Religion.. att tro på något

“Kristendomen, judendomen, islam… är den rätta läran….”
“Jihad, Korståg… i all ära, det är ett heligt krig.”
“Gud/Alah/Messias/Profeten… Skall icke avbildas…”

 

Religion
Judendomen, Kristendomen, Islam, Hinduismen, Buddhismen, Shinto, Asagudarna, Grekiska gudarna, Konfucianism, Daoism, Zoroastmrism, Bahai o.s.v.

Religioner finns till 100-tals och alla pratar gemensamt om en gud eller fler.

Religioner har bundit folk samman i oroliga tider så tankesättet blir detsamma, då mindre konflikter skett med grannen, en bra uppfinning men på inga villkor felfri.

Meningen med livet
Att finna mening med livet är för många en gåta, lika som sökandet på vem man själv är, religionen kan då för många vara en räddning.

Det tråkiga med religion är, att den nästintill utsuddar den egna identiteten, som byts ut till en individ som religionen vill att du skall vara och göra, som kloning till lydnad.

Vill inte mena att religion är dåligt, men när den används på fel sätt, då skadar en religiös en annan på grund av att man tytt ”de heliga skrifterna” på fel sätt. En god gud inom en religion är god och inte ond, vilken religion det än må vara

Skrämseleffekter & tvång till religion
Detta mer i äldre tider, dock har vissa religioner kvar dessa. Att få till sig anhängare med hotelser som i alla tider vart ett sätt att vända någons jag-tanke till vad ”gud” sagt, om man inte gjorde det hände följande…

  • Bränd på bålen
  • Hängd/stympad/avrättningar/misshandlad/Stenad
  • Sina anteckningar brända, så kunskap inte spreds.
  • Bannlyst från byn/stan/landet
  • Spottad i ansiktet och hotelser till helvetet.
  • Hotelser med att va en antikrist/antireligion (som en varelse från helvetet), listig, godhjärtat  och som sedan kommer att förstöra religionen.
  • Leva evigt i helvetet om man inte lyder Bibeln/koranen o.s.v. samt aldrig se himmelriket.
  • Fel sätt att känna kärlek för en annan var döden.
  • ”o.s.v.”

Detta är vad som hände före innan vi börja leva i demokrati, dock fanns demokrati kring år 0, men en orolig tid så fick religionen en stark hand. Hotelserna jag skrev så kan en vanlig människa ingen annan utväg finna än att TRO i någon av religionen Judendom, Kristendom och Islam, bara för att undvika trakaserierna.

Tänk så många oskyldiga människor som dödas varje dag utav religion än idag!, säkerligen tillsammans mer än vad de moderna krigen tillsammans gjort, från en hängning till de andra heliga krigen. Själv undrar jag verkligen om Ex. Jesus menade att vi skulle leva så här… TROR INTE DET!!

Länder som religioner (historia
De tre vanligaste religioner i väst är Judendom, Kristendom och Islam. Judendom var den första religionen med en gud, grundades för ca3000år sen, sedan kom Kristendom 1000år efter med samma grundtanke men med annorlunda bakgrunds historia och slutligen Muhammed ca 600 år efter Kristendomens födelse.

Enligt mig betyder det tre folkslag (Fast vi alla är människor), den andre såg på den förstas effekt med tro, så några vice män skapade då sin egen religion, för effekterna var hur starkt man kan binda folk med tro, dock bra effekt när det blir fredligt.

Min mest nervärderande åsikt om den fina tanken som religionen annars är att den slutligen används som maktmedel och krigsmedel, precis som nyteknik idag gör för personer som vill ha mer makt.

Grundtanken med religion är som ex. Jesus menade att vi skall vara fredliga med varann, men så efter hans död kom folk och misshandlade hans ord till syfte på annat än fred, blev pengar och krigsmedel. Föresten anser jag Jesus om han nu fanns som en äkta människa klok för sin tid, filosofisk, som skapade fred i hopp med att blanda in tro i sin kunskap och han lyckades… men maktmänniskorna såg att de tappade sin makt och dödade Jesus, men han viste också effekterna efter hans död, skulle bara göra sina ord ännu starkare.

Som sagt gillar religion när det skapar fred, men inte när det används på fel sätt, själv troende och så, nej, men respekterar det goda i allas religion, och O-respekterar det dåliga i allas religion.

Blod svett och tårar
jihad, korståg, eller ett heligt krig, vad är det som är så heligt med krig egentligen? Svaret jag ser är INGET!!!

TROR även Allah eller Gud undrar vad vi dumma människor håller på med, när vi skadar varann. Det som gjort och ändrat på oss människor är inget annat än väder och vind genom tiderna, därefter må vi skilja lite på utsidan men inom är vi alla människor.

Men svaga människor som vill bli starkare, tänker alltid på ”heliga krig”, som under en fotbollsmatch vill de ge järnet och visa vilken religion som är bäst, synd att denna religionsport är så osportsligt…

Rätt och fel
Vilken religion har sedan mest rätt och mest fel, gemensamt har de alla lika mycket fel och mindre rätt, men med en gemensak grundtanke har religionerna, – Att försöka tänka rätt tillsammans, så konflikter inte sker.

Religion är bra men missbrukas och tolkas på så fel sätt, för direkt en människa börjar skada en annan människa eller grupp människor så har personen redan läst första raden fel i sin heliga skrift/bok.

Trons starka styrka, exempel..

Finns det en gud? Ja om du tror, annars inte.
Finns det en himmel? Ja om du tror, annars inte.
Hjälper din religion? Ja om du tror, annars inte.

Kommer du att lyfta 100kg i bänk?
Kommer du att gå ner i vikt?
Kommer du att gå upp i vikt?

