Aktiesummering, Juli 2018

Fortsatt läsning av detta inlägg sker på egen ekonomisk RISK! ?

Julimånaden har som mest vart….. fortsatt SIRAP ?

V27 : En någorlunda halvdan säljvinst, men om man spelar korten rätt i börsen så kan man ALLTID vinna, men så lätt är det tyvärr inte . V28 : Försökte tidigare vecka också sälja av mig en aktie som skall byta marknad, men ”snålade” med att försöka sälja det för dyrt som till slut blev en dålig affär.  V29 : Återhämtade tidigare veckans förlust men mycket kvar att hämta igen. V30 : bra start på veckan, men sen mitten av veckan blev det SIRAP igen..fredag en bra säljvistdag, men två tidigare dagar bör ha vart bättre än 0kr ? V31 : sista två dagarna av Julimånad blev… alla vill vi ju ha mer… ?

Säljvinster, Juli 2018

Vecka 27 307 SEK
Vecka 28 -392 SEK
Vecka 29 676 SEK
Vecka 30 624 SEK
Vecka 31 (2 dag) 117 SEK

Totala säljvinsten för juli: 1332 kr eller utav 22st svenska börsvardagar så  cirka 60kr/Aktievardag.  ?

Förutom att man gjorde plus på säljvinsten så föll portföljvärdet mer 4400kr ungefär, men utan säljvinst hade den siffran vart över minus 5000kr, bättre lite mindre än mycket mer i minus ?

Sett till tre år och bilden överst visar att av egna satsade pengar ligger man totalt minus ca 5400kr, som sagt.. det hade kunnat va värre som trösttänk… minuset är ungefär som en 5st ”utekvällar” ?. Så får se vad Augusti kommer med och vart man kommer ligga då.. he! ?

Aktier jag handlat, Juli 2018

Smart Energy (SMAR) : Har börjat rycka uppåt. Nya normala verkar va på 0,15SEK och börjar stiga mot 0,16SEK och som jag själv hoppas på framtida normala 0,30-0,50SEK där den en gång i tiden vart ☺

Gaming Corps (GCOR) : Hoppar lite in och ut i aktien, men kanske nya VD börjat styras skepet åt rätt håll igen. Det nya normala verkar vara kring 0,20SEK med pendlar som mellan 0,19-0,23SEK bör om den hittar fäste igen lätt komma uppåt 0,30SEK. Men de har mycket och bevisa närmsta halvåret.. ?

Delta Minerals B (DEMI-B) : En långbänkare sen 1år p.g.a myndigheterna där verksamheten pågår. Aktien är även i ett NE därav det lågavärdet just nu och en högrisk aktie. (OBS! om ni skall handla, så är Courtagen 120kr, samt en mycket högrisk-aktie)
(Större innehav som visar rött, ca -60%)

Zenergy (ZenZip) : Skall försöka få ner GAV men samtidigt behålla aktien, trots allt bostadsbrist i Sverige så därav ”siandes” att det kommer gå bra!.☺
(Större innehav som visar rött, ca -32%)

Vicon Industries INC (VII) : En USA-aktie som räddad mig flera gånger men har nu sparkats ut från aktiemarknaden de befann sig och för och göra affär med aktien så måste jag ringa till Avanza och corutagen blir då 29Euro från tidigare 1USD.. så denna blir en långbänkare och ihop om att de flyttar tillbaks till ”gamla” aktiemarknaden igen. Den hoppar mellan 0,18-0,20USD från tidigare 0,25-0,30USD.
(Större innehav som visar rött, ca -35%)

ÅAC Microtec (AAC) : Vart ”SIRAP” sommarmånaden men till hösten bör den troligen åka som en raket uppåt igen.. .. ”eller inte” ??
(Större innehav som visar rött, ca -3%)

Precisionsmetall Group (PREMET) : Väntar på sammanslagningen, men deras månadsrapporter är ändå bra neutrala till lite positiva i alla fall, så jag ser det hela…  ?

Precisionsmetall Group BTA (PREMET_BTA) : Väntar med sammanslagningen till stamaktien ovan ?
(Större innehav som visar rött, ca -3%)

Advanced Micro Devices Inc (AMD) : Försökt köpa mig in igen, men den börjar som åka uppåt… får se.. får se…

Hennes & Mauritz B (HM B) : köpt in mig på 130kr nivå så att säga.

Fingerprint (Fing_B) : Juli månad verkar finger återhämta sig till en ny normalnivå på 7kr. ☺ V30 : fick den sig en skutt mot närmare 9kr med sluta med kanske ny normalnivå 8kr ☺

SolTech Energy Sweden (SOLT) : Köpt in mig i större portion här igen ?
(Större innehav som visar rött, ca -5%)

Snap INC (SNAP) : Försöker som tvätta av aktien, dock stark tilltro på denna sociala app, gentemot andra sociala appar, så… får se! får se ?

Auriant Mining (AUR) :
ICA-gruppen (ICA)  :
Starbreeze B (STARB) :
Nexstim (NXTMS) :
Proligt Diagnostics (PRLD MTF) : …
Avanza ZERO (#FOND)  : ….
Anoto Group (ANOT) : …
Avanza Bank Holdings (AZA) : …
AstraZeneca (AZN) : ….
Twitter (TWTR) : ..
SpectraCure (SPEC) : …..

Sammanfattning

Juli månaden har större delen av Sverige haft feber!.. verkligen varmt överallt och brandmän från andra länder hjälper till med släckningsarbetet.. TACK!! ? och givetvis lika mycket tack till landsmännen som kämpat med kriget över elden! ?☺️?

Med facit i hand sett till aktier så hade jag önskat att man sålt alla aktier i början av maj! och sedan gjort ett återköp med ungefär samma aktier nu i slutet av Juli, så hade man legat bra till med portföljen! men som alltid.. lätt och vara efterklok!  ?

KRYPTO

NiceHash! (alt Minergate)

Lättaste sättet att gräva, detta ifall ni vill pröva tjäna in ”El-räkningen” medan ni gör viss enklare arbete med datorn? ☺

LÄNK: NiceHash (windows)
LÄNK: Minergate (windows & mac)

Electroneum  (ETN).
De har vart duktiga med nyheterna under Juli månad och så planeras dom in i en ny kryptomarknad, se vilka ringar i vattnet det ger. Värdet på kryptovalutan är rätt så samma mot tidigare månader.

Juli kryptovärd ca 300MUSD

Totala kryptovärdet hoppar med ca +- 50MUSD hoppas kryptohösten blir uppstigande ☺

Kryptovaluta som grävs

 • Electroneum (ETN) = Förvaltas tills den mognar till ?☺
 • BitCoin (BTC) =
 • LiteCoin (LTC) = .
 • Stellar (XLM) =
 • LUXcoin (LUX) = ….
 • Denarius (DNR) = …..
 • Graft (GRFT) = Det som grävs mestadels av Julimånad.
 • Monero (XMR) = …..
 • From Network (FLM) = …..
 • TurtleCoin (TRTL) =
 • Ravencoin (RVN) = ….
 • Verge (XVG) =  ?
 • Bytecoin (BCN) = …….
 • Bulwark (BMK) = ……

Världsnyheter kring kryptot är att det åter pratas om det i finansvärldens stora korridorer, så man får se om hösten blir bättre uppgångar än senaste halvåret.

Ha fortsatta bra grävningar ??