Aktiesummering, November 2019

Fortsatt läsning av detta inlägg sker på egen ekonomisk RISK! ? 

V44: Fredagen, då november månaden starta med hela 30kr i säljvinst!! ? samt att NASDAC stängde ungefär 2 timmar tidigare än den annars halvdag korta dag det ändå varit ?  V45: Missade med AMD i måndags!! att köpa mig på säg 31USD och sälja på 36USD ? jaja om man hade vetat!! ?  V46: SWEDOL sköt med 40% så det var”tur-i-otur” att jag inte sålde veckan innan på fredag, hade för hög sälj som då inte gick igenom *phue* !! förövrigt en bra vecka i sin helhet! ? V47: Alla veckor kan ju inte gå bra… typ ??. V48: Annars OK köp på olika FALL för veckan, önskar bara att jag köpt ännu lägre än man gjorde, ”det klassiska” argumentet kring det och… om man vetat!! så hade man redan vart miljonär!! ???    

”Den som leker, får leken tåla”  

Säljvinst, November

Vecka 44 (1dag)30 SEK
Vecka 45523 SEK
Vecka 462067 SEK
Vecka 47355 SEK
Vecka 48877 SEK

Totala säljvinsten för November: 3852 SEK (OKT: 5632SEK), eller utav 21 svenska börsvardagar så cirka 183 SEK/Aktievardag (OKT: 244SEK). Så 2000kr mindre i säljvinst sett till månaden innan! men helt klart nöjd med November månadens säljvinst ☺️

Portfölj värdet sjönk -2,36% (OKT: +7,01%) och sett till förra året samma tid, så är minusen -2,36% betydligt ”bättre” ? (-alltid försöka se livet positivt) och annars -1126kr mindre i portföljvärdet sett till Oktober månad.

Aktier jag handlat, November

Snap INC (SNAP) :  Hade en och annan i början av månaden, men sålt alla utom en i slutet av månaden. Nu börja snart tanka ner igen för hoppas på fall under december månad så troligen en hel del köp på denna inför 2020!

Smart Energy (SMAR) : .. Haft en bra månad med aktien! gällande köp&sälj, dock snubbla med köpen i slutet av månaden, men hoppas den repar sig kring December månad… hoppas jag! ?

Advanced Micro Devices Inc (AMD) : Ångest att man sålde kring 30USD… och nu är aktien kring 40USD….. ? 

NEL (NEL) : .. har smått börjat ångra kring detta… enda nackdelen med Hydroenergi tekniken.. de har ännu en tuff väg uppåt. Men! den är på alla sätt (tror jag) bättre än Bensin&Disel sett till miljön, men just nu är infrastrukturen riktigt dyr på den och få fordon som nyttjar tekniken som gör då att allt annat blir dyrt. Men om de skulle ha samma kundbas som ”oljan” så är detta mycket bättre.. på ett sätt skulle det vara lönsamt för ”militären” att byta om till detta och påskynda tekniken som exempel, eller alla världens tungtrafik.

SolTech Energy Sweden (SOLT) : om man bara vetat!!! att sälja vid högt och sen köpt tillbaks i slutet av November!!! ? Men annars fortsatt lyssande solsken på företaget.. bör vara odet i alla fall och med en bra 2020 till mötes. Men som med allt annat… finns alltid risker, inget är perfekt.

ÅAC Microtec (AAC) :  Missade som slutet av November raketen, men men ett trevligt företag med en bör faktor uppåt! så man får se! ?

Fingerprint (Fing_B) : ..alla trodde på Q3, men blankarna gjorde ännu mer fall på aktien! ?. Dock har börjat lyckas fälla även på mitt GAV och annars sett till produkterna och framtiden, så verkar dom ha en ljusare framtid till mötes. Se om spekulationerna visar sig rätt för 2020 och 20kr minst! igen ??

Nexstim (NXTMS): Jag tror, jag tror på sommaren!! 2020 då! de har fått in mer ordrar, visserligen få som 4st just nu! men det är dyra apparater & fler ordrar sägs va på intåg. Så kan bli en bra raket uppåt, som aktie innehavare alltid hoppas på ?

Precisionsmetall Group (PREMET) : Mina NE gick 50% uppåt, dock är denna utanför aktiemarknaden och får helt enkelt hoppas på det bästa och att de sen inom en framtid välkomnas tillbaks till börsen. Så denna är på långspar ?

Zenergy (ZenZip) :  …… kanske!! kanske!!…! ?☺️

Swedbank A (SWEDEA) : …… vill som inte röra vid denna, med tanke på all ”korruption” som kommer fram hela tiden, visst man kan rida på vågorna och hoppas på det bästa, men känns som att Swedbank har en hel del STÄD kvar att göra… ?  

SWEDOL (SWOL-B) : Denna var god för månaden och har pausat med aktien, se om man hoppar in sen igen. ?

Proligt Diagnostics (PRLD MTF): Pausat dock den har fått bra åk uppåt!! Bästa av lycka till medicinen de försöker få fram!! ☺️

Starbreeze B (STARB) :  …Nå bra att svenska spelföretaget börjat kanske smått få vingar uppåt igen! dock mer pausat med aktien ☺️

SSAB (SSAB) : Pausat med denna….☺️

Hennes & Mauritz B (HM B) : …
Auriant Mining (AUR) : …
ICA-gruppen (ICA)  : …
Avanza ZERO (#FOND)  : …
Anoto Group (ANOT) : …
Avanza Bank Holdings (AZA) : …
AstraZeneca (AZN) : …
Twitter (TWTR) : …
SpectraCure (SPEC) : …
Boliden (BOL): 
Gaming Corps (GCOR) : .
Delta Minerals B (DEMI-B) : En aktie i dvala.

Sammanfattning

November månad.. vart sådär!! bara att jag i slutet av månaden snubblade med portföljvärdet till det sämre ? men det blev en ”lagom fall” för portföljen att andas ut kanske man kan säga ?

Tröstar som vanligt med att portföljen har för iår stigit med 40%, vart som årshögsta uppe i 52%, men nu åter något neråt på kring +40%. Hoppas givetvis på återhämtningen under december månad, dock historiskt så är sista månaderna oftast väldigt ”bra” på fall!! för hela börsen i sin helhet.

Annars lycka till med era korta & eller långa besparingar i Era portföljer ☺️