JA OM DU TROR, ANNARS INTE!

Det bästa med tron jag ser är att om du verkligen tror på en högre kraft, så kommer du känna dig tryggare, för ovetande av hur världen fungerar är du också mer rädd, därefter TRON har sådan stark kraft att man slipper tänka på vad meningen med livet är, nackdelen är att du då inte lever ditt eget liv.

Monopolreligion

Tycker det är bra att det inte finns en ledandet religion, tänk bara då vad som skulle hända…

Det som sitter högst uppe inom religionen skulle vara den styrande kraften (trots att gud skall vara den). Orättvist, misshandel, blod svett och tårar och tillbaks till medeltiden.

Så om religion skall finnas så fler än en, helst skulle jag önska att vi inte behövde någon religion och ändå kunna samsas och skapa den paradis vi redan fått av… ”gud”… den jord vi redan nu står på, den planet vi har, Jorden.

Vi lever i symbios med jorden, vattnet, luften, växter, djur och så vi människor, det vad livet skall gå ut på, samt upptäcka de svar som… ”gud”… vill att vi skall upptäcka.

Religionens syfte enligt mig
Religionens sämre sida är att den gav makthavare större chans att sammanfoga större arméer med tron om ”heliga krig”, då soldaterna fick en inre tro om styrka och mod, till att visa sin Tro och få en plats i himmelriket, ”för sina goda gärningar”, i sin guds namn.

För min del är religionens huvuduppgift att lura människor till att samsas och tänka likadant så folk blir sams med varann (det är bra faktiskt!).

Ger människor en mening/hopp med livet, annars en tid före religion, då inget viste annat än erövra och döda andra klaner som inte tillhörde den egna samlingen.

Det lustiga med alla religioner är att man får sitt pris först efter döden, inte före. Detta är ett bra sätt att lova människor paradis för att lyda något som inte finns och skada/nonchalera andra oheliga i-hopp om att själv komma till en bättre värld, från den bättre värld man redan egentligen lever i.

Det bästa med religioner är, att vara en bra människa, positivt säger jag att det är! För i grund och botten kan vi alla vara goda om vi bara vill det, men med trons kraft kan fler bli det.

Traditioner inom Religion
Detta är det bästa med alla religion, traditioner eller saker och ting som skall hända i ens liv, eller att det finns vissa mål i livet som skall/bör uppnås/göras.

Som ung bli döpt, tonårig byxmyndig, vuxen förälder, som gammal bli begravd och uppnå himmelriket och undvika helvetet, med andra ord vara en bra människa.

Människor känner sig även mer trygga när det vet vad som komma skall. Exempelvis om man inte hade julafton, midsommar, nyår eller andra faser i året och se framemot, skulle vi inte känna oss så trygga och se med positiva ögon framåt i tiden, så tryggt med traditioner så länge det inte…SKADAR ANDRA MÄNNISKOR.

Männens värld med religion
Religionen är också anpassad för män och garanterat uppfunnen av män, alltid männen som är profeterna, eller människorna som haft en viss typ av kontakt med gud, aldrig en kvinna.

Vissa religioner (de flesta) så är även kvinnan underlägsen mannen. En man är värd dubbelt mer än vad en kvinna. Borde egentligen vara tvärtom, kvinnan är ju trots allt den som skapar barnet, mannen behöver ju bara… spruta.

Tänk ord som ”mina damer och herrar”, hör där… ”HERRAR” (herre), det är vi män som bestämmer. Sedan till varför vissa religioner ej vill någonting ändra i sin religion och ha makten över kvinnan så det inte tappa sina privilegier som Man, att vara herren över huset, andra religioner har i alla fall börjat anpassa sig.

På viss mån kan jag förstå denna egenskap att vi män är herren, för mannen är ju den som skall skydda hemmet och ge trygghet, flera ställen i djurlivet är det så, samt att hanarna är annars rätt lata av sig, behöver bara röra på sig när faran kommer, annars serveras allt på guldfat av honan (lejon, gorillor, apor).

Slutord
Det fanns en innebörd till varför vi människor uppfann religionen för flera 1000år sen, för när människan såg des kraft, över hur lätt vi människa kan tro på något som inte finns, religionen gav människan svar på frågor som under alla tider vart omöjligt att besvara på, för när man inget vet, så finns inget annat än att börja tror på ett svar.

Finns många fördelar med att våga tro (så länge det inte skadar andra), tänk bara då du som barn trodde 100% på Tomten, som du varje år inväntade, kommer du ihåg hur speciell julen då var, tänk om du inte trott på tomten, tänk så många julaftonsminnen du mist, samt aldrig känt den där speciella jul känslan man har som barn.

Så att tro är bra, men när man äldre börjar bli tycker jag att man skall börja veta mer än att bara tro på allt, dock detta bara om man är stark nog att göra..

Friheten av att säga vad man vill
Visserligen förstår jag att religiösa personer ogillar det jag skriver om, det är som att ändra en hel människas tankesätt/livsstil. För min del får alla tro på vad det vill, så länge det mår bra utavdet och inte skadar någon annan eller modernatur.

En gång skrevs även bibeln utav en bunt människor för att få ro med folkmassa, ge dem hopp om något bortifrån denna värld och då var tron en väg. De tio guds budord måste jag medge kommer att hålla i alla tider, den om någonting ”är från gud”, bibelberättelsen annars för mig är inget annat än en av världens mest lästa draman och skriven av kloka människor.

Jag respekterar alla präster, religiösa personer, för det säger saker och ting som är vad det tror på, själv skriver jag saker och ting som jag själv tror på och mår även själv bra utav det.

 

Det som står här är ca 5% klar
uppdaterad 2009-04-20