Aktiesummering, Oktober 2018

Fortsatt läsning av detta inlägg sker på egen ekonomisk RISK!
V40 : Baklängesrekord för säljvinst för hela veckan ? V41: En vecka som stärkte självförtroendet med bättre säljvinst ? V42 : 0kr för hela veckans säljvinst, men med samma portfölj dock med mer pengar löst = sålde och köpte tillbaks samma mängd billigare.. ?   V43 : Helt OK säljvinst vecka sett till tidigare VECKOR (-flera!!) så är nöjd ☺️  V44 : 3 sista dagarna under oktober blev…riktigt, riktigt bra!! tack (SEGR) -aktien ?
Annars bilden ovan kan vara något missvisande (men i sig korrekt) som är helhetsbild på 3 år tillbaks, då man hoppade rätt mycket upp och ner i portföljvärdet som ni kan se till vänster i diagrammet på den bilden.
Annars.. ”Den som leker, får leken tåla”  ??

Säljvinster, Oktober 2018

Vecka 40 60 SEK
Vecka 41 756 SEK
Vecka 42 0 SEK
Vecka 43 824 SEK
Vecka 44 (3dagar) 1769 SEK

Totala säljvinsten för Oktober: 3409 kr eller utav 23 svenska börsvardagar, så cirka 148kr/Aktievardag .. ? Av det blir man heller inte fet av! men!! känns bättre än tidigare 3 månaders säljvinster!!! ?

Aktier jag handlat, Oktober 2018

Snap INC (SNAP) : Större fall under slutet av oktober, men tror Q4 bör bli god, det vad mina ”magkänslor” säger!! ??
(Större innehav, Okt -14% : (Sept -27%) : (Aug- 12%)

ÅAC Microtec (AAC) : Något av ALL-in på denna, medveten om högrisken, men känns som en god saftig företag inom en snar framtid. ?
(Större innehav  Okt- 8% : (Sept -4%) : (Aug -4%)

Gaming Corps (GCOR) :  Köpte i slutet av månaden för det kom PM som sa att de skulle tidigarelägga Q4 rapporten till början av nästa månad. ?
(Litet innehav  Okt- 1%

Smart Energy (SMAR) : Köpt något mer in på aktien, fler och fler bygglov blivit godkända och fler SMART stationer syns i söndra delen av Sverige, så som jag ser det. V44: Denna gav bra med välbehövliga klirr i kassan, sista dagen på månaden. Dock planerad återköp direkt nästa månad, dagen efter som blir på en torsdag samma vecka. ?
(Större innehav på okt +30% : (Sept -18%) : (Aug-10%)

Proligt Diagnostics (PRLD MTF) : Medicinaktien har börjat röra sig uppåt, men får se.. sålt smått i förlust med 50-100kr. Men har ett litet innehav kvar i aktien.
(Litet innehav på Okt -15%  : (Sept -18%) : (Aug-10%)

Precisionsmetall Group (PREMET) :  ?
Precisionsmetall Group BTA (PREMET_BTA) : Ännu ingen sammanslagning.. ”Den som väntar på nå gott…” ?
(Större innehav som visar rött -38% : (Sept -26%) : (Aug-33%)

SolTech Energy Sweden (SOLT) : Den gav små säljvinster, men återköp är planerad under November månad. ? Företaget känns helt OK ur ett långt perspektiv! ?
(Större innehav som visar rött -1%  : (Sept -7%) : (Aug-0,5%)

Zenergy (ZenZip) :  Denna har visserligen fallit lågt, men känns bra, trots om varningar om att byggsektorn i Sverige har kommit till sämre tider. Men trots det så känns det att affärside passar bra till en växande befolkning överallt. ?
(Litet innehav -4% : (Sept -9%) : (Aug-15%)

Delta Minerals B (DEMI-B) : Förstod att under oktober kommer inget att ske, för i November har företaget själva påpekat som hastigast att något kanske skall hända, så som jag tolkat informationen ?  nå man får se om det händer något. Annars är dom en bra grön affärside ?
(Mellan innehav som visar rött, -80% : (Sept -20%) : (Aug -45%)

Vicon Industries INC (VII) : Den har dykt ”bra” sista dagen på månaden ?? vet inte riktigt varför, kollat på hemsidan deras, men trots det känns dom som ett bra företag. ☺️
(Mellan stor innehav -40% : (Sept -2%) : (Aug -5%)

Ethereum XBT (Ethereum XBT) : Krypto valuta men som certifikat.
(Mellan stor innehav -6%)

BitCoin XBT (BitCoin XBT) : Krypto valuta men som certifikat.
(Litet innehav -26%)

Hennes & Mauritz B (HM B) : …
Fingerprint (Fing_B) : …
Auriant Mining (AUR) : …
ICA-gruppen (ICA)  : …
Starbreeze B (STARB) : …
Nexstim (NXTMS) : …
Avanza ZERO (#FOND)  : …
Anoto Group (ANOT) : …
Avanza Bank Holdings (AZA) : …
AstraZeneca (AZN) : …
Twitter (TWTR) : …
SpectraCure (SPEC) : …
Advanced Micro Devices Inc (AMD) : …

Sammanfattning

Oktober har givit både glädje och sorg sett till portföljen ? men ändå mer nöjd än de tidigare två-tre månader ”tekniskt sett” ?

Är hoppfull men även skrämd av November och December och kanske hela 2019 och 2020.. detta för iår är det 10år sen 2008 då det senaste större ekonomiska kris var världen över.

Men om man hela tiden ”väntar på det dåliga” missar man allt det andra, men ja lite av en sådan oro har man. Alternativen då är att sälja det mesta, men också hitta andra stabila aktier under en sämre ekonomisk tid på börsen.

KRYPTO

NiceHash! (alt Minergate)

Lättaste sättet att gräva, detta ifall ni vill pröva tjäna in ”El-räkningen” medan ni gör viss enklare arbete med datorn? ☺

LÄNK: NiceHash (windows)
LÄNK: Minergate (windows & mac)

Oktober kryptovärd ca 205MUSD

Upp med ca 10MUSD (Miljarder USD) så låter ju bra om inget annat ☺

Kryptovaluta som grävs

 • Electroneum (ETN) = Förhoppningen är stor med denna kryptovaluta.
 • BitCoin (BTC) = 
 • LiteCoin (LTC) = .
 • Stellar (XLM) =
 • LUXcoin (LUX) = ….
 • Denarius (DNR) = …..
 • Graft (GRFT) = Detta är vad som grävs konstant. ?
 • Monero (XMR) = …..
 • From Network (FLM) = …..
 • TurtleCoin (TRTL) =
 • Ravencoin (RVN) = ….
 • Verge (XVG) =  ?
 • Bytecoin (BCN) = …….
 • Bulwark (BMK) = ……

Oktober har…. annars typ 10 år sen BitCoin kom till liv som på riktigt, så BitCoin är något av en ung ekonomi som startats då och har idag ca 2100st ”barn och barnbarn” = andra kryptovalutor. Så man får se vart denna nya ekonomi tar vägen och hur den samarbetar med den analoga (gamla) ekonomin ?