Aktiesummering, November 2018

Fortsatt läsning av detta inlägg sker på egen ekonomisk RISK! ? 

Novembervädret utanför har vart kyligt! finns som tecken via portföljen att marknaden kanske börjar återhämta sig, om man inte nu befinner sig i stormens öga, att det bara känns lugnt ?. Men sen är ju frågan när den större ”kraschen” kommer ske!? tills dess får man försöka göra sitt bästa med portföljen ?

V44 : Månaden börja på en torsdag, men annars mycket bra vecka, fler sådana! ? V45: och det blev en till sådan, om man prickan in toppen på sälj hade det blivit lite till, men oftast mycket svårt att pricka in toppen på sälj! ? V46 : bra start på veckan, men slutet av veckan tuffare för portföljen, börs ekonomin i sin helhet föll ? Önskar man köpt i slutet av veckan det man köpte i början av veckan…  V47 : Slaktfest….. V48 : …. och slaktfest i rött. Det verkar som det större återhämtningscykel har påbörjats ?

”Den som leker, får leken tåla”  ??

Säljvinst, november 2018

Diagram – November 2018
Vecka 44 (2dagar)354 SEK
Vecka 451438 SEK
Vecka 46327 SEK
Vecka 47137 SEK
Vecka 48122 SEK

Totala säljvinsten för November: 2378 kr, eller utav 22 svenska börsvardagar så cirka 108kr/Aktievardag och det blir man inte fet på!!! dock bättre än LCHF och alla andra bantningskurer ???

Så minuset på cirka 9000kr på portföljvärdet hade kunnat va på över -11 000kr ? så man måst alltid tänka positivt, i alla nedgångar ?

Aktier jag handlat, november 2018

Starbreeze B (STARB) : Handlat en hel del sen WOTD spelet släptes, dock sålde i plus och sen när aktien föll, gjorde jag återköp, men bör ha gjort återköpet tre aktievardagar senare, lätt & vara efterklok. har under månaden lyckats sänka på GAV och få små 100kr säljvinster men… ? STARB bör återhämta sig, samt flera spelbolag har det tuft, men STARB har verkligen en brant uppförsbacke. November månades värde ser ut att landa på ca 2SEK, den bör åtminstone återhämta sig till nästa år kring 5SEK (tidigare tron var på 8-9SEK).
(Större innehav som visar -5,06% (början av månaden -30%)

Snap INC (SNAP) :  … kanske att aktien börjar repa sig inför Q4 2018. ? men köper och säljer på den, för och hoppas kunna rida på stormarna, samtidigt som jag försöker samla på mig mer.
(Större innehav som visar -6,15% (okt- 27%)

ÅAC Microtec (AAC) : Svenska ”NASA” ? fler och fler ordrar, den bör inte gå mer neråt, men börsmarknaden är ju som den är.. orättvis ?☺️ Dagens värde ca 4,5SEK och den bör lätt gå över 5SEK, men! man har ju haft mycket fel på senare tid på de mesta av portfölj innehavet.
(Större innehav som visar rött, -7 (OKT -4%)

Smart Energy (SMAR) : Köper & säljer och försöker få ett bra GAV, känslan är att nästa år bör den nå över 0,30SEK, men bör göra det redan iår, men man har ju flera gånger haft fel i vad man tycker. ? Sista börsdagen på månaden sjönk den till 0,19SEK från tidigare normalnivå på 0,20-0,25SEK. så man får se…
( Större innehav på -16 (OKT-18%)

Proligt Diagnostics (PRLD MTF): Sålde mig ur i början av månaden, men skall försöka köpa mig in igen, får se hur det går. Sålde mig även i förlust med några 100kr-lappar, så där av även köpa in mig i ett billigare område… som jag slutligen lyckades. Nu är frågan bara hur FAS-testen går.. och medicinföretag överlag så är det få som lyckas få bra resultat är i alla fall min erfarenhet av antagligen alltid felaktiga valda aktier!..eller? ?
( Större innehav på -9 (OKT-18%)

