Aktiesummering, Maj 2018

Fortsatt läsning på detta inlägg är på egen ekonomisk RISK! ?

Majmånad har vart det mest blodigaste månad sett till portföljvärdet som ni kan se på bilden ovan och vidare på texten nedan ?

V18 : hade sina ljusa stunder, trots att man missade en börsdag för en helgdag, men en bra säljvinst för veckan! ?. V19 : .. efter sol kommer regn.. det positiva från veckan före föll lika fort som den kom med en annan aktie, men bara kämpa vidare! ? V20 : Säljvinst på 120kr, tekniskt sett 300kr till, men nej! 120kr säljvinst för hela veckan ? V21 : Veckan började tufft och så blev det en till ras med annan aktie, så man är lite och trampar på samma nivåer jag hade under våren 2017 ? får se när det vänder igen…? V22 : sett till säljvinst så har början av veckan startat bra och tekniskt sett så har jag som… lika mycket aktier till antal nu än innan ras på aktierna, men lyckats få mer kapital löst. Men om jag vetat om stormen, så hade jag önskat en ”perfekt-strom” att segla igenom utan brutna master ?

Säljvinster, Maj 2018

Vecka 18 (3 (+1USA börsdag) 1665 SEK
Vecka 19 (3,5Dag) 333 SEK
Vecka 20 120 SEK
Vecka 21 230 SEK
Vecka 22 (4dag) 545 SEK

Totala säljvinsten för maj: 2893 kr eller utav 20,5st svenska börsvardagar, så  cirka 141kr/Aktievardag. Kanske gick något sämre än väntat för månaden.

Så portföljen har fallit med närmare 11 000kr ?. Troligen blir återhämtningen snabb, kan inte hjälpas är en optimist ?☺

Sett ännu mer till det positiva är att minusen hade vart närmare 14 000kr om jag inte haft de där små säljvinsterna ?

Aktier jag handlat, Maj 2018

Precisionsmetall Group (PREMET) : Väntar att mina BTA kommer hit ?

Precisionsmetall Group BTA (PREMET_BTA) : Ser ut att inte bli nå sammanslagning under hela majmånad heller, nå ”juni” kanske….. ?

Advanced Micro Devices Inc (AMD) : Den verkar ha börjat nu resan norrut och kanske till 100USD, bara vad jag gissar VILT! alltså spekulerar, men tror den bör gå uppåt var konkurrenten NVIDIA är, men troligen inte så högt.

Gaming Corps (GCOR) : Vart en hård resa under maj med GCOR och gissningsvis en framtida 0,30SEK, dok nu kring 0,15-0,20SEK under majmånad. Det har vart ett ras under månaden från tidigare normala kring 0,25SEK från en ännu tidigare 0,30SEK. Byte av VD och städning i styrelsen så på det sättet kanske det känns som nya fläktar som blåser där.
(Denna orsaka ras på portföljen.)

Zenergy (ZenZip) : Trott hårt på att 2018 bara ser ljust ut för företaget, men ett NE kom trots bra orderingång, men antar det är svårt och bygga när  pengarna är slut. Under mitten av månaden kom det ett NE så aktieägarna får 1:1 och jag tror jag klarar mig om värdet stannar på 1.50 på stamaktien, får se. Hoppas dock på inga fler NE på det närmaste tiden! ?
(Denna orsaka ras på portföljen.)

Hennes & Mauritz B (HM B) : Större köp av större aktiehandlare, får se hur det går. Slutet av månaden verkar den falla åter något, men kanske hittat en ny ”normal” kring 130-140SEK.

SolTech Energy Sweden (SOLT) : Fler och fler ordrar via dotterbolaget i KINA, denna aktie bör vara stabil, men! jag har ju sagt sådant tidigare också! ? så utav det så skulle inte förvåna mig om det kom ett NE ? Men känns och vara ett starkt företag år framåt ?

Auriant Mining (AUR) : Haft ”skambud” men inte fått det till så lågt värde av köp jag önskat, men denna kanske sticker uppåt först under hösten eller nästa år, som det nu känns.

Fingerprint (Fing_B) : Kanske att de börjar nå lite bättre PR till allmänheten igen, inte mycket men bättre än tidigare är känslan.

Vicon Industries INC (VII) : Köpt in mig i mitten av månaden och om USA dollar stiger mer och svenska kronan minskar så blir det som en dubbel fördel om sälj av innehav blir av.

Smart Energy (SMAR) : De har vart tysta länge, så får se om det blir en rekyl inom kort. Över en månad sen senast de haft nå större PM. Kring slutet av månaden kom ny PM då många aktieägare önskat att det kommer ut med något och det som kom, kändes vara bra positivt i alla fall.
(Denna orsaka ras på portföljen.)

Delta Minerals B (DEMI-B) : De är på en NE på 0.02SEK och affärer på gång, så jag får se om den återhämtar sig i värde, på det jag köpt innehavet på… ?

Snap INC (SNAP) : De har något ändrat tillbaks på UI till tidigare kritik, så kanske bara det hjälper för ett bättre Q2. Samt det som finns på ”Upptäck” via SNAP kommer ha något längre ”tvingad reklam” som ger mer reklamintäckter, detta sker inte genom dina story delningar, där kan du skippa reklamen på en gång (som med instagram). Så man får se värdet återhämtar sig.

