Aktiesummering, Juni 2018

Fortsatt läsning av detta inlägg sker på egen ekonomisk RISK! ?

Junimånad har vart det mest….. SIRAP ?

V23 : En någorlunda bra säljvinst vecka, men givet hade man hoppats mer på den fronten. V24 : Hade kunnat kamma hem 4000 till om jag prickat rätt på toppen eller 1000kr till på vad säljvinsttotslen blev, men helt klart nöjd med ca 6000kr för veckan! ☺ V25 : En besvikelse men åtminstone 1kr mer än 228kr i säljvinst! ? och värre hade det vart om det endast vart 0kr. V26 : Antingen semestertider eller så är det Trump som ställer till det med Tull-avgifterna och börsen vet inte vart de skall peka prognosen. Veckan sluta med nästan ”minimigränsen” på säljvinsten jag försöker ha per vecka, men snubbla något innan mållinjen ?

Säljvinster, Juni 2018

Vecka 22 (1dag) 0 SEK
Vecka 23 (4dag) 784 SEK
Vecka 24 6273 SEK
Vecka 25 229 SEK
Vecka 26 406 SEK

Totala säljvinsten för juni: 7692 kr eller utav 20st svenska börsvardagar, så  cirka 384kr/Aktievardag. Större delen är dock återhämtning. Utav grafen kan man tolka att någon av aktierna man återköpt med vinstpengarna och eller tillsammans med andra aktier, så har portföljvärdet sjunkit med cirka 1000kr.

Månanden har vart som SIRAP, varje dag har vart liten omsättning sett till de aktier jag ägt/äger = alltså lite handel med köp&sälj. Sedan om jag spelat korten 100% rätt så hade man kanske klämt en ca 4-5000kr mer men! sådant är omöjligt att få ”100% rätt” = om så, så hade jag vart miljonär redan idag ?

Aktier jag handlat, Juni 2018

Smart Energy (SMAR) : Denna orsakade månaden innan ett ras på portföljen och köpte fler andelar av aktien tills den sen idag 15 juni steg mer än den rasa innan. Så har släkt de största bränderna på fallet, hoppas jag. Företaget i sig ser ut som att det är på väg uppåt. Tidigare normala var 0,10SEK nu verkar det vara 0,15-0,20SEK och förhoppningen är till ännu högre nya normala värden ? (Denna orsaka bra säljvinst för månaden.)

Gaming Corps (GCOR) : V25: NE på 0,15SEK och stamaktien på ca 0,19SEK och den nya VD´n har vågat köpa in sig med 400tKr i värde på aktien. V26: Missade en raket på ca 30% denna vecka och hade tidigare vecka sålt dom på ca 0,20SEK och den hoppade upp till närmare 0,30SEK igen ? men men sånt är livet ☺
(OBS!! Missade raketen!!!.)

Delta Minerals B (DEMI-B) : En långbänkare sen 1år eller så med hög minus.. ett innehav på några 1000kr ? Men vetat att det är en högrisk aktie, dock förhoppningen att det snart får ut sin produkt till marknaden, detta är annars om allt går vägen en bra GÖRN-produkt. dagens värde är på NE-nivå 0.02SEK där även stamaktie värdet ligger, denna aktie bör snabbt åka uppåt 0,10-0,15SEK ifall de får igång verksamheten. Affärsiden har mestadels blivit stoppad vad jag förstått av myndigheter. (OBS! om ni skall handla så är Courtagen 120kr, samt en mycket högrisk aktie)
(Större innehav som visar rött, ca -60%)

Zenergy (ZenZip) : NE BTA på 1,50 och nere på 1,40SEK liksom stamaktien nu under 1,50SEK, sedan till det klassiska… ”borde idag ha köpt aktien” ?. Har idag ett GAV på ca 2,35SEK ?  V26:  fortfarande under NE värdet men skall försöka köpa mer utav Zenergy, de har börjat få igång verksamheten som vart höga kostnader i samband med investeringar, men de bör återhämta sig  över ”1,50SEK nivån” och nå 2SEK till hösten.. det vad jag tror i alla fall ☺
(Större innehav som visar rött, ca -38%)

Vicon Industries INC (VII) : En USA-aktie som räddad mig i olika omgångar det senaste snart 3år man pysslat med aktier. V26:  var en sämre vecka att äga aktien, den föll med över 30% om jag mins rätt, de har missat att redovisa något till aktiemarknaden de har sin aktie hos och därav fallet. En kan trösta sig med att de vart som ”aktie” sen 1978, så de bör fixa problemet, men synd att det skedde nu när de annars fått bra med affärer söderut i världen. Från ca 0,35USD neråt 0,20USD och nu åter uppe på 0,30USD. Men denna bör gå uppåt till det normala 0,40USD.
(Större innehav som visar rött, ca -14%)

ÅAC Microtec (AAC) : Teknikföretag som gör microsateliter, små satelliter som inte kostar skjortan. De har iår fått fler nya kunder så denna aktie bör växa, dock senaste två månader har vart av lägre värde men bör snart åka som en ”raket uppåt”… till hösten säkerligen ☺ dagens marknadsvärde ca 6SEK bör ligga inom kort över 7SEK i alla fall.. ”eller inte” ??
(Större innehav som visar rött, ca -11%)

Precisionsmetall Group (PREMET) : V25: Väntar att mina BTA kommer hit, inget under hela juni kanske Juli? ? dock oroande när sammanslagning inte skett på är det snart tre månader nu? brukar oftast va ca 3-4 veckor har jag som för mig? ?

