Aktiesummering, Mars 2018

Fortsatt läsning på detta inlägg är på egen ekonomisk RISK! ?

Trumpen chansar med hans ekonomiska kunskaper och han verkar inte förstå följderna på hur världsekonomin är knutet till varann.. han lever som om det var 1960-1969!! Det gäller att tänka tvärtomkvartsvärtom ? på hur man skall satsa sin egen ekonomi i denna sätt av trumpekonomi.

V9: Erbjöd endast två mars dagar, men fick en liten slant hem i alla fall ☺ V10: Var en spännande onsdag, trodde det skulle ge vingar på torsdag som blev fredag och från glädje till ”sorg”, min NyEmissions satsning sjönk med 75% och en förlust på ca 4000kr om den inte återhämtar sig kommande veckorna, återstår att se ☺? V11: Bortförklaring till liten säljvinst är att på onsdag-torsdag hade jag politisk uppdrag och kunde inte va 100% på börsen, men vissa skambud gick igenom som jag hade satt på kö. Sålde även på fredag lite med vinst på NyEmissionen och återköp när den sjönk åter till en lagom nivå! ? V12: Missade med aktien (AUR) -raketen, genom att jag sålde för tidigt, men trodde den inte skulle stiga så mycket som den gjorde under veckan ? V13: Det mest jobbiga med religiösa helgvardagar är att.. man missar en börsdag av daytraiding, men förstår att det är bra att ta paus från sådant ? 

 Fortsätter med kryptovalutan (ETN).

Fortsatt grävning på Electroneum (ETN) och dess värde kan hittas exempelvis på sidan Coinmarketcap.com(ETN) .

Någon fråga varför; Electronium, så här nedanför svar till varför!

  • Snart har ETN en hybrid av en kommande ”Lightning” algoritm som är på intåg till krytovärdlens olika digitala valutor. Denna teknik skall implementeras till ETN och enligt VD skall hybriden fungera ännu snabbare än hur Lighting fungerar. Transaktionen har vart något av kryptovärldens Akilles häl då tiden vart ca 3-10 minuter (för Monero blockchain algoritmen = bland de snabbare.) och med nya hybriden skall det gå på någon sekund. Tekniken har som en inbyggd kö-system, så kunden ej blir drabbad av väntetiden och detta något som olika betaltjänster är tacksamma för.
  • Folk i U-länder har chans att gräva ETN med sina mobiltelefoner (skrivandetsstund endast Android mobilenheter) tjäna sin del för att exempelvis kunna betala sin mobilräkning. Decentraliserad system med kryptovaluta är att.. fattiga delar kan nyttja ett betalsystem  där annars storbankerna aldrig vill sätta sin fot för vinsterna är så små på sådana ställen.
  • ETN är till vis mån en centraliserad system med ett annars decentraliserad kryptosystem. Detta gör att näringslivet vågar lita mer på ETN, då man har på ett sätt mer kontroll på överföringarna exempelvis.
  • Varje kryptovaluta har max antal mynt. Meningen med ETN är massadaption till hela världen. Därav finns det 21 miljarder ETN, men endast 6,4 miljarder är i omlopp. Gentemot BitCoin (BTC) som har max 21 miljoner mynt och har ca 17 miljoner mynt i omlopp. Det görs alltså inte mer digitala mynt än det som finns i valutan! samt svårt att förfalska med att kopiera som i princip är omöjligt.

Från 850MUSD till dagens 250MUSD

Hela kryptovärlden har annars tappat från hösten 2017 totalvärdet på 850MUSD (Miljarder USA dollar) till dagens ca 250MUSD. Den bör väl återhämta sig men kanske ett fall till och med 150MUSD innan det börjar vända. Men tiderna just nu känns som krasch i kryptovärlden. För egendel släpper jag inte min oro förrän värdet är över 500MUSD igen, när det sker.. snarast och eller under 2018… ?

Och att ”Ni” skall välja ETN är inget måste!!! det finns över 1500st olika kryptovalutor och ingen vet vem som överlever årets kryptoslakt, tills det förhoppningsvis vänder åter uppåt igen. ☺

RX VEGA 64 (grafikkort för grävning) + CPU

Lyckats effektivisera mer på RX VEGA64 = 2100H/s.