ICA-gruppen (ICA)  : Några affärer, men får se om jag vågar gå hårdare in… känns lite som ”HM” aktien på ett sätt, men får se ☺

Starbreeze B (STARB) : ”Borde inte sålt vad jag ägde utav dom för någon månad sen”, sa även då att nivå 14-15 eller nå sådant skulle ske sommarn hösten och där är den nu ?

Nexstim (NXTMS) : 22 maj kom en order från ett av USA´s sjukhus och aktien åker uppåt från tidigare låga nivå på ca 2SEK jämt. Inte köpt in mig.. men vem vet kanske snart igen ?

Proligt Diagnostics (PRLD MTF) : …
Avanza ZERO (#FOND)  : ….
Anoto Group (ANOT) : …
Avanza Bank Holdings (AZA) : …
AstraZeneca (AZN) : ….
Twitter (TWTR) : …. ?☺
SpectraCure (SPEC) : …..

Sammanfattning

Vart annars en väldigt solig majmånad här i Tornedalen, men med mer kalla vindar, men om i lä, så har känsla vart som utomlands! ? ännu har inte myggen kommit.. så det bra ?? ..dock tråkigt för fåglar som får mindre mat..?

Det klassiska är att om man spelat rätt med korten hade man legat bra med portföljen, men vart det motsatta med en väldigt ”bra” RÖD månad, blodig på många sätt, så hoppas givet att såren läker under junimånad ☺

…mer läsning nedanför om Kryptovärlden, kan läsas här nedanför ?

KRYPTO

Köpt ny grävare, VEGA64

Ökat innehavet av fler GPU´n (grafikkort) så man kanske ökar det framtida vinster av kryptovärdet. Nackdelen är att strömförbrukningen höjs från dagens ca 360W till 540W/månad, varje 100W med konstant ström under ett helt år = 876kr/år x 5,40 (540W) = 4731kr/år eller 394kr/månad. Under vintermånaderna kan det bli lite av ”0W/månader” = när värmepump och värmepannan används mindre, detta gör att grävarnas medel på helår kanske då drar cirka 3000kr/år i ström.

Det samlade värdet på grävningarna idag är på ca 700USD och utav det har strömförbrukning vart ca 150USD. Sett till detta så syns kanske vinsterna först om 1-2år och till det beräkningen finns då hårdvarakostnad på 2500USD. Så kanske om ett år, så har man kanske betalt av hårdvaran och på andra året börjar vinsterna och om inte så erfarenhet rikare ?

Tröst-tänk till investeringarna ovan om allt går åt.. vissa kanske spenderar 2500USD (ca 23 000kr) på 1-2 veckors dyr utomlands resa, fördel där är minnen och en och annan ragg ? Men om man orkar med grävningarna så kanske dessa resor blir ”gratis” i framtiden, ifall man lyckas gräva rätt då en valuta hoppar upp med flera 100% ?

Pausat med kryptovalutan (ETN).

30 maj skall ETN forkas (programmeras om) så efter det kanske valutan får en  mer normalare värde som ligger på en högre nivå än dagens värde. ”Enkelt” förklarat fick ETN helt nya grävare av ASICS och detta gjorde att svårigheten steg från tidigare normala 15-20 miljarder i kryptering till uppåt 120miljarder och då behövs det som 6ggr starkare dator än tidigare för och få samma belöning från grävarna. Snabbaste sättet är lustigt nog mobiltelefongrävning, som delvis är ”FAKE-grävning” men att man belönas med riktiga ETN.

Från April 430MUSD till  maj 340 MUSD

Lite bakslag åter för det totala kryptovärdet, denna gång från folk som har mycket pengar i FIAT-valuta och förstår att de känner sig trygga där och vill inte börja satsa sina rikedomar på något nytt och ”obeprövat”.

För varje år så tror jag att kryptovalutan blir mer och mer accepterad när fler och fler yngre tar plats i den gamla finansvärlden och medan åren går så blir det färre och färre av den äldre generation som har svårt och förstå fördelarna av kryptovalutan.

Min förhoppning är att det blir ett mer samarbete med båda världens fördelar som tar ut varandras nackdelar, att det blir en FIAT-KRYPTO världsekonomi.

Kryptovaluta som grävs

Olika dagar så grävs olika kryptovalutor, detta när svårigheten att gräva hoppar från dag till dag = alltså man väljer det som är lättast för dagen att gräva.

 • Electroneum (ETN) = Efter 30maj bör det bli en resa uppåt, dock verkar dom ha problem med ”övergången”, så kanske tar 1-2 veckor till efter det datumet.
 • BitCoin (BTC) = Wall-street har börjat acceptera denna digitala valuta.
 • LiteCoin (LTC) = Wall-street har börjat acceptera denna digitala valuta.
 • Stellar (XLM) = Wall-street har börjat acceptera denna digitala valuta.
 • LUXcoin (LUX) = ….
 • Denarius (DNR) = …..
 • Graft (GRFT) = Denna om man har kryptonight grävare installerad på datorn, så passa på att gräv den, man hinner kanske på en 5-10st/dag med en medelmåttig CPU.
 • Monero (XMR) = …..
 • From Network (FLM) = …..
 • TurtleCoin (TRTL) =
 • Ravencoin (RVN) = ….
 • Verge (XVG) =  ?
 • Bytecoin (BCN) = …….
 • Bulwark (BMK) = ……

Annars har WallStreet börjat göra affärer med tre olika krypton, vet inte med hur stor omsättning, men de tre krypton är (BTC), (LTC) och (XLM) så allt sådant är givetvis bra för alla kryptovalutor ??