Aktiesummering, September 2020

Fortsatt läsning av detta inlägg sker på egen ekonomisk RISK! ? 

V36:  Minimi uppnått av säljvinster!!!? hoppas detta inte blir en trend!! ? V37: Nå man försökte i alla fall ? givet bättre än en krona mindre på veckans säljvinst ? .. V38: SOLT puffade på uppåt det bra! ? annars uppnådd minimi på säljvinst! så glädjande ?  V39: Köpte lite Handelsbanken p.g.a ett större fall och banker annars är bra på att ”återhämta sig”.. oftast.. ?!! Har börjat köpa mig in på TESLA´s konkurrent XPENG V40: .. och… HE!!! nå mer än ”60kr” på det totala säljvinsten för veckan!!………. ?

Den som leker får leken tåla” 

Säljvinst, September

Vecka 36 (fyra dagar)596 SEK
Vecka 37283 SEK
Vecka 38516 SEK
Vecka 39416 SEK
Vecka 40 (3 dagar)61 SEK
TOTALT: September1872 SEK
Säljvinst September 2020 via ISK-konto

September gav +1872kr (+2783SEK Aug) i säljvinst & portföljvärdet minskade under September med -2,85%  (+1,67% Aug) .. missade två mindre raketer.. ? men men! pengar växer inte i träd!.. eller jo egentligen, när man säljer träd finns det pengar att få, ifrån det!! ?

Septembermånad har 22 börsdagar, säljvinsten blev kring 85kr/börsdag, bland det lägsta på länge!! ?

Aktier jag handlat, September

AAC Microtec (AAC) :  .. De har som fått fler och fler beställningar, men! värdet hålls nere med ÅAC eller AAC som det hetat nu senaste året för att enklare nå ut internationellt. ☺️ 

SolTech Energy Sweden (SOLT) : Börjar som nå en stadig 20kr/st kanske..? dock har dom ju ”lån” som måste betalas av, på alla solparker de köpt.. Så man får se! hoppas verkligen det kommer gå bra för dom!  ?

Norwegian Air Shuttle (NAS) : …Ojojoj…. ??

Starbreeze B (STARB) :  ……Till och från att man äger och!! inte äger denna….? 

Petrotal Corp (TAL) : …. Jag…. det verkar som att PERU har fått ner smittrisken i landet, just nu… oljan kan va låg hela detta år p.g.a CoVid19… så man får se…

Fingerprint (Fing_B) : .. FING börjar kanske få bättre rykte återigen! återstår att se ? 

LightAir (LAIR) : …CoVid19 ser ut att fortsätta spöka i Europa och övriga världen med fler nya smittfall, så luftrenare kan va ett av många vapen mot detta virus.. kanske!.. ?  (Luftrenare: https://sv.wikipedia.org/wiki/Luftrenare )

Advanced Micro Devices Inc (AMD) : .. Snart en Event, kanske återigen spöar dom INTEL, eller? spännande kommande oktober månad! ?

Nexstim (NXTMS): .. Får som bättre och bättre rykte och..kanske smäller uppåt, får försöka hinna med!! ☺️

Snap INC (SNAP) :  …5-10st SNAPP/dag, hur mycket snappar ni??!.. ?

SAS Air Shuttle (SAS) : …kanske att SAS är starkare än kusinen i Norge, återstår att se… ?

Zenergy (ZenZip) :  .. Pausad!! 

SSAB (SSAB) : …PAUSAD…..

Swedbank A (SWEDEA) : …PAUSAD…..  

NEL (NEL) : …. blidas… ? 

Hennes & Mauritz B (HM B) : …
Auriant Mining (AUR) : …
ICA-gruppen (ICA)  : …
Avanza ZERO (#FOND)  : …
Anoto Group (ANOT) : …
Avanza Bank Holdings (AZA) : …
AstraZeneca (AZN) : …
SWEDOL (SWOL-B) : ……PAUSAD…..
Twitter (TWTR) : …
SpectraCure (SPEC) : …
Boliden (BOL): 
Gaming Corps (GCOR) : .
Delta Minerals B (DEMI-B) : En aktie i dvala.
Proligt Diagnostics (PRLD MTF): .. …PAUSAD…..
Precisionsmetall Group (PREMET) : HAR INNEHAV…..he!… fortsätter att blunda och hoppas på det bästa! 
Smart Energy (SMAR) : .. ”pausad”…. 

Sammanfattning, September

Sakta men säkert uppåt, dock OMX har hunnit högre upp än mig!!! förhoppningsvis är jag på god väg uppåt ?

.. SIAR 

November 3´de kommer va spännande över hela… oktobermånad i och med USA presidentval är då som på ”dag 1” av vem som är presidenten nästkommande fyra åren, så oktober kan bli på så sätt en hektiskt månad på börsen…. ?

Även Q3 rapport kommer landa i mitten av månaden och framåt, hösten brukar oftast va positivt med företagens rapport, men 2020 ”bör” de flesta Q-rapporten vara mer negativt än positivt, så kan bli extra turbulent med kommande månad.. ?

Sedan får man se gällande CoVid19 -smittan som ökat något överallt nu med hösten, ännu har inte dödstalet ökat med samma mängd som smittan.. så det i sig bra. Men om det åter blir mer stängt överallt, så kanske en kommande fall sker, som den tidigare iår under marsmånad… så kanske ”en hälften fall” under oktober?? visserligen hoppas jag givetvis att inget sådant sker och eller att CoVid19 åter får mer fortfäste överallt.

Förutom 3 ovannämnda styckena som är mer mot negativa händelser… så hoppas jag ni får en trevlig och solig höstväder av oktober månad ?