Aktiesummering, April 2018

Fortsatt läsning på detta inlägg är på egen ekonomisk RISK! ?

Månaden börjar med en religiösdag, så det betyder att det blir en börsdag mindre ?, så får se hur veckan blir, spännande! ?

V14: Denna vecka blev verkligen att kämpa för säljvinst, blev någon 100kr i alla fall ?. V15: Började köpa in en ny aktie vid namn (AMD) och det känns bra, samt säljvinsten blev dubbelt mer än föregående vecka i alla fall ?. V16: Detta var väl den minst lönsamma veckan i gällande säljvinst och månaden har vart kämpig på det viset ?. V17: Fick en någorlunda ”normal” säljvinst vecka som sista veckan, men det var kämpigt, hade annars fått en hel del säljvinst om man satsat annorlunda som man halvt tänkte… men alltid svårt och sia om framtiden ?. V18: April månadens sista vecka med en dag April blev hela 35kr i säljvinst! ?.

Aprilmånadens ångest är nog att jag missade tåget på kryptocertifikaten BTC och ETH, exempelvis köpa Etherium -certifikat för 30kr och sedan sålt det på 60kr för och avrunda uppåt. Men men, man kan inte vara med på alla raketer! ?

Pausat med kryptovalutan (ETN).

Har pausat med Electroneum (ETN) men dess värde har äntligen under April börjat repa sig och maj månadens andra eller tredje vecka så kommer det en FORK´ning av kryptovalutan. När något FORKás (försvenskat ordet) så betyder det att kryptovalutan får som en omprogrammering av algoritmen på blockkedjan och då kan man exempelvis spärra viss hårdvara från att kunna gräva som i detta fall de väldigt kraftfulla ASCI-grävarna, detta gör att valutan kanske får ett bra tyck uppåt igen. Flera andra valutor har gjort en liknande FORK´ning av deras blockkedja till kryptovalutan.

Från mars 250MUSD till april månad 430 MUSD

Känns som att kryptovalutan totala värde äntligen kanske börjar vända uppåt från Januari månadens ras från ca 850MUSD, till nu då dagens kring 430MUSD är bra hälsosamt för totalvärdet på alla kryptovalutor.

Kryptovaluta som även grävs

 • Electroneum (ETN) = Det jag tidigare skrivit om, en ”Storbritannien” kryptovaluta som skall försöka ta sig in i massadoption via mobilgrävningsprogram som marknadsföring, men de har haft mycket motgångar så man får hoppas det börjar vända för kryptovalutan ? Den är ca 6 månader gammal från när den föddes i höstas ☺
 • Stellite (XTL) = Fint namn på myntet, men annars med hög säkerhet och denna skall kunna användas på ”ALLA” typer av enheter är det som menat, så man får se hur dess framtid så att säga. ☺
 • Denarius (DNR) = Gillar mest myntet för att den bär på det forntida äldre namn på det gamla Romerska (italien) mynt namnet. Så bara det gör den nostalgisk och på den tiden var den något av en ”Världsmynt” så vem vet kanske igen! ?
 • LUXcoin (LUX) = .. en rätt så stabil mynt i värde.
 • Graft (GRFT) = Mer att .. den är kul att gräva man kan få många mynt på en dag med enklare datorkraft, annars vet jag inte så mycket om dess framtid, men kanske! ☺
 • Monero (XMR) = Detta är lite av ”moder-algoritmen” till flera mynt till bland annat ETN och GRAFT som exempel. Denna är stabil till sitt värde och något tuffare att gräva, med då menat att det behövs datorkraft.
 • From Network (FLM) = ……………..
 • TurtleCoin (TRTL) = Känns lite leksakspeng, men vem vet! kanske framtida peng på ZOO ?
 • Ravencoin (RVN) = Intressant namn och de har fått en och annan bra affär för deras valuta.
 • Verge (XVG) = …. denna fick ett RUS! uppåt som en raket efter de lyckades lustigt nog komma in på ett av världens största ”porr-industri” -företag, där man kan köpa medlemskap med deras kryptovaluta. Detta gjorde att kryptomyntet steg i värde på en gång… ”sex-säljer” ?
 • Bytecoin (BCN) = ………….
 • Bulwark (BMK) = …………..

Detta så att man inte enbart gräver på en krypto, utan sprider ut riskerna på fler ställen och sedan efter 1-2år sålla bort det som fallit och vilka som blivit starkare av sig med tiden genom att behålla vidare, den som lever får se ??

Säljvinster April 2018

Vecka 14 (4 dygn) 266 SEK
Vecka 15 534 SEK
Vecka 16 380 SEK
Vecka 17 820 SEK
Vecka 18 (1 dygn) 35 SEK

Totala säljvinsten för April: 2035 kr eller utav 20st april vardagar så blev det ca 101kr/Aktievardag. Från kyla och snöfall utanför! till en mer plattare säljvinst för April månad.

Dock säkerligen tre av veckorna om man spelat korten rätt, hade man fått lite över 1000kr/vecka men vem har sagt att det skall vara enkelt! ?. Annars om säljvinsten ca 2000kr och diagrammet ovan visar + 3000kr betyder det att aktier i portföljen stigit med minst 1000kr i alla fall ?. Dock sitter oftast rätt bra löst med kapital, dock dåligt när de inte är ute och jobbar, men men bra och ha i backup pengar också! ?

Aktier jag handlat med under April 2018

Precisionsmetall Group (PREMET) : Har lyckats ”vända på skutan” genom att sänka mitt tidigare GAV, dock det GAVét finns på BTA versionen av PREMET, så inväntar mest just nu på sammanslagningen av BTA med stamaktie! ?

