Aktiesummering, September 2018

Fortsatt läsning av detta inlägg sker på egen ekonomisk RISK! Vädermässigt började månaden med höstsol, men väl veckorna började rulla så… var det mer mot en sämre månad i sin helhet sett till aktier, på ett sätt i likhet till tidigare månaden.
V36 : Annars missade något med ETH certifikaten, men gav välbehövliga KLIRR i kassan ? V37: Bland mina sämsta veckor sett till säljvinst, även portföljen tog ett dyk från ca -10% till -18% ? V38 : Var en… mindre rolig vecka ?  V39 : Något bättre, men ligger långt under minimi för säljvinst för veckan… ? Min förhoppning över September månad var liksom med sin fina höst att.. för egen del mycket fall på portföljen ? som kan ses på översta bilden på denna sida?”Den som leker, får leken tåla”  ??

Säljvinster, September 2018

Vecka 36 266 SEK
Vecka 37 88 SEK
Vecka 38 174 SEK
Vecka 39 293 SEK

Totala säljvinsten för September: 821 kr eller utav 20 svenska börsvardagar, så cirka 41kr/Aktievardag och det blir man inte fet på!!! ? ? men tack vare säljvinsten så är fallet i alla fall inte under minus -6000kr, gäller att se alla fördelarna… ?☺️

Aktier jag handlat, September 2018

Snap INC (SNAP) :  Satsat en hel del på aktien, detta är en av två sociala appar som konkurrera med facebook om användarna… den andra som tävlar är Twitter så som jag ser det, instagram räknas inte då det är = facebook. Annars ”känns det” som att SNAP kommer återhämta sig till Q4 rapporten ?
(Större innehav som visar -27% (Aug- 12%)

ÅAC Microtec (AAC) : Svenska ”NASA” ? detta företag bygger små satelliter till sina kunder. Min förhoppning är att kursen snart går upp som en raket! men hoppas de inte börjar med gruvnäring! för det är lite ditåt med kursen på senare tid ?
(Större innehav som visar rött, -4% (Aug -4%)

Gaming Corps (GCOR) : Köpt&sålt, men de legat rätt så stilla en längre tid, så vart mer försiktig men denna, kanske köper in mig där snart igen. Företaget har siktat in sig på ett ”bra” målområden att tillverka sina spel ?

Smart Energy (SMAR) : Köpte in mig något dyrare än jag ville (klassiskt att tycka så). Annars är oljan på väg norrut (dyrare) så denna obemannade bensinstationer av affärs iden bör också få mer intäkter. Givet nackdel för oss bränslekonsumenter som överallt får det dyrare, men min tro på det är att… med åren bli oljan bara mer dyrare och dyrare.
( Större innehav på -18 (Aug-10%)

Proligt Diagnostics (PRLD MTF) : Medicin företag är alltid av stor risk, men när de väl händer så kan det gå mycket högt eller väldigt lågt beroende av nyheten. De är fortfarande på FAS-studie, så håller tummar och tår att det skall gå bra med testet, inte bara till värdet, men att det kommer ännu bättre medicin för patienterna.
( Större innehav på -18 (Aug-10%)

Precisionsmetall Group (PREMET) :  ?

Precisionsmetall Group BTA (PREMET_BTA) : Ännu ingen sammanslagning på över … längre tid! ??
(Större innehav som visar rött, ca -26 (Aug-33%)

SolTech Energy Sweden (SOLT) : Till och från med köpen, men ett stabilt företag, enda nackdel är om det sker en ”nukleär vinter” som täpper solens strålar, då till nackdel, men då tror jag det är rätt så nackdel överallt. ??
(Större innehav som visar rött -7 (Aug-0,5%)

Zenergy (ZenZip) :  Känns bra, känns bra trots att de fallit hela månaden.. ?
(Litet innehav -9 (Aug-15%)

Delta Minerals B (DEMI-B) : Hade förhoppning om denna, dock nu har de hoppat in i en ”okänd” liten aktiemarknad ( www.graviton.se), blir betydligt svårare att handla men Courtagen är billigare, då all handel är manuellt administration sker mellan aktieägarna emellan. Antar de bytte för att det även är en hög månadskostnad för ett företag att ha sin aktie i en aktiemarknad, så flyttet är på det sättet fördel för företag som ännu inte fått komma igång med sin gröna affärside. November månad sägs vara viktigt för företaget, så man får hoppas allt går enligt planerna och skall själv fortsätta ”värpa” på innehavet i akten.
(Större innehav som visar rött, ca -20% (Aug -45%)

Vicon Industries INC (VII) : De kickades ut och flyttade till en dyrare aktiemarknad och för min del sker handel med samtal till Avanza, med dyrare Courtage. Förhoppning är att de snart kommer till en marknad där man kan göra ”normalt” affärer igen med aktien. Annars har de vart tysta senaste 1-2 månader från deras tidigare stora nyhet, så förhoppningen är (som alltid) att de har något nytt och stort på gång igen ?
(Mellan stor innehav -2%, (Aug -5%))

Hennes & Mauritz B (HM B) : …
Fingerprint (Fing_B) : …
Auriant Mining (AUR) : …
ICA-gruppen (ICA)  : …
Starbreeze B (STARB) : …
Nexstim (NXTMS) : …
Avanza ZERO (#FOND)  : …
Anoto Group (ANOT) : …
Avanza Bank Holdings (AZA) : …
AstraZeneca (AZN) : …
Twitter (TWTR) : …
SpectraCure (SPEC) : …
Advanced Micro Devices Inc (AMD) : …

Sammanfattning

September har vart som ett stort minus, men! som plåster på såret så har kryptovärlden vart mer gynnsam för egendel sista veckan under september månad, så hoppas på en fortsatt uppgång på den marknaden ?

Annars är det 10år sen senaste ekonomiska större börskrasch… så får se hur Oktober månad kommer bli ? ?

KRYPTO

NiceHash! (alt Minergate)

Lättaste sättet att gräva, detta ifall ni vill pröva tjäna in ”El-räkningen” medan ni gör viss enklare arbete med datorn? ☺

LÄNK: NiceHash (windows)
LÄNK: Minergate (windows & mac)

September kryptovärd ca 230MUSD

Upp med ca 30MUSD (Miljarder USD) så låter ju bra om inget annat ☺

Kryptovaluta som grävs

 • Electroneum (ETN) = Förhoppningen är stor med denna kryptovaluta.
 • BitCoin (BTC) = 
 • LiteCoin (LTC) = .
 • Stellar (XLM) =
 • LUXcoin (LUX) = ….
 • Denarius (DNR) = …..
 • Graft (GRFT) = Detta är vad som grävs konstant. ?
 • Monero (XMR) = …..
 • From Network (FLM) = …..
 • TurtleCoin (TRTL) =
 • Ravencoin (RVN) = ….
 • Verge (XVG) =  ?
 • Bytecoin (BCN) = …….
 • Bulwark (BMK) = ……

Electroneum har äntligen börjat åka som en raket uppåt, under vecka 39 med ca 250%. Förhoppningen är en fortsatt resa till månen, med det dubbla och hoppas åtminstone till ett värde av 0.05USD, men dagsvärdet är kring 0,02USD som jag hoppas är ett nytt högre, lägre nivå men som en trappsteg uppåt.