Aktiesumering 2017, maj

Fortsatt läsning på detta inlägg är på egen ekonomiska RISK! ?

Att börsmånadens första vardag börjar på en röd dag, alltså 1maj och eller liknande religiösa inslag under en vardag så är för en daytradier lite surt. Men sen finns det en bra tanke med helgdagar.. att man skall ta det lugnt och umgås med nära och kära ? men en hel del halvdagar som röda dagar under maj månad, så det gäller att planera sådant i förväg med sina köp&sälj.

2maj: Aktien (AUR), missade en liten raket på morgonen som hade givit mig 200kr men blev 30kr. 3maj: Nexstim (NXTMS) hoppade över 10% så fick en 300kr i säljvinst. 8-9maj: Blev en Zenergy (ZenZip) ras på portföljen, äger en större del av kapitalet på den aktien. 13maj: Något i säljvinst för veckan men Zenergy (ZenZip) -aktien trycktes hårt v19 p.g.a NE. 15-19maj: Mest tungt v.20 var Zenergy (ZenZip), men ordrar har börjat komma in så är ändå relativt positiv till aktien och affärsidén (-men finns andra konkurenter). slutet av maj: Köpt in mig mer på Anoto Group (ANOT) och Soltech (SOLT) -aktierna.

Städa på köp&sälj listan

Ifall man vill göra snabba sälj eller köp på det lägsta möjliga eller högsta på Orderdjupet, alltså om antalet aktier är exempelvis 10 123st för en aktie på köp och man själv vill göra ett köp på 4000st men då sätter man istället 3877st som gör att den posten blir jämna 14 000st och den som säljer har lättare att sälja sin aktier med ”jämna” siffror och det gör att ett köp går fortare. Vi människor vill göra stora poster med ”jämna” siffror. Har själv märkt generellt i alla aktier man köpt eller sålt att när siffrorna jämnas i listan, så lockas det till en snabbare affär än stökiga siffror.

Säljvinster Maj 2017

Portföljen totalt sett på ovan bild har rasat med ca 7000kr mest tack vare aktien Zenergy (ZenZip) som fallit för mig med ett värde på ca 6000kr, dock  tror jag att den kommer återhämta sig, men får vänta med några månader om allt går som jag tror, orsak till den aktiens ras är att de är mitt uppe i en NE (Ny Emission).

Vecka 18 (en röd dag) 502 SEK
Vecka 19 787 SEK
Vecka 20 265 SEK
Vecka 21 (1 & 1/2 dag rött) 298 SEK
Vecka 22 (1 juni på dag 3) 0 SEK

Annars så har själva säljvinsten vart som en motkraft till rasen under maj månad på portföljen, om nu Zenergy (ZenZip) återhämtar sig efter deras NE, så kanske juni, juli så har dom 6000SEK minus blivit kanske 8-10 000SEK plus = 2-4000SEK säljvinst om allt går som det skall.

Totala säljvinsten maj:  1692 SEK och cirka 86 SEK/A.vardag (Ej räknat in röda dagarna eller start på ny juni månad mitt i veckan som en hel vecka på 5 aktiedagar annars har).

Aktier jag handlat med Maj

Zenergy (ZenZip) : Fick lite hjärtklappning om man får leka med uttrycket då den rasa med närmare 20%, så min totala fall i värde på aktien är ungefär 40%. Köpte även till lite mer av aktien då ”tron” ännu finns för företaget. De gjorde 8maj med DÅ (DelårsRapporten) en NE (NyEmission) som gjorde att aktien rasa, detta för att säkerställa finanserna för 2017. Enligt Zenergy själva efter all omstrukturering så börjar 2017 komma med inkomster från deras kunder. Enda ångest jag har, att man inte gjorde alla köp på aktierna man nu har, istället på dagens värde 3kr äv vad mitt gav nu är på.

Vicon Industries inc (VII) : En USA aktie jag säkert en 5-10ggr köpt på 40cent och sålt på närmare 50cent och fått på varje köp&sälj en ca 300-500kr i säljvinst. Företaget har en affärsteknik i säkerhetskameror och liknande som locka folk som vill ha egna säkerhetskameror, samt med smartahem revolutionen så kommer det vara mer kameror i framtiden säkerligen i våra hem, men för egendel så försöker jag rida med vågorna.

Anoto Group (ANOT) : Verkar ha kommit bra PM (PersonligtMedelande) från företaget nu i början av maj, så har tankat lite mer och fått ett sänkt gav från 19öre till 18öre. Som med de flesta företag, men ännu rätt så högrisk -aktie. Affärsideen är algoritmer inom 3D och virtuella världar kan man säga, där de har en heldel patent.

Hennes & Mauritz B (HM B): Fått liten summa på utdelningen och sedan även fått lite på köp&sälj. Denna aktie har jag lite som en ”buffert” med tiden, tror den har en rätt så stark namn utåt internationellt, en lång tid in i framtiden.

Nexstim (NXTMS) : Kanske att den börjar blomma snart, har själv ägt till och från, tekniken känns vara där och enligt vissa PM så verkar det som att tekniken börjar falla på plats. Dock att den är fullt ut OK först andra halvan av 2018 om allt går bra på ”placebo-testerna”.

SolTech Energy Sweden (SOLT) : Har någorlunda hamstrat denna framtidsinvestering som kommer ge inkomster kring höst 2017 och eller 2018. De har lyckats köpa in sig in på Kinesisk marknad med solenergi. De har vart kring 15kr /aktie men nu nere på 12kr /aktie trots positiva PM under majmånad.

Sammanfattning

Maj månad har börsmässigt känns kort på grund av halvdagar och helgdagar mitt i veckan, men som jag inledde inlägget så även viktigt att umgås med nära och kära, annars kan relationen med dom även ”rasa” ?