Aktiesummering, Augusti 2020

Fortsatt läsning av detta inlägg sker på egen ekonomisk RISK! ? 

V32:  Ojojoj!!! hela 60kr!!!!… och gissa om jag var sarkastisk där!!! ? V33: Nå…400% bättre än förra veckan!!! ?? .. V34: Nu! ”normal” nivå, dock svår att uppnå… men kul när det sker ☺️ V35: AAC!!!! som en Tornedaling brukar säga.. NÅ NIIN!!!!! ?? V36: en dag av Augusti denna vecka som blev en dag, man skulle vela ha varje börsdag! i säljvinst! hela 300kr ?

Den som leker får leken tåla” 

Säljvinst, Augusti

Vecka 3260 SEK
Vecka 33287 SEK
Vecka 34876 SEK
Vecka 351260 SEK
Vecka 36 (en dag)300 SEK
TOTALT: Augusti2783 SEK
Säljvinst Augusti 2020 via ISK-konto

Augusti gav +2783kr (+3070SEK Juli) i säljvinst & portföljvärdet ökade under Juli med +1,67%  (+9,21% Juli ) .. missade vissa raketer som hade ökat på alla dessa siffror, men är nöjd att få vara på en plus månad igen! ?

Augustimånad hade 21 börsdagar, då säljvinsten blev kring 132kr/börsdag.

Aktier jag handlat, Augusti

SolTech Energy Sweden (SOLT) : Hösten bör vara OK… ?? 

LightAir (LAIR) : …CoVid19 ser ut att fortsätta spöka i Europa och övriga världen med fler smittfall, så luftrenare kan va ett av många vapen mot detta virus.. kanske!.. ?  (Luftrenare: https://sv.wikipedia.org/wiki/Luftrenare )

ÅAC Microtec (AAC) :  .. Kanske en nybliven stjärna inom Svensk industri !!?.. ? 

Petrotal Corp (TAL) : …. Olja bör gå upp till hösten & vintern i ”väst-världen”… och att kanske om CoVid19 börjar avta så oljepriserna går upp till det ”normalt-dyra” igen…. eller!.. ?

Fingerprint (Fing_B) : .. Börjar SOM! bli en stabil aktie… kanske… ? 

Nexstim (NXTMS): .. Olika sjukhus, specielt i USA har börjat ge KREDD! till denna apparat de säljer … ?

Norwegian Air Shuttle (NAS) : …hmmmmm…. ??

SAS Air Shuttle (SAS) : …kanske att SAS är starkare än kusinen i Norge så att säga… ?

Snap INC (SNAP) :  …Vilka SNÄPPAR inte??!… ?

Advanced Micro Devices Inc (AMD) : .. börjar kanske nå sina högsta nivåer.. frågan är sen hur Intel, AMD och Nvidia… eller två förstnämnda klarar sig när ”APPLE” börjar pumpa ut sin egen silicon av CPU/GPU i en AMR-processor kommande år… ?

Zenergy (ZenZip) :  .. Pausad!! 

Starbreeze B (STARB) :  ……Lite köp och lite sälj, men denna bör ju komma uppåt när de börjat färdigställa sitt AAAAAaaaaAAA-spel så att säga!!! ..?? 

SSAB (SSAB) : …PAUSAD…..

Swedbank A (SWEDEA) : …PAUSAD…..  

NEL (NEL) : …. blitt mer paus på denna… ? 

Hennes & Mauritz B (HM B) : …
Auriant Mining (AUR) : …
ICA-gruppen (ICA)  : …
Avanza ZERO (#FOND)  : …
Anoto Group (ANOT) : …
Avanza Bank Holdings (AZA) : …
AstraZeneca (AZN) : …
SWEDOL (SWOL-B) : ……PAUSAD…..
Twitter (TWTR) : …
SpectraCure (SPEC) : …
Boliden (BOL): 
Gaming Corps (GCOR) : .
Delta Minerals B (DEMI-B) : En aktie i dvala.
Proligt Diagnostics (PRLD MTF): .. …PAUSAD…..
Precisionsmetall Group (PREMET) : HAR INNEHAV…..he!… fortsätter att blunda och hoppas på det bästa! 
Smart Energy (SMAR) : .. ”pausad”…. 

Sammanfattning, Augusti 

Diagrammet visar hela 2020 och man håller på som! att kravla upp från CoVid19 fallet under marsmånad med en någorlunda stadigt uppåt, vecka för vecka! ? Hoppas det fortsätter i samma anda! ?

.. SIAR 

Förutom CoVid19-smittan i världen som åter börjat få ett fotfäste i vissa av de Europeiska länderna, eller där det verkar blomstra upp i Asien: Indien! har börjat få väldigt höga siffror på smittan.. Sverige ser ut att va på rätt väg kring detta.. men givetvis ”inget är säkert” förrän ett vaccin är tillverkad. Hela världen får fortsätta kämpa med att hålla något avstånd och tvätta händer och som jag ser även ansiktet varje morgon och kväll.

USA har nu i November månad val där jag hoppas Bieden blir valvinnare, men även ”idiotiskt nog” (ja, så tycker jag!!) kan Trump ha chans att återvinna sitt ”tron”. Dock hoppas jag han får en stor förlust!! för den mannen om någon lider av hybris sen barnsben så som jag uppfattat hans ”biografi” till nutid.. så frågan är hur börsen reagerar med byte av president eller vinst för fyra år till av Trump!? ?

Arbetslösheten är i alla fall en stor fara för de flesta av länders ekonomi, mest på grund av CoVid19 som har försvagat de flesta nationers ekonomi och valuta. Annars hoppas jag givetvis ”fred på Jorden” och allt annat sådant positivt ( -”minus” CoVid19 och andra sjukliga sjukdomar!! ?).

Men världen är som den är och.. alltid varit så! på ett eller annat sätt i olika former, bara hoppas på det bästa! Ha en fortsatt trevlig höst! ?