Har även investerat med en nyare CPU (processor med moderkort), detta sänkte strömförbrukningen med 100watt = 2.4kWh/dag = ca 72kWh/mån = ca 80kr/månad = ca 960kr/år sparar jag på ström.  Så det köpta hårdvaran hämtar hem sin egen kostnad på lite över 1års användning p.g.a lägre strömförbrukning. Ibland värt att uppdatera hårdvaran, ifall man vet att datorn skall vara lika mycket igång som med tidigare hårdvara ?

Säljvinster Mars 2018

Vecka 9 (2dagar) 118 SEK
Vecka 10 892 SEK
Vecka 11 1116 SEK
Vecka 12 911 SEK
Vecka 13 (4dagar) 437 SEK

Totala säljvinsten för Mars: 3474kr eller ca 165kr/Aktievardag. Vissa veckor må ha vart lågt.. har som ”vant mig” att få ca 1000kr/vecka och när det nu vart under känns det lite som ”oj vad lite”, trots att varje plus krona är alltid bättre än en minus krona i säljvinst under en vecka! ?

och sett till diagrambilden ovanför så föll portföljen med 3888kr och sett till säljvinsten på ca 3500kr, så har jag kompensera portföljvärdets fall! för om jag INTE fått den säljvinsten så kan man säga att att jag tappat många, många fler 1000kr! ?  så vart en riktig svettig månad ? bortsett från kylan och snöfallen utanför! ?

Aktier jag handlat med under Mars 2018

Precisionsmetall Group (PREMET) : V.10:  Kanske bet mig lite hårt i läppen på NyEmissions aktierna, så BTA är nu tekniskt sett på värde 0,02SEK och köpte sådana NE på 0,08SEK, så får se om handeln tar fart till den mer normalare 0,08SEK nivån. Kanske den repar sig efter en vecka eller 10 ☺? V13: Det vart ovanför 0,08SEK men i slutet av månaden landa den på 0,058SEK igen, nå snart sker sammanslagningen av BTA och stamaktien, så den bör falla tillbaks till kanske 0,095SEK är min förhoppning ? Annars vart bra positiva PM senaste månaderna från företaget i alla fall ?

Advanced Micro Devices Inc (AMD) : En USA aktie jag skall börja chansa på och detta till stordel för kommande behov från kryptovärlden av GPU kraft. Deras konkurrent vid namn Nvidia som även tillverkar GPU har haft en god resa senaste tre åren från värdet av 15USD/aktie till dagens 250USD/aktie. Så därav min förhoppning att AMD skall göra en liknande resa från dagens ca 11USD/aktie till om kanske 1-2år uppåt 100-150USD/aktie.  Sedan används GPU beräkningarna inte enbart av kryptovärlden, utan även av världens servrar och kanske kommande tiders högre prestanda krav på VR-tekniken. Som med allt annat HÖGRISK, men skall chansa med AMD där deras bästa GPU-kort just nu heter VEGA som jag själv äger vid mina grävningar på kryptovalutan ?

Starbreeze B (STARB) :  Vart lite affärer med denna aktie under marsmånad, just nu pågår en mindre så att säga NE (NyEmission) så värdet har fallit och NE värdet är på 7,50SEK (dock måst ha 15st TR för köp av ett st aktie). Värdet på stamaktien har vart stabil i sig på lite under 10SEK.

Gaming Corps (GCOR) : Mitt innehavet är stort som småsparare på aktien och den har fallit rätt ”bra” under hela månaden, mitt GAV är väl OK, men högre än månadens marknadsvärde. Företaget har pyrt tyst hela månaden, så vem vet… snart kanske det smäller åt rätt håll hoppas jag! ☺ annars blir det krokodiltårar! ?

Zenergy (ZenZip) : Mitt GAV är något högt från månadens värde, men med deras månadsbrev för mars gör att magkänslan för företaget är positivt, så hoppet är som det alltid är med ens innehav att det skall gå bra för företaget ☺

Hennes & Mauritz B (HM B) : Oj, de har som haft blödningar hela 2018 och fortsatte även hårt under marsmånad. Nya analys utav analytiker är att den troligtvis skall under 100kr som känns väl extremt, men har garderat själv genom att chansa och sålt det mesta ihop om att få göra återköp kring 100SEK/st.  År 2018 blir för HM och andra liknande företag ett kämpigt år som det ser ut just nu i alla fall.

SolTech Energy Sweden (SOLT) : Ännu inte köpt nå SOLT1 -obligationer som finns att köpas via Avanza (-kanske även via andra banker?). Känns som att de har bra positiva växtvärk i företaget och värdet nu är troligen bra tid att hoppa in i företaget. ”Känns” som att deras aktievärde bör ligga kring 15-20kr, men inget är ju någonsin säkert, men känns så i alla fall ?

Auriant Mining (AUR) : Trodde jag skulle få göra snabba pengar med deras AUR TO4 (NE) men blev minus 1000kr, eller tekniskt minus 300kr då jag tidigare sålde i vinst TO4 med 700kr och köpte in mig sen senare när värdet på TO4 sjunkit mycket trodde jag, men den sjönk ännu mer. Annars förutom det känns företaget ändå sunt och stamaktien har fått mycket blåtira och smällar av marknaden, får se hur det går. ☺?

Fingerprint (Fing_B): …. vad skall man säga.. beklagligt för dom som satt alla äggen i Fingerprint och fått som det nu ser ut, bita i en och annan sur ä.. citron, ett antal gånger nu. Kanske att kniven fått falla färdigt och resan är inom kort något uppåt igen. Har själv litet, litet innehav, men får se hur den kommer klättra upp under 2018 ?

Vicon Industries INC (VII) : Deras stora affär förra månaden med kameror runt om i Mexico tror jag det var, men efter hårt uppgång är dom åter kring 0,40USD och i slutet av mars månad fick dom samarbetspartner… så det känns att 2018 blir ett bra år för företaget, som det just nu ser ut.. men man skall aldrig ta något för givet, men det ser ljust ut i alla fall ?

Smart Energy (SMAR) : Haft liksom andra aktier hård tryck neråt, värdet är under den tidigare stadiga nivå på 0,150SEK, min magkänsla är att den bör vara åtminstone värd över 0,20SEK… kanske!.. ☺

Delta Minerals B (DEMI-B) : Satsat kring 5000SEK på denna aktie via A&F -kontot som den endast går att köpas ifrån. Vet att det kan bli minus 5000kr på portföljen tack vare aktiens framtid… men har ännu inte tappat hoppet och tanken på deras affärside är grön affärside och fått köpa in mig rätt billigt in på den, för den har ett.. väldigt lågt värde just nu. ? en jätte jätte högrisk aktie! ?

Snap INC (SNAP) : … känns som nästa ”Netflix” ? nå inte så högt värde, men det känns att dagens ca 15USD/aktie är lågt värderat för appens intresse hos folk som verkar öka. Och med senaste Facebook -skandal, så fler hoppar över i protest till SNAP (-Även Instagram = Facebook.) ? Men som tidigare och med alla andra ”magkänslor”, ingen har en 100% säker framtidsprognos ?

Avanza ZERO (#FOND)  : Köpt in under marsmånad, då OMX fått större fall neråt, så är regeln för mig att köpa denna fond i alla fall. ?

Anoto Group (ANOT) :

Nexstim (NXTMS) :

Avanza Bank Holdings (AZA) :

AstraZeneca (AZN) :

Twitter (TWTR) :   ?☺

SpectraCure (SPEC) :

Sammanfattning

Annars sett till portföljen så har man något fallit igen, men sitter med rätt mycket löst kapital som inte är ute på börsmarknaden och ”jobbar”! Mars månad har vart hitintills tuffaste månaden av vad 2018 erbjudit. Det har även  vart riktigt tufft på kryptomarknaden, så.. nu kan det bara kanske gå uppåt inför nästa månad ??☺

Ha en god start på April månad och hälsan är viktigast, allt annat är sekundärt ?