Precisionsmetall Group BTA (PREMET_BTA) : Läs ovan! ber till aktiegudarna helt enkelt! ? V26: trodde sammanslagning på fredag när aktien hoppade till med mycket byten av aktier, två stycken större köp och sälj skedde under den dagen. Så får hoppas att det nya månanden, att sammanslagningen äntligen kommer till skott !! ☺

Advanced Micro Devices Inc (AMD) : V25: Missade 5USD raketen från ca 10USD när jag börja köpa och sålde på 11-12USD… jaja… nå… få se om man hoppar in i denna.  Samt om! kryptovärlden återhämtar sig, så kommer denna aktie börja göra en stadig uppgång ännu mer.. troligen.. ?

Hennes & Mauritz B (HM B) : köpt in på 138kr nivå, få se om…. kändes något dyrt, hade önskat man lega på 130SEK jämt, men alltid vill man ju ha GAV mindre än själva marknadsvärdet av aktien ? Annars sommar och sol, så antar mycket köp i det nya digitala butikerna, hoppas jag ☺ tack till alla som tänker på sitt mode! ?

Fingerprint (Fing_B) : Små affärer med köp& sälj men ”det känns” som att fingerprint äntligen kanske börjar åka uppåt 10SEK… ”tror jag” ? ☺

SolTech Energy Sweden (SOLT) : Köpt in mig i aktien igen och har ”normala” vinster&förluster där och fortsatt stark tro på företaget i alla fall ?

Snap INC (SNAP) : Försöker som tvätta av aktien, dock stark tilltro på denna sociala app, gentemot andra sociala appar, så… får se! ?

Auriant Mining (AUR) :
ICA-gruppen (ICA)  : ☺
Starbreeze B (STARB) :  ?
Nexstim (NXTMS) :
Proligt Diagnostics (PRLD MTF) : …
Avanza ZERO (#FOND)  : ….
Anoto Group (ANOT) : …
Avanza Bank Holdings (AZA) : …
AstraZeneca (AZN) : ….
Twitter (TWTR) : …. ?☺
SpectraCure (SPEC) : …..

Sammanfattning

Junimånad började med starka vindar utomhus!!.? men slutsumman av månaden blev att man räddade tidigare månadens fall, så får vara nöjd ☺

Även något av en påbörjad VM-månad i fotboll men tyvärr ingen soff-sportmänniska, men är oerhört tacksam för sport!!! ? Det är det mest fredliga krig länder emellan, då en nations folk får tillsammans känna antingen sorg eller glädje tillsammans, utan att någon tar skada vid händelsen ?

KRYPTO

NiceHash! (alt Minergate)

Lättaste sättet att gräva för ”amatörer” så att säga, betalningen blir direkt i BitCoin (BTC), NiceHash appen finns dock endast för Windows PC, för macOS användare är alternativet Minergate som har samma affärside. Båda ställen kan även folk köpa datorkraft och lite av detta är vad som sen delas för dom som delar på sin datorkraft.

LÄNK: NiceHash (windows)
LÄNK: Minergate (windows & mac)

Återtagit Electroneum grävningarna (ETN). Electroneum har haft en bättre juni månad och med mer positiva nyheter, dock har värdet fallit rätt hårt, men säkerligen på bättringsvägen under juli månad. Förhoppningen kvarstår att kryptot skall ligga på 1USD/etn innan årets slut, värdet idag… *harkel* …. cirka 0.010USD ?☺

Från Maj 340 MUSD till Juni 250 MUSD

Så åter har värdet fallit under Juni månad, antagligen kommer totala värdet ligga på samma nivå kommande Juli månad eller däromkring, men hoppas på uppgång till MINST 500MUSD till hösten.

Kryptovaluta som grävs

 • Electroneum (ETN) = Återtagit grävningarna på denna.
 • BitCoin (BTC) =
 • LiteCoin (LTC) = En och annan timme på denna också.
 • Stellar (XLM) =
 • LUXcoin (LUX) = ….
 • Denarius (DNR) = …..
 • Graft (GRFT) = Denna grävs också tidvis.
 • Monero (XMR) = …..
 • From Network (FLM) = …..
 • TurtleCoin (TRTL) =
 • Ravencoin (RVN) = ….
 • Verge (XVG) =  ?
 • Bytecoin (BCN) = …….
 • Bulwark (BMK) = ……

Annars har det ryktats om fler WallStreet om goda ord för kryptovärlden, så jag hoppas verkligen värdet och ryktet börjar repa sig till hösten ?? skyller oroligheterna på ”TRUMP” alltid lätt och skylla på någon ?☺ vet dock inte vad han tycker om i gällande ämnet, men vet att USA´s riksdag så att säga har pratat positivt gentemot tidigare månader, om denna nya ekonomi.