det var som jag ser bra PM. Så det blev lite panik sälj med aktien när årsrapporten släpptes. Gjorde även återköp på 0,56SEK men bör ha väntat lite till då den föll till 0,50SEK. Den var som mest uppe på 0,67SEK då jag trodde den skulle nå en nivå på mellan 0,70-0,80SEK nivå, men icke. Annars har de städat under 2017 och får göra lite av det även iår, men 2018 bör den skjuta uppåt, i alla fall på det man läst i senaste PM, så man får se! ?

Zenergy (ZenZip) :  CE-märkningen är igång! Det löpandebandet är vad jag förstått byggd och ordrarna har börjat tillverkas, 2018 bör se ljust ut. Detta är året de måste prestera, annars är det klippt! (-så kan man visserligen säga om alla företag i världen) men känns bra med Zenergy aktien just nu i alla fall, men riskerna finns där alltid som med alla andra aktier ?☺

Hennes & Mauritz B (HM B) : De befinner sig verkligen i en djup marknadsgrop och att ta sig upp till det ”normalare” värdet. Sen har historiskt alltid stora giganter även fallit som myten om David och Goliat, så man får hoppas de har en David-ide hos H&M som dräper den gamla Goliat ? lät ju nästan taskigt!? men trolig uppgång men frågan är om H&M ännu bottnat !? Dock bra affärs strategiändring att satsa Online och göra om i det fysiska butikerna ??

SolTech Energy Sweden (SOLT) :  Har en innehav, men har lust att köpa SOLT1 som är en obligation som företaget säljer med ränta 8,75% två gånger om året, så man kan säga utav ditt innehav får du ca 8% intäkter 2ggr om året! ? Hur säkert detta är vet jag inte, men känns säkert så som jag ser det. DOCK! ännu inte köpt obligation men skall försöka köpa in mig med 5000kr /gång och se det mer som ett långspar ☺

Auriant Mining (AUR) :   …. mmmm….. AUR TO4 tar slut under mars och februari har väl inte vart snäll till stamaktien.. företaget har effektiviserat och sålt lite kapital så kanske att det är på gång nu! alltså rent värdemässigt ?

Fingerprint (Fing_B): Utav det som kommit fram i PM under februari månad, så känns det som bra nyheter!. Har köpt in mig igen på just under 10kr, men det känns som att.. om de skall högre upp så bör de bli uppköpta? men det klart om de vinner tillbaks ”den gamla tron” på namnet och statusen det hade tidigare, så helt klart kan värdet snabbt åter rusa uppåt. Men i slutändan är biometri en stor marknad nu och det ryms med flera konkurrenter och som gjort att priset sjunkit rejält från deras glansdagar. Dagens 10kr så kanske sticka uppåt… 20-30kr som max, men man är ju bara en amatöranalytiker ? och sen när, det här året!? ?

Vicon Industries INC (VII) :   Denna aktie alltid vart lite av en räddare i nöden och denna gång under V7: på fredag hoppade den till då säljvinsten blev bra för veckan ☺. Deras nyhet var att Brasilien som land beställt in 4000st kameror och programvara och mindre kameror och så vidare, allt skall synkas och övervakas från… Nå det fick en bra order! V8: föll den tillbaks till samma nivå som tidigare, men har åter börjat tanka på aktien, för tänk sen om nästa land skall göra en liknande stororder! ? så denna aktie bör stiga bra uppåt under 2018, kanske uppåt 1USD, men nu i slutet av februari är den på ca 0,40USD.

Smart Energy (SMAR) :  Känns att den är på en låg nivå, det kom slutligen lite nyheter kring sista dagarna på månaden och det kan tolkas att ekonomin börjar bli i balans sett till de tidigare uppstartsåren. Att få köp på 14-16öre bör vara OK och dess värde bör ligga på 25-30öre, men endast min ”amatöranalys” på det ?☺

Delta Minerals B (DEMI-B) :  Mycket högrisk aktie, har trots det köpt in en hel del innehav under månaden på aktien som jag tror jag fick till ett lågt pris! men sen får man se om det var bra eller… mindre bra! ?

Snap INC (SNAP) :  Aktien har stigit som en raket första halvan av februari, men sen har den fallit lite som en sten tillbaks till samma lägre nivåer. Detta p.g.a att användare protesterar mot senaste uppdatering av UI och pricken över ”i” kom när en kändis stor-klagade över uppdateringen och då reagerande marknaden.  Hur som helst så har intäkterna börjat rulla in på företaget och denna övergång av uppdatering och kritik kommer väl att lyssnas delvis, men samma klagomål har kommit till Facebook, twitter och andra sociala appar och sen till slut glömmer folk det.. så tror nivå på 16-17 USD är bra köp att komma in i aktien och den bör vara där över 20USD ? Enda risk är väl om folk fortsätter att klaga på UI (”designen”) så kommer den falla säkerligen mer ner. För egendel har jag som vant mig vid UI ??

Avanza ZERO (#FOND)  : Köpte in mig i mitten av månaden och sålde iväg 75% i slutet av månaden. Denna fond blir mer för mig som ett köp när börsen går riktigt dåligt och sen sälja när det mesta stiger igen… ”logiskt” eller hur ?

Anoto Group (ANOT) : Denna har skuttat bra uppåt i slutet av februari, dock hann inte med tåget! ? Kanske att den når en nivå på tidigare 9SEK, men vågar inte chansa, har redan andra aktier jag chansar med.

Nexstim (NXTMS) :

Avanza Bank Holdings (AZA) :

AstraZeneca (AZN) :

Twitter (TWTR) :   ?☺

SpectraCure (SPEC) :

Sammanfattning

Fick mig en bra återhämningsmånad till lite +-0, skönt att man grävt sig upp från den gropen och det kommer säkerligen fler sådana, men skall försöka undvika just den typen av gropar, när man kanske lärt känna dom. Mars månad annars bör vara lugnare, tills nästkommande månad blir mer delårsrapporter av 2018 Q1 ??

Ha en trevlig mars månad och så hoppas vi alla mest på att.. klimatet någorlunda återhämtar sig från kyla till det mer behagligare vårvärmen ?