Precisionsmetall Group BTA (PREMET_BTA) :  Denna aktie eller.. detta är ett NE för själva stamaktien (PREMET). Har lyckats pressa ner mitt tidigare GAV på hela 0,15SEK till 0,08SEK ungefär, nu mest att jag håller på att vänta på sammanslagningen. Det har nu gått ungefär 3-4 veckor sen NE blev öppet och det bör ta ca 1 månad tills den slåss ihop med stamaktien så det bör ske snart… hoppas jag! ??

Advanced Micro Devices Inc (AMD) : Lite till och från, men hoppas på en stark uppgång för aktien (som jag delvis gör med allt annat också ?), precis som konkurrenten Nvidia haft senaste 1-3åren stigit som en raket. Detta är då förhoppningen att AMD också kommer att göra inom 1-3 år.

Gaming Corps (GCOR) : Missade en bra säljvinst med 3öre (blir mycket med många andelar när man säljer), men nära skjuter ingen hare… hur som haver, de är väl på gång, men något utav ett uppförsbacke för spelföretaget, som det nu känns.

Zenergy (ZenZip) : Har lyckats sänka mitt GAV på företaget till en bra nivå, nu bara hoppas det till hösten sen når tidigare högre nivåer än de vart under April månad ?

Hennes & Mauritz B (HM B) : ”Jag borde inte ha sålt, när mitt GAV var på ca 130kr” ? är det klassiska argumentet när något stiger högt upp och man sålt innan starkare uppgång!. Men kanske äntligen har företagets aktievärde börjat ”normalisera” sig på högre normalare nivåer, eller? ?

SolTech Energy Sweden (SOLT) : De får fler och fler solpanels-parker via deras dotterbolag i Kina och behovet av ström ökar i Kina som industriland de är. Så aktien bör vara en säker investering. Dock just nu är det ju mycket omsättning i tillverkningen av paneler och inkomsterna kommer ju efteråt och även hur solen skiner. Företagets framtid känns stabilt flera år framåt så som jag själv ”tror” om dom. ?

Auriant Mining (AUR) : Är ur denna aktien nu, känns som att den blir mer och mer osäkrare, men får se om jag hoppar tillbaks efter en stund igen.

Fingerprint (Fing_B) : Köpt in mig på aktien igen på ca 8SEK, skakiga raporter på omsättning och annat, men kanske att kniven har fallit färdigt. Så köper aktien i väldigt små portioner.

Vicon Industries INC (VII) : Fördelen med USA aktier är att då börsen är stängd i Sverige så är kanske USA börsen öppen i alla fall ? Denna har vart lite utav en kassako när man rätt så ofta prickan in sig på ett lågt köp och sedan kunna sälja det dyrare, men inget är ju skrivet i sten. De har dock haft framgångar med sälj av sina säkerhetssystem så de känns stabila som företag.

Smart Energy (SMAR) : Trodde inte den skulle tillbaks till 0,10SEK nivå, men högsta värdet nu på företaget är kring 0,15-0,20SEK från tidigare tro på över 0,30SEK nivå. Nackdelen är att det hörs så lite från dom, de som gör aktieägarna oroliga och säljer då mer än vad deras annars helt OK berättat om hur det går för dom.

Delta Minerals B (DEMI-B) : Andelarna är i alla fall riktigt billiga om man vill köpa sig in i företaget, dock är Courtagen hög! Men senaste tiden så har det börjat komma lite liv från företaget och de har mer väntat in på myndigheterna och vi vet alla hur snabbt sådant sker gentemot näringsliv som kan göra beslut snabbare för tid är pengar. Men hur som helst kanske att deras affärside äntligen börjar gro ☺

Snap INC (SNAP) : Köpt in mig som småsparare rätt hårt och de har 1 maj årsrapport och TRON är att den skall hårt uppåt då SNAP börjat få mer och mer fäste kring sociala medier, eller så känns det i alla fall. Så får hoppas Maj är snäll mot Snap INC ☺?

ICA-gruppen (ICA)  : Den har för inte så länge sen vart uppåt 320kr och i April månadens sista dag kring 270kr och vissa spekulerar ett fall till 250kr innan den går uppåt igen, men passade på att köpa lite kring 270 och så lite mer ifall den faller mer.

Proligt Diagnostics (PRLD MTF) : Skall vara en ny medicinteknik för att på ett enkelt sätt få diagnos på hjärtinfarkt om jag förstått det hela rätt.. Just nu är företaget något på dipp, men så är det oftast för när de är i en medicinsk FAS -tester. Det känns som att de är på gång, så man får se.. medicin företag annars är oftast väldigt väldigt svåra att SIA, om de skall lyckas eller inte.

Avanza ZERO (#FOND)  :

Anoto Group (ANOT) :

Nexstim (NXTMS) :

Avanza Bank Holdings (AZA) :

AstraZeneca (AZN) :

Twitter (TWTR) :   ?☺

SpectraCure (SPEC) :

Starbreeze B (STARB) :

Sammanfattning

Trodde det skulle börja släppa under April månad, men det har vart mer en väntalek för innehavet i min portfölj, men är rätt optimistisk av mig så troligen bör maj månad bli bättre, tror jag…dock sa liknande om April under Mars månadens sammanfattning ☺

Det viktigaste är väl att världspolitiken blir någorlunda stabilt för just nu finns kraftfulla ledare som vill mäta sig mot varann och det gör också att börsklimatet blir lika ostabilt. Men det absolut viktigaste oavsett om börsen skulle krascha är att det inte blir nå KRIG, i sådant finns det ingen vinst.. bara lidande.

Annars hoppas ni får en gynsammare majmånad! om inget annat så hoppas det blir soligt ??