SolTech Energy Sweden (SOLT) : De har expanderat fort och med olika lån för och klara av konkurrensen med solenergi i Kina, samt i slutet av månaden utökade dom ägande delen från ca 50% till 70% på dotterbolaget i Kina. Men intäkterna bör vara stadiga, det enda är väl om energin blir billigare närmsta 5-10åren och eller större vulkanutbrott som mörkar solljusen ? som även historiskt har skett men det var X-1000år sen ? Men annars bör de ha bra inkomster därifrån i det långa loppet ??
(Medel innehav som visar rött -0,2% (OKT-7%)

Zenergy (ZenZip) :  Fler och fler ordrar, dock har ekonomichefen hoppat av och typ ny VD söks, medans den tidigare VD sålt stora delar av sitt innehav i aktien..och senaste Q3 rapporten visade mer minus…då även aktien föll en hel del. Antar ordrarna syns först på Q4 och sedan på Q1 nästa år ? Företaget bör må bra men Q3 siffrorna säger annat, de lever verkligen på en skör tråd och ”allt kan hända”, en högriskaktie helt klart som det nu ser ut ?
(Litet innehav -24% (OKT-9%)

Delta Minerals B (DEMI-B) : Knepig aktie, väntar bara nu på det goda från allt väntande med aktien i ungefär mer än 1år. men även här… ser dystert ut.
(Större innehav som visar rött, ca -20% (Aug -45%)

Precisionsmetall Group (PREMET) : Början av Oktober månad lyckades få personer trampa ner värdet på BTA med över 90% ? 13NOV: Äntligen!! 20NOV är det stop på PREMET BTA och 22NOV blir sammanslagningen med stamaktien ?. Nu hoppas man att November månadens sälj för företaget har haft bra inkomster ? Denna brukar hoppa i värde från 0,03 till 0,06 och därav hoppas jag åtminstone att värdet når till mitt GAV på 0,06SEK ungefär. Anser aktien va en Mycket Hög RISK i denna! ?
(Större innehav som visar rött, ca -40 (Aug-26%)

Vicon Industries INC (VII) : Väntar att dom kommer upp på fötterna igen, den känns stabil trots att innehavet fallit med minus 70% ?? Deras Q4 rapport har ännu ej landat och den bör ge framfart med innehavet.. hoppas jag ?
(Mellan stor innehav -70 (Okt -50%), (Sep -2%) (Aug -5%)

Hennes & Mauritz B (HM B) : …
Fingerprint (Fing_B) : …
Auriant Mining (AUR) : …
ICA-gruppen (ICA)  : …
Nexstim (NXTMS): …
Avanza ZERO (#FOND)  : …
Anoto Group (ANOT) : …
Avanza Bank Holdings (AZA) : …
AstraZeneca (AZN) : …
Twitter (TWTR) : …
SpectraCure (SPEC) : …
Advanced Micro Devices Inc (AMD) : …
Gaming Corps (GCOR) : 

Sammanfattning

November har vart = ??? kan man uttrycka sig med, dock har säljvinsterna vart i lagom-nivå, men stora delar av börsen har fallit ”bra” och jag gråter så att säga inte ensam om portföljvärdet. 

Och den som säger att ens portfölj är stabilt och är med bra plus = ljuger!! och eller är en otroligt skicklig aktiemäklare, så antingen eller! ?

Får se hur länge de sämre tiderna i börsen är (-iaf. det aktier jag äger), men för de flesta har det blivit ett fall på cirka minus 10-40% på världens ”medel” portföljer och de som ägt aktier i typ ”banker” har i överlag klarat sig någorlunda bra.

Teknik och handelsaktier har det vart ”slakt”, liksom med större spelföretag där bland annat jag haft en större post på. Fonder i sig har väl klarat sig rätt så bra, men rätt så minus där också.

Så man får hoppas alla dessa kursfall av knivar fallit nog långt ner på börsgolvet, så det får sedan en stadig resa uppåt, men min analys på det har ju vart fel senaste 3-4 månader ? så med andra ord, lyssna inte på något av det jag skrivit!!! ?☺️

p.s
På sätt och vis om du inte alls äger aktier, fonder och annat… ypperligt tillfälle att nu hoppa på, dock kan det ännu falla närmaste 1-3månader. Men när det väl börjar gå uppåt så ”tror jag”, att det kommer gå snabbt